Νέες προδιαγραφές και λεπτομέρειες του PlayStation 3 80GB και 60GB

Οι προδιαγραφές των 80GB και 60GB PS3 μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με το τσιπ Emotion Engine

Σημείωση του συντάκτη: Οι περισσότερες από τις παρακάτω πληροφορίες είναι ξεπερασμένες, καθώς η Sony και οι παίκτες έχουν μετακινηθεί στην γενιά PS4. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι ενδιαφέρον να μπορέσουμε να κοιτάξουμε πίσω σε μια εποχή που οι σκληροί δίσκοι των 80GB ακουγόταν τεράστιοι - έρχονται σε μορφές 1TB τώρα - και σκεφτείτε πόσο μακριά έρχεται η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Με την ανακοίνωση ενός νέου 80GB PlayStation 3, η Sony κυκλοφόρησε νέες προδιαγραφές και λεπτομέρειες για τα υπάρχοντα συστήματα. Οι νέες προδιαγραφές των 80GB και 60GB PS3 μοιάζουν με τις προηγούμενες προδιαγραφές PS3 των 60GB, με την εξαίρεση ενός μεγαλύτερου σκληρού δίσκου για το νέο μοντέλο. Μια άλλη αξιοσημείωτη εξαίρεση είναι η έλλειψη ενός τσιπ Emotion Engine που περιλαμβάνεται στις προδιαγραφές είτε για τα 80GB είτε για τα 60GB PS3.

Αυτό έχει οδηγήσει στην εικασία ότι τα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής του PS3 60GB είναι πιθανό να μοιάζουν με τους αντίστοιχους 80GB και να βασίζονται στην εξομοίωση λογισμικού για PS2 / PSone συμβατότητα προς τα πίσω. Τα τωρινά PS3s των 60GB και 20GB διαθέτουν ένα Emotion Engine σε αυτά και έτσι χρησιμοποιούν το υλικό τους για να επιτύχουν συμβατότητα προς τα πίσω. Η Sony ισχυρίζεται ότι η εξομοίωση λογισμικού επιτρέπει τη συμβατότητα με τα "σχεδόν όλα" παιχνίδια PS2 και PSone. Όλες οι εκδόσεις της φροντίδας του PS3 που είναι συμβατές με την αναπαραγωγή δίσκων DVD και ήχου CD.

Όλα τα PlayStation 3 τροφοδοτούνται από το Cell Broadband Engine, ένα εκπληκτικό τσιπ που χρησιμοποιεί οκτώ μικροεπεξεργαστές, επιτρέποντάς του να κάνει πολλούς μαζικούς υπολογισμούς ταυτόχρονα. Κάθε σύστημα PS3 είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, η οποία όχι μόνο επιτρέπει μεγαλύτερο περιεχόμενο παιχνιδιών, αλλά και αναπαραγωγή ταινιών HD. Τα συστήματα PS3 διαθέτουν ένα ασύρματο χειριστήριο Sixaxis. Το Sixaxis είναι ένας επανασχεδιασμός του δημοφιλούς ελεγκτή PlayStation Dualshock, αλλά εκτός από το ασύρματο, διαθέτει επίσης αισθητήρες κλίσης που επιτρέπουν στους παίκτες να μετακινούν τον ελεγκτή για να ελέγχουν την ενέργεια επί της οθόνης.

PS3 Τεχνικές προδιαγραφές / ΛεπτομέρειεςPS3 σύστημα (έκδοση 80GB HDD):

Σύστημα PS3 (έκδοση σκληρού δίσκου 60GB)

Για πιο λεπτομερείς τεχνικές προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων απόδοσης, δείτε τις αυθεντικές προδιαγραφές και λεπτομέρειες του PS3 .