Επιλογές ξεκλειδώματος BlackBerry

Οι μεταφορείς πρέπει να ξεκλειδώσουν ένα μη συμβατικό BlackBerry κατόπιν αιτήματος

Ενώ ένα κινητό τηλέφωνο είναι συμβεβλημένο με ένα συγκεκριμένο φορέα, είναι "κλειδωμένο", που σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε άλλο μεταφορέα. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το τηλέφωνο με άλλο φορέα, θα πρέπει να το ξεκλειδώσετε.

Πριν από το 2014, το ξεκλείδωμα ενός τηλεφώνου ήταν επικίνδυνη επιχείρηση - κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ακυρώσει την εγγύηση και να βλάψει ανεπανόρθωτα το τηλέφωνό σας. Αυτό ήταν αληθές ακόμα και μετά τη λήξη της σύμβασής σας με τον μεταφορέα σας. Ωστόσο, το 2014, η διοίκηση του Ομπάμα υπέγραψε τον S. 517, με τίτλο "Απελευθέρωση της επιλογής των καταναλωτών και νόμος για τον ασύρματο ανταγωνισμό". Αυτή η προωθούμενη επιλογή των καταναλωτών στην κυψελοειδή αγορά και οι αναγκασμένοι κινητοί φορείς να ξεκλειδώσουν τα τηλέφωνα κατόπιν αιτήματος, μόλις ολοκληρωθεί η σύμβαση του χρήστη.

Ξεκλείδωμα του μη συμβατικού BlackBerry

Για να ξεκλειδώσετε το μη συμβατικό σας BlackBerry, καλέστε τον φορέα κινητής τηλεφωνίας και ζητήστε το. Αυτό είναι. Ο μεταφορέας πρέπει να συμμορφώνεται με το νόμο.

Σημειώστε ότι εάν έχετε BlackBerry ακόμα υπό σύμβαση και θέλετε να μετακινηθείτε σε άλλον μεταφορέα, ο μεταφορέας σας πιθανόν να χρεώσει μια μεγάλη επιβάρυνση για να αλλάξει πριν από τη λήξη της σύμβασής σας.

Ξεκλείδωμα οποιουδήποτε BlackBerry

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να ξεκλειδώσετε τον εαυτό σας BlackBerry, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό ξεκλειδώματος. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο, για παράδειγμα, εάν ταξιδεύετε και θέλετε να αγοράσετε μια τοπική κάρτα SIM για να αποθηκεύσετε τέλη περιαγωγής ή θέλετε να αλλάξετε κάρτες SIM για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Προειδοποίηση : Το ξεκλείδωμα του BlackBerry ενδέχεται να ακυρώσει την εγγύησή σας ή να προκαλέσει ζημιά. Τούτου λεχθέντος, πολλοί χρήστες απολαμβάνουν ξεκλειδωμένα τηλέφωνα χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά προχωρήστε με δική σας ευθύνη.

Διάφοροι πωλητές πωλούν ξεκλείδωμα κωδικών για συσκευές BlackBerry. Για παράδειγμα, το Cellunlocker.net σάς στέλνει έναν κωδικό ξεκλειδώματος έναντι αμοιβής και υποστηρίζει συσκευές BlackBerry που εκτελούν έκδοση 7.0 και νωρίτερα, καθώς και αυτές που εκτελούν έκδοση 10.0. Μια άλλη εταιρεία που προσφέρει κωδικούς ξεκλειδώματος είναι το Bargain Unlocks. Ο δικτυακός τόπος Free My BlackBerry ισχυρίζεται ότι παρέχει δωρεάν κωδικούς ξεκλειδώματος.

Προειδοποίηση : Αυτό το άρθρο δεν αποτελεί επικύρωση για αυτές τις εταιρείες. Το ξεκλείδωμα ενός τηλεφώνου που εξακολουθεί να υπόκειται σε σύμβαση με οποιαδήποτε μέθοδο μπορεί να είναι παράνομο και να δημιουργεί κίνδυνο.

Αγορά ενός Unlocked BlackBerry

Η αγορά ενός ξεκλείδωτου BlackBerry μπορεί να είναι ένας ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε μια ξεκλείδωτη συσκευή, ειδικά αν η συσκευή έχει εγγύηση για την προστασία της αγοράς σας.

Αρχικά, ελέγξτε αν το BlackBerry σας έχει ήδη ξεκλειδωθεί:

  1. Ανοίξτε τις πρόσθετες επιλογές της κάρτας SIM της συσκευής σας (αυτό διαφέρει ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα).
  2. Εισαγάγετε το MEPD στο παράθυρο διαλόγου. Αν έχετε πληκτρολόγιο SureType, πληκτρολογήστε MEPPD .
  3. Εύρεση δικτύου . Σε μια ξεκλείδωτη συσκευή θα εμφανίζονται τα "Disabled" ή "Inactive". Εάν εμφανίζεται η ένδειξη "Ενεργή", εξακολουθεί να είναι κλειδωμένη σε φορέα.

Οι online πωλητές όπως το Amazon, το NewEgg ή το eBay πωλούν ένα ευρύ φάσμα κινητών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των ξεκλείδωτων συσκευών όλων των ειδών. Αναζήτηση για "ξεκλειδωμένο BlackBerry". Μπορείτε επίσης να βρείτε ξεκλείδωτα τηλέφωνα απευθείας από το ηλεκτρονικό κατάστημα της BlackBerry.

Πριν από την αγορά, ζητήστε πληροφορίες σχετικά με την πολιτική εγγύησης και επιστροφής για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτεται η συσκευή σας σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Εξίσου σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι ο τύπος BlackBerry που αγοράζετε μπορεί να λειτουργεί στο δίκτυο του μεταφορέα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Ορισμένοι μεταφορείς υποστηρίζουν τηλέφωνα GSM , ενώ ορισμένα δίκτυα υποστήριξης CDMA . Τα τηλέφωνα με δίκτυο GSM χρησιμοποιούν κάρτες SIM, ενώ τα τηλέφωνα CDMA πρέπει να επαναπρογραμματιστούν για χρήση σε διαφορετικά δίκτυα. Ορισμένα σχέδια (όπως το BlackBerry Pearl και η Curve) έρχονται σε μοντέλα που υποστηρίζουν CDMA ή GSM.