Έχετε μόλις ένα GPS μέσα στο αυτοκίνητο. Και τώρα τι?

Αποκτήστε το μέγιστο από το νέο σας GPS στο αυτοκίνητο

Εάν μόλις έλαβες το πρώτο GPS του αυτοκινήτου σου, είσαι σε καλή επιχείρηση. Οι πωλήσεις παρουσιάζουν άνοδο και για καλό λόγο - οι τιμές έχουν μειωθεί και η λειτουργία και η φορητότητα έχουν βελτιωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Τα μενού GPS είναι τόσο έξυπνα ώστε μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να προχωρήσετε, αλλά θα πάρετε πολλά περισσότερα από το GPS σας και θα ταξιδέψετε με μεγαλύτερη ασφάλεια εάν περάσετε λίγο χρόνο στις προεπισκοπήσεις ρυθμίσεων και χαρακτηριστικών πριν περάσετε στο δρόμο.

Τι είναι το κουτί

Το GPS σας συνοδεύεται από ένα βραχίονα τοποθέτησης σε παρμπρίζ με μια βεντούζα και, πιθανότατα, από ένα "δίσκο ταμπλό". Ο δίσκος του ταμπλό διαθέτει συγκολλητική επένδυση που του επιτρέπει να ασφαλίζεται σε μια επίπεδη, ομαλή επιφάνεια του ταμπλό. Αυτό θα δεχτεί και την βεντούζα, σε περίπτωση που δεν θέλετε να τοποθετήσετε το βραχίονα στο παρμπρίζ.

Πάρτε μερικά λεπτά για να εξοικειωθείτε με το βραχίονα - μερικοί έχουν παξιμάδια ρύθμισης και άλλοι έχουν απλές αρθρώσεις τριβής για να ρυθμίσετε τη θέση GPS. Μάθετε πώς μπορείτε να τοποθετήσετε και να αποσυναρμολογήσετε το GPS από τη βάση.

Το GPS σας θα συνοδεύεται επίσης από ένα καλώδιο τροφοδοσίας που συνδέεται στη θύρα τροφοδοσίας του αυτοκινήτου σας και μπορεί να διαθέτει καλώδιο USB για σύνδεση στον προσωπικό σας υπολογιστή. Μοντέλα τιμολόγησης με λειτουργίες παρακολούθησης και αποφυγής κυκλοφορίας μπορεί να έρχονται με έναν δέκτη κυκλοφορίας ο οποίος λαμβάνει σήματα κυκλοφορίας FM. Πολλά μοντέλα έρχονται επίσης με ένα CD που περιλαμβάνει το εγχειρίδιο πλήρους μήκους και ίσως το λογισμικό για τη διασύνδεση του GPS σας με τον προσωπικό υπολογιστή σας και τις online υπηρεσίες και ενημερώσεις.

Προστασία κωδικού πρόσβασης / PIN

Την πρώτη φορά που ενεργοποιείτε το GPS σας, θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε την τοπική ζώνη ώρας. Ενδέχεται επίσης να σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την προστασία με κωδικό πρόσβασης. Προστασία με κωδικό πρόσβασης είναι κατά κύριο λόγο για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών, αν το GPS σας έχει κλαπεί. Είναι ενοχλητικό να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης ή έναν κωδικό PIN κάθε φορά που ξεκινάτε το GPS σας, οπότε το κάνετε αυτό στην απόφασή σας. Ορισμένες μονάδες GPS δεν απαιτούν κωδικό πρόσβασης ή PIN κατά την εκκίνηση όταν η μονάδα ξεκινά μια προεπιλεγμένη "ασφαλής" θέση, όπως η διεύθυνση κατοικίας, η οποία είναι ωραίο χαρακτηριστικό.

Εξερευνήστε βασικές λειτουργίες

Θα πάρετε περισσότερα από το GPS σας και θα ταξιδέψετε με ασφάλεια αν γνωρίσετε το σύστημα μενού της μονάδας πριν οδηγήσετε. Κρατήστε τον οδηγό γρήγορης εκκίνησης σας εύχρηστο καθώς εξερευνάτε. Ρυθμίστε τη διεύθυνση του σπιτιού σας, έτσι ώστε να λειτουργεί το κουμπί "σπίτι" (το κουμπί του σπιτιού σάς κατευθύνει από όπου και αν βρίσκεστε, ένα ωραίο χαρακτηριστικό). Γνωρίστε με τον τρόπο εισαγωγής προορισμών. Μάθετε πώς μπορείτε να αυξήσετε και να μειώσετε την ένταση των ηχείων. Ελέγξτε πώς να αλλάζετε τις λειτουργίες ημέρας και νύχτας (πολλά μοντέλα το κάνουν αυτόματα με βάση αισθητήρα φωτός).

Συνδέστε το τηλέφωνό σας

Αν το GPS σας διαθέτει ασύρματη σύνδεση Bluetooth και λειτουργίες hands-free για το τηλέφωνο, τώρα είναι η ώρα να κάνετε ζεύγος του τηλεφώνου σας και να εξοικειωθείτε με τις λειτουργίες κλήσης.

Ασφάλεια

Είστε ένας ασφαλέστερος οδηγός με ένα GPS στο σκάφος, αν ακολουθήσετε μερικές απλές οδηγίες και ξέρετε τι να μην κάνετε ενώ οδηγείτε.

Πρόληψη της κλοπής

Μία τελευταία προσοχή πριν οδηγήσετε: αφαιρέστε το GPS σας και το αναρρόφησης του παρμπρίζ από το παρμπρίζ σας και αποθηκεύστε το από το χώρο κάθε φορά που σταθμεύετε σε δημόσιο χώρο. Δυστυχώς, οι μονάδες GPS αποτελούν αγαπημένα αντικείμενα κλοπής.

Πάρτε το μαζί σας

Σκεφθείτε να πάρετε το ίδιο το GPS μαζί σας εάν περπατάτε ή μεταβαίνετε σε μια άγνωστη θέση. Θα συνεχίσει να σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο σας. Μέρος της ομορφιάς της νέας γενιάς συσκευών GPS είναι η φορητότητα τους. Επίσης, εάν σταθμεύσετε σε ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης, όπως ένα στάδιο, ένα πάρκο ψυχαγωγίας ή ένα εμπορικό κέντρο, ορίστε τη θέση του αυτοκινήτου σας ως σημείο αναφοράς και ποτέ δεν θα χάσετε πάλι το αυτοκίνητό σας.