Πέντε λόγοι για τους οποίους είστε ασφαλέστερος οδηγός με GPS

Συν δύο πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε ενώ οδηγείτε

Όταν οι πιλότοι εκπαιδεύονται, τους λένε συχνά "πρώτα, απομακρύνετε και στη συνέχεια περιηγείστε". Αυτό είναι καλή συμβουλή για την πτήση και για την οδήγηση ενός αυτοκινήτου (απλά υποκατάστατο της οδήγησης για την αεροπορία στη φράση). Είναι μια υπενθύμιση που αξίζει να επαναλάβετε για τον εαυτό σας αν διαπιστώσετε ότι έχετε αποστασιοποιηθεί στο τιμόνι. Η πρώτη και σπουδαιότερη δουλειά σας είναι να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας και να διατηρείτε το όχημά σας όπου ανήκει.

Το GPS στο αυτοκίνητο είναι μια πιθανή απόσπαση της προσοχής, και η "αποσύνδεση οδήγησης", όπως λένε οι ειδικοί ασφαλείας, αποτελεί κοινή αιτία ατυχημάτων. Τούτου λεχθέντος, είστε πολύ πιο ασφαλής οδηγός συνολικά εάν χρησιμοποιείτε το GPS σας στο αυτοκίνητο με σύνεση και ακολουθείτε ορισμένους βασικούς κανόνες.

Ακολουθούν ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους είστε ασφαλείς με το GPS:

1: Ξέρεις πού πηγαίνεις. Η απώλεια ή / και η αποστασιοποίηση καθώς προσπαθείτε να δείτε τα σημάδια του δρόμου και να προσανατολιστείτε είναι μια σημαντική και επικίνδυνη απόσπαση της προσοχής. Σπάνια χάνονται με ένα GPS που χρησιμοποιείται και ακόμα κι αν χάσετε μια στροφή, το GPS θα υπολογίσει αυτόματα τη διαδρομή και θα σας φέρει εκεί που πρέπει να πάτε με ελάχιστο άγχος και απόσπαση της προσοχής σας.

2: Δεν χρειάζεται να χειριστείτε τους χάρτες. Χειρισμός και ανάγνωση χαρτών κατά την οδήγηση είναι ένα κατόρθωμα που όλοι προσπαθήσαμε, αλλά είναι μια σημαντική απόσπαση της προσοχής. Ακόμα και με έναν επιβάτη να κάνει την ανάγνωση του χάρτη και την παροχή οδηγιών (αυτό δεν συμβαίνει πάντα ομαλά, έτσι δεν είναι;), είστε καλύτερα με το GPS.

3: Το GPS βελτιώνει την ασφάλεια της νυχτερινής οδήγησης. Δεν συζητείται συχνά, αλλά κατά τη γνώμη μου, ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου GPS είναι το γεγονός ότι σας δίνει καλύτερη οδική ευαισθησία τη νύχτα και σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Τη νύχτα και ειδικά κατά τη νυχτερινή οδήγηση με κακό καιρό, θα σας πει ένα GPS και θα σας δείξει μια επερχόμενη στροφή, ράμπα κλπ. Πολύ πριν να το δείτε. Στους σκοτεινούς δρόμους πίσω, ο χάρτης GPS θα σας δώσει μια προεπισκόπηση των προτέρων.

4: Ξέρετε ποια λωρίδα θα είναι μέσα. Μία από τις προκλήσεις της οδήγησης άγνωστων και πολυσύχναστων πολυ-λωρίδων αυτοκινητόδρομων είναι να γνωρίζουμε ποια λωρίδα θα χρειαστείτε για μια επερχόμενη έξοδο. Ένα καλής ποιότητας σύστημα GPS με κείμενο σε φωνή θα σας πει σωστά τη σωστή λωρίδα εκ των προτέρων.

5: Χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως χέρια χωρίς χέρια, ειδικά κουμπιά "βοήθειας" που σας δείχνουν την κοντινότερη αστυνομία, νοσοκομείο, γκαράζ και πολλά άλλα.

Δύο πράγματα που πρέπει να αποφύγετε

1: Να είστε πολύ προσεκτικοί για να αποφύγετε την προσοχή σας από το GPS αν είστε αρχάριος. Αυτή η δροσερή νέα οθόνη αφής, όλες αυτές τις επιλογές μενού - μην τους αφήνετε να τραβήξουν τα μάτια και την προσοχή σας μακριά από το δρόμο. Οι αρχάριοι τείνουν να βλέπουν στην οθόνη πολύ περισσότερο από ό, τι πρέπει. Προσέξτε ιδιαίτερα να ακολουθείτε τις παρακάτω συμβουλές, καθώς μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το GPS σας.

2: Μην προγραμματίζετε το GPS κατά τη μετακίνηση. Θα δείτε αυτόν τον κανόνα σε όλα τα εγχειρίδια ασφάλειας GPS και το κείμενο της οθόνης εκκίνησης, για καλό λόγο. Πληκτρολογήστε τον προορισμό σας προτού αναχωρήσετε. Αν χρειαστεί να ακυρώσετε ή να αλλάξετε έναν προορισμό, τραβήξτε τον σε ασφαλή περιοχή και σταματήστε ή περιμένετε μέχρι να σταματήσετε σε φανάρι και επανεκκινήστε τον. Έχω δοκιμάσει τον προγραμματισμό καθώς κινούμαι και το βρήκα επικίνδυνα. Παρακαλώ μην το κάνετε. Ορισμένοι περιηγητές πλοήγησης GPS έχουν προαιρετικές ρυθμίσεις που θα εμποδίζουν την είσοδο διεύθυνσης ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση.

Περισσότερες συμβουλές

Μάθετε να βασίζεστε στις οδηγίες φωνής. Βασιστείτε κυρίως στις φωνητικές κατευθύνσεις, με μια περιστασιακή ματιά στο χάρτη (όπως θα ρίχνετε το βλέμμα στο ταχύμετρο ή σε άλλο όργανο) για να επιβεβαιώσετε ή να κάνετε προεπισκόπηση στροφών.

Τοποθετήστε το GPS μακριά από σημαντικές γραμμές θέασης. Είναι συνήθως εύκολο να τοποθετήσετε το GPS χαμηλό και κοντά στο ταμπλό και έξω από τις βασικές γραμμές οδήγησης.

Απλά θυμηθείτε, πρώτα αφιερώνετε (ή οδηγείτε) και στη συνέχεια περιηγείστε ως δεύτερη προτεραιότητα. Εναπόκειται σε εσάς να χρησιμοποιήσετε το GPS σας με τρόπο που βελτιώνει, αντί να μειώνει την ασφαλή οδήγηση.