Χρησιμοποιώντας το εργαλείο Select By Color του GIMP

Βήμα προς βήμα Εμφάνιση του τρόπου χρήσης του εργαλείου Select By Color

Το εργαλείο Select By Color του GIMP μπορεί να είναι ένας φανταστικός τρόπος για να επιλέξετε γρήγορα και εύκολα περιοχές μιας εικόνας που έχουν παρόμοιο χρώμα. Σε αυτό το παράδειγμα, θα σας δείξει πώς να επιλέξετε ένα τμήμα μιας εικόνας για να αλλάξετε λίγο το χρωματισμό.

Τα τελικά αποτελέσματα δεν είναι τέλεια, αλλά αυτό θα σας δείξει πώς να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το εργαλείο Select By Color, ώστε να μπορείτε να πειραματιστείτε με τη δημιουργία των δικών σας αποτελεσμάτων.

01 από 07

Άνοιγμα της εικόνας σας

Το πρώτο σας βήμα είναι να επιλέξετε μια εικόνα στην οποία θέλετε να πειραματιστείτε και να την ανοίξετε στο GIMP. Έχω επιλέξει ένα μακροοικονομικό πλάνο που πήρα από ένα σκώρο που στάθηκε πάνω σε κάποιο μαύρο και μοβ χρώμα μαλλί όπως σκέφτηκα ότι αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα του πώς το Select By Color Tool μπορεί να κάνει πολύπλοκες επιλογές εύκολη.

Σε αυτό το παράδειγμα, πρόκειται να αλλάξω ένα μέρος του πορφυρού χρώματος σε γαλάζιο. Θα ήταν σχεδόν αδύνατο να γίνει μια τέτοια πολύπλοκη επιλογή με το χέρι.

02 του 07

Κάντε την πρώτη σας επιλογή

Τώρα κάνετε κλικ στο εργαλείο Select By Color Toolbox . Για τους σκοπούς αυτής της άσκησης, οι Επιλογές εργαλείου μπορούν όλες να παραμείνουν στις προεπιλογές τους, οι οποίες πρέπει να ταιριάζουν με αυτές που εμφανίζονται στην εικόνα. Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο, κοιτάξτε την εικόνα σας και επιλέξτε μια περιοχή του χρώματος που θέλετε να βασιστεί η επιλογή σας. Τώρα κάντε κλικ σε αυτήν την περιοχή και κρατήστε πατημένο το κουμπί του ποντικιού. Θα δείτε μια επιλογή στην εικόνα που μπορείτε να ρυθμίσετε μετακινώντας το ποντίκι. Για να γίνει μεγαλύτερη η επιλογή, μετακινήστε το ποντίκι προς τα δεξιά ή προς τα κάτω και μετακινήστε το προς τα αριστερά ή προς τα πάνω για να μειώσετε το μέγεθος της επιλογής. Όταν είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή σας, αφήστε το κουμπί του ποντικιού.

Σημείωση: Ανάλογα με το μέγεθος της εικόνας και της ισχύος του υπολογιστή σας, αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο.

03 του 07

Επέκταση της επιλογής

Αν η επιλογή σας, όπως αυτή του παραδείγματος εδώ, δεν περιέχει όλες τις περιοχές που θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες επιλογές στην πρώτη. Πρέπει να αλλάξετε τη λειτουργία του εργαλείου Select By Color για να προσθέσετε στην τρέχουσα επιλογή . Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ σε περιοχές της εικόνας που θέλετε να προσθέσετε στην επιλογή, όπως είναι απαραίτητο. Στο παράδειγμά μου, έπρεπε να κάνω κλικ σε δύο ακόμη περιοχές για να επιτύχω αυτή την τελική επιλογή.

04 του 07

Κατάργηση μέρους της επιλογής

Ενδέχεται να δείτε στην προηγούμενη εικόνα ότι ορισμένες περιοχές του σκώρου συμπεριελήφθησαν στην επιλογή, αλλά θέλω μόνο να επιλέξω το φόντο. Αυτό μπορεί να αποκατασταθεί αφαιρώντας κάποια από την επιλογή. Πήρα το εύκολο βήμα επιλογής του Εργαλείου επιλογής ορθογωνίου και την αλλαγή της Κατάστασης προς Αφαίρεση από την τρέχουσα επιλογή . Στη συνέχεια, απλώς επέστησα μια ορθογώνια επιλογή στο τμήμα της εικόνας που περιείχε το σκώρο. Αυτό μου έδωσε αρκετά καλά αποτελέσματα, αλλά αν χρειαστεί να ακολουθήσετε παρόμοια βήματα στην εικόνα σας, ίσως βρείτε ότι το Ελεύθερο Εργαλείο επιλογής θα μπορούσε να είναι καλύτερο για σας, επιτρέποντάς σας να κάνετε μια επιλογή πιο κατάλληλη για την εικόνα σας.

05 του 07

Αλλάξτε το χρώμα των επιλεγμένων περιοχών

Τώρα που έχετε κάνει μια επιλογή, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με διαφορετικούς τρόπους. Σε αυτό το παράδειγμα, επέλεξα να αλλάξω το χρώμα των επιλεγμένων περιοχών. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να μεταβείτε στο μενού Χρώματα και κάντε κλικ στο Hue-Saturation . Στο διάλογο Απόχρωση-Κορεσμός που ανοίγει, έχετε τρία ρυθμιστικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε την Απόχρωση , την Ελαφρότητα και τον Κορεσμό . Έχω προσαρμόσει τα ρυθμιστικά Hue και Lightness για να αλλάξω το πρωτότυπο μοβ χρώμα σε γαλάζιο.

06 του 07

Καταργήστε την επιλογή της επιλογής

Το τελικό βήμα είναι η κατάργηση της επιλογής, την οποία μπορείτε να κάνετε πηγαίνοντας στο μενού Επιλογή και κάνοντας κλικ στην επιλογή Κανένα . Τώρα μπορείτε να δείτε πιο καθαρά το τελικό αποτέλεσμα.

07 του 07

συμπέρασμα

Το εργαλείο Select By Color του GIMP δεν θα είναι τέλειο για κάθε περίπτωση. Η συνολική αποτελεσματικότητά του θα διαφέρει από την εικόνα στην εικόνα. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένας πολύ γρήγορος και εύκολος τρόπος για να κάνετε αρκετά πολύπλοκες επιλογές σε εικόνες που περιέχουν ξεχωριστές περιοχές χρώματος.

Επισκόπηση του εργαλείου GIMP Select By Color