Ο Πάπας Francis χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό ταχυδρομείο;

Παρόλο που ο Αδελφός του Πάπας Φραγκίσκος μπορεί να έχει ιδιωτική ή επίσημη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν έχει μια ηλεκτρονική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όσοι επιθυμούν να τον έρθουν σε επαφή με τα σύγχρονα μέσα, δεν έχουν υποβιβαστεί στο ταχυδρομείο με σαλιγκάρι. έχει μια ενεργή ροή Twitter κάτω από τη λαβή @Pontifex.

Για να επικοινωνήσετε με τον Πάπα Φραγκίσκο με παραδοσιακό ταχυδρομείο, το Βατικανό παρέχει τη διεύθυνση:

Αγιότητά του, Πάπα Φράνσις
Αποστολικό παλάτι
00120 Πόλη του Βατικανού

Σημείωση : Μην προσθέτετε τη διεύθυνση "Ιταλία" στη διεύθυνση. το Βατικανό είναι μια ξεχωριστή πολιτική οντότητα από την Ιταλία.

Παρά την έλλειψη προσβασιμότητας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Πάπας Francis θεωρεί τις σύγχρονες επιλογές επικοινωνίας ως ευεργετικές. Όταν ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, επισκέφθηκε το Βατικανό τον Ιανουάριο του 2016, ο Πάπας Φράνσις κυκλοφόρησε ένα μήνυμα με τίτλο « Επικοινωνία και Έλεος: μια γόνιμη συνάντηση», για την 50ή Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικών Επικοινωνιών . Σε αυτό, είπε ότι το διαδίκτυο, τα μηνύματα κειμένου και τα κοινωνικά δίκτυα είναι "δώρα από το Θεό".

Άλλοι Πόπες στην εποχή της πληροφορίας

Σε αντίθεση με τον σημερινό διάδοχό τους, τόσο ο Πάπας Βενέδικτος XVI όσο και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β είχαν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: benedictxvi@vatican.va και john_paul_ii@vatican.va, αντίστοιχα. Και οι δύο μπορεί να είχαν άλλες ιδιωτικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο εσωτερικό του Βατικανού.

Ο Karol Józef Wojtyla έγινε Πάπας Ιωάννης Παύλος Β 'το 1978, πολύ πριν το e-mail χρησιμοποιήθηκε ευρέως και πρακτικά. Το πρώτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχε γραφτεί επτά χρόνια πριν από την υπεροχή του, αλλά λίγοι άνθρωποι έξω από τον τομέα προγραμματισμού υπολογιστών γνώριζαν ότι τα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών υπήρχαν καθόλου.

Ωστόσο, ο Ιωάννης Παύλος Β 'πήγε για να γίνει ο πρώτος πείραλος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ιστορία.

Στα τέλη του 2001, ο πάπας ζήτησε συγγνώμη για τις αδικίες που διέπραξε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ωκεανία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο Άγιος Πατέρας θα προτιμούσε να επισκεφθεί τα έθνη του Ειρηνικού και να παραδώσει προσωπικά τα λόγια του, αλλά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έγινε για μια αποτελεσματική δεύτερη καλύτερη επιλογή.