Χρησιμοποιώντας το εργαλείο επιλογής προσκηνίου του GIMP

Το εργαλείο επιλογής προσκηνίου στο GIMP είναι ένα από τα ευρέως αυτοματοποιημένα εργαλεία επιλογής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκετά γρήγορα και εύκολα για να κάνουν πολύπλοκες επιλογές που μπορεί να είναι δύσκολο να παραχθούν με άλλους τρόπους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αποτελεσματικότητα του εργαλείου μπορεί να εξαρτάται από την εικόνα στην οποία εργάζεστε και την περιοχή που θέλετε να επιλέξετε. Το εργαλείο επιλογής προσκηνίου λειτουργεί καλύτερα σε σαφώς καθορισμένες περιοχές μιας εικόνας.

Τα παρακάτω βήματα θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως εισαγωγή στο εργαλείο επιλογής νέων στοιχείων και να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη χρήση του για να δημιουργήσετε τις δικές σας επιλογές.

01 από 08

Ανοίξτε μια εικόνα

Θα θελήσετε ιδανικά να επιλέξετε μια εικόνα που έχει έντονη αντίθεση μεταξύ του θέματος και του φόντου. Έχω επιλέξει μια εικόνα που λήφθηκε λίγο μετά την ανατολή, η οποία έχει λογική αντίθεση μεταξύ του προσκηνίου και του ουρανού, αλλά θα ήταν αρκετά δύσκολο να κάνετε χειροκίνητα μια επιλογή από οποιοδήποτε μέρος της εικόνας.

02 από 08

Διπλό επίπεδο φόντου

Αυτό το βήμα και το επόμενο ενδέχεται να μην είναι απαραίτητα για την εικόνα σας, αλλά το έχω συμπεριλάβει εδώ για να σας δείξει ότι μπορείτε να χειριστείτε μια εικόνα πρώτα πριν κάνετε μια επιλογή. Σε περιπτώσεις όπου το εργαλείο επιλογής νέων στοιχείων δυσκολεύεται να κάνει μια αποδεκτή επιλογή, μπορείτε να εξετάσετε πρώτα την προσαρμογή μιας εικόνας. Στην πραγματικότητα, είναι συχνά πάρα πολύ να περιμένουμε μια εντελώς ακριβή επιλογή από το εργαλείο Foreground Select Tool , αλλά η αντίθεση μικροαλλαγές μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει, αν και μπορεί επίσης να δυσκολευτεί να δει την προεπισκόπηση της μάσκας.

Αρχικά, κάνετε αναπαραγωγή του στρώματος φόντου μεταβαίνοντας στο Layer > Duplicate Layer . Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε την αντίθεση αυτού του στρώματος, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία του εργαλείου επιλογής νέων στοιχείων , χωρίς να χάσετε την αρχική εικόνα.

03 του 08

Αυξήστε την αντίθεση

Για να αυξήσετε την αντίθεση , μεταβείτε στο Colors > Brightness - Contrast και σύρετε το ρυθμιστικό Contrast προς τα δεξιά μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Αυτό το νέο στρώμα μπορεί να διαγραφεί μόλις δημιουργηθεί η επιλογή, αλλά σε αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσω τον ουρανό από αυτό το στρώμα και θα το συνδυάσω με το αρχικό προσκήνιο από το παρακάτω επίπεδο.

04 του 08

Σχεδιάστε μια δύσκολη επιλογή γύρω από το θέμα

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε το εργαλείο επιλογής προσκηνίου από την εργαλειοθήκη και να αφήσετε αρχικά όλες τις επιλογές εργαλείων στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Αν έχετε προηγουμένως προσαρμόσει τα προηγούμενα αυτά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Επαναφορά στις προεπιλεγμένες τιμές που βρίσκεται στο κάτω δεξιά μέρος της βάσης επιλογών εργαλείων .

Ο δρομέας θα λειτουργεί τώρα με τον ίδιο τρόπο όπως και μπορείτε να σχεδιάσετε ένα τραχύ περίγραμμα γύρω από το αντικείμενο που θέλετε να επιλέξετε. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα ακριβές, αν και η καλύτερη ακρίβεια θα πρέπει να οδηγήσει σε καλύτερη επιλογή. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγετε να υπάρχουν περιοχές του αντικειμένου εκτός αυτού του περιγράμματος.

05 του 08

Βαφή στο προσκήνιο

Όταν η επιλογή είναι κλειστή, η περιοχή της εικόνας εκτός της επιλογής έχει έγχρωμη επικάλυψη. Εάν το χρώμα είναι πολύ παρόμοιο με την εικόνα στην οποία εργάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αναπτυσσόμενο μενού Προεπισκόπιση χρώματος (Color Preview) στις επιλογές εργαλείων (Tool Options) για να αλλάξετε χρώμα σε αντίθεση.

Ο δρομέας θα είναι τώρα ένα πινέλο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό κάτω από το στοιχείο Interactive refinement για να ρυθμίσετε το μέγεθος. Όταν είστε ικανοποιημένοι με το μέγεθος της βούρτσας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ζωγραφίσετε το θέμα. Στόχος σας είναι να ζωγραφίσετε πάνω από όλα τα χρώματα που θέλετε να συμπεριλάβει η επιλογή, χωρίς να ζωγραφίσετε σε περιοχές φόντου. Αυτό μπορεί να είναι πολύ τραχύ όπως φαίνεται στην συνοδευτική οθόνη. Όταν αφήσετε το κουμπί του ποντικιού, το εργαλείο θα κάνει αυτόματα την επιλογή.

06 του 08

Ελέγξτε την επιλογή

Εάν τα πράγματα έχουν πάει καλά, η άκρη της σαφούς περιοχής χωρίς επικάλυψη χρώματος πρέπει να ταιριάζει αρκετά με το θέμα που θέλετε να επιλέξετε. Ωστόσο, αν η επιλογή δεν είναι τόσο ακριβής όσο θέλετε, μπορείτε να την επεξεργαστείτε ζωγραφίζοντας στην εικόνα όσες φορές θέλετε. Εάν η λειτουργία Interactive refinement έχει οριστεί ως Σημείο πρωτοτύπου , οι περιοχές στις οποίες ζωγραφίζετε θα προστεθούν στην επιλογή. Όταν είναι ρυθμισμένο στο Σημείο αναφοράς , οι περιοχές που βάφετε θα αφαιρεθούν από την επιλογή.

07 του 08

Ενεργοποιήστε την επιλογή

Όταν είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή, απλά πατήστε το πλήκτρο επιστροφής (Enter) για να ενεργοποιήσετε την επιλογή. Στο παράδειγμά μου, το σκοτεινό προσκήνιο καθιστά δύσκολο να δούμε πόσο αποτελεσματική είναι η επιλογή, γι 'αυτό απλά έκανα κλικ και ήλπιζα, γνωρίζοντας ότι καθώς επρόκειτο να χρησιμοποιήσω την επιλογή για να κάνω μια μάσκα, θα μπορούσα να επεξεργαστώ πάντα τη μάσκα αργότερα.

Για να δημιουργήσετε τη μάσκα επιπέδου , απλά κάντε δεξί κλικ στο στρώμα της παλέτας Layers και επιλέξτε Add Mask Layer . Στο παράθυρο διαλόγου Προσθέστε τη μάσκα επιπέδου , έκανα κλικ στο κουμπί επιλογής επιλογής και έλεγξε το πλαίσιο ελέγχου Επαναφορά μασκών . Αυτό θέτει τη μάσκα για να δείξει τον ουρανό και επιτρέπει την εμφάνιση του προσκηνίου από το παρακάτω επίπεδο.

08 από 08

συμπέρασμα

Το Εργαλείο επιλογής νέων στοιχείων του GIMP μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την πραγματοποίηση σύνθετων επιλογών που διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν με φυσικό τρόπο. Μπορεί, ωστόσο, μερικές φορές να χρειάζεται μικροαλλαγές για να έχετε αποτελεσματικά αποτελέσματα με ορισμένες εικόνες. Θα πρέπει πάντα να εξετάζετε αν είναι το πιο κατάλληλο εργαλείο για την συγκεκριμένη επιλογή και την εικόνα στην οποία εργάζεστε.