Τι πρέπει να κάνετε πριν να πωλήσετε το BlackBerry σας

Πώς να προστατεύσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες όταν πουλάτε ένα BlackBerry

Η άφιξη του BlackBerry Torch προκάλεσε πολλούς οπαδούς της BlackBerry να εξετάσουν την αναβάθμιση της συσκευής, ακόμα και αν έχουν νεότερα BlackBerry. Εάν έχετε ένα εντελώς καλό BlackBerry που βρίσκεται γύρω, μπορείτε να κάνετε αρκετά χρήματα με την πώληση. Ακόμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε προτού να πουλήσετε το παλιό σας BlackBerry, επειδή δεν θέλετε να παραδώσετε τυχαία τα προσωπικά σας στοιχεία στον νέο ιδιοκτήτη της συσκευής.

Αφαιρέστε την κάρτα SIM

Αν βρίσκεστε σε δίκτυο GSM (T-Mobile ή AT & T στις Η.Π.Α.), αφαιρέστε την κάρτα SIM πριν μεταδώσετε τη συσκευή σας σε κάποιον άλλο. Η κάρτα SIM περιέχει τη διεθνή ταυτότητα συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας (IMSI), η οποία είναι μοναδική στον λογαριασμό σας στο κινητό. Ο αγοραστής θα πρέπει να πάει στο δικό του μεταφορέα για να πάρει μια νέα κάρτα SIM συνδεδεμένη με το δικό του λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας.

Ξεκλειδώστε το BlackBerry σας

Σχεδόν όλες οι συσκευές BlackBerry που πωλούνται από Αμερικανούς μεταφορείς είναι κλειδωμένες στον μεταφορέα. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στον φορέα που αγοράστηκε μέσω. Οι μεταφορείς το κάνουν αυτό επειδή επιδοτούν το κόστος των συσκευών που αγοράζονται από νέους πελάτες και υφιστάμενους πελάτες που αναβαθμίζουν. Όταν οι πελάτες αγοράζουν τηλέφωνα με επιδοτούμενο κόστος, ο μεταφορέας δεν ξεκινά να κερδίζει χρήματα για αυτόν τον πελάτη μέχρι ο πελάτης να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο για αρκετούς μήνες.

Οι ξεκλειδωμένες συσκευές BlackBerry μπορούν να λειτουργούν σε διαφορετικά δίκτυα (π.χ. ένα ξεκλειδωμένο AT & T BlackBerry θα λειτουργήσει στην T-Mobile). Ένα ξεκλειδωμένο GSM BlackBerry θα λειτουργεί επίσης σε ξένα δίκτυα. Εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό, μπορείτε να αγοράσετε μια προπληρωμένη κάρτα SIM από ξένο μεταφορέα (π.χ. Vodafone ή Orange) και να χρησιμοποιήσετε το BlackBerry σας ενώ ταξιδεύετε.

Το ξεκλείδωμα του BlackBerry θα σας επιτρέψει να το πουλήσετε για ελαφρώς υψηλότερη τιμή από μια συσκευή που είναι κλειδωμένη σε έναν συγκεκριμένο μεταφορέα. Χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο λογισμικό ή υπηρεσία ξεκλειδώματος για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας, επειδή είναι πιθανό να καταστρέψετε τη συσκευή σας στη διαδικασία ξεκλειδώματος.

Αφαιρέστε την κάρτα MicroSD

Θυμηθείτε πάντα να αφαιρέσετε την κάρτα microSD από το BlackBerry πριν το πωλήσετε. Με την πάροδο του χρόνου, συγκεντρώνετε εικόνες, αρχεία mp3, βίντεο, αρχεία και αρχειοθετημένες εφαρμογές στην κάρτα microSD. Μερικοί από μας αποθηκεύουν ακόμα και ευαίσθητα δεδομένα σε κάρτες microSD. Ακόμα κι αν διαγράψετε τα δεδομένα στην κάρτα microSD, κάποιος μπορεί να είναι σε θέση να το ανακτήσει με το σωστό λογισμικό.

Σκουπίστε τα δεδομένα του BlackBerry

Το πιο σημαντικό βήμα προτού πωλήσετε το BlackBerry σας είναι να σκουπίσετε τα προσωπικά σας δεδομένα από τη συσκευή. Ένας κλέφτης ταυτότητας θα μπορούσε να βλάψει πολύ με τα προσωπικά δεδομένα που οι περισσότεροι άνθρωποι σώζουν στα BlackBerry.

Στο OS 5, επιλέξτε Επιλογές, Επιλογές ασφαλείας και στη συνέχεια επιλέξτε Ασφάλεια σκουπίστε. Στο BlackBerry 6, επιλέξτε Επιλογές, Ασφάλεια και, στη συνέχεια, Ασφαλίστε σκουπίστε. Από την οθόνη σάρωσης ασφαλείας σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να επιλέξετε να διαγράψετε τα δεδομένα της εφαρμογής σας (συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των επαφών), τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί από τον χρήστη και την κάρτα πολυμέσων. Αφού επιλέξετε τα στοιχεία που θέλετε να διαγράψετε, πληκτρολογήστε Blackberry στο πεδίο Επιβεβαίωση και κάντε κλικ στο κουμπί Wipe (Wipe Data on BlackBerry 6) για να διαγράψετε τα δεδομένα σας.

Η εκτέλεση αυτών των απλών βημάτων διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, αλλά προστατεύετε το απόρρητο και την ασφάλειά σας. Επίσης, εξοικονομείτε στον νέο ιδιοκτήτη της συσκευής το πρόβλημα να χρειάζεται να αφαιρέσετε τα προσωπικά σας δεδομένα από τη συσκευή και να τους δώσετε την ελευθερία να τα χρησιμοποιήσετε με την επιλογή του μεταφορέα. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να πουλήσετε τη συσκευή σας με την εμπιστοσύνη ότι κανένας άλλος δεν θα μπορέσει να ανακτήσει τα δεδομένα σας ή να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες του ασύρματου λογαριασμού σας.