Εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

Ορισμένοι ιοί ενδέχεται να μην ανιχνευθούν ή να αφαιρεθούν μόνο εν μέρει, αν το σύστημα δεν εκκινηθεί σε ασφαλή λειτουργία για τη σάρωση. Η εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία αποτρέπει τις εξωτερικές υπηρεσίες και προγράμματα - συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων κακόβουλων προγραμμάτων - από φόρτωση κατά την εκκίνηση.

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: Λιγότερο από ένα λεπτό

Εδώ είναι πώς:

  1. Εάν το σύστημα είναι ήδη απενεργοποιημένο, ενεργοποιήστε το.
  2. Εάν το σύστημα είναι ήδη ενεργοποιημένο, κλείστε κανονικά το σύστημα, περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το ξανά.
  3. Αρχίστε να πατάτε το πλήκτρο F8 κάθε λίγα δευτερόλεπτα καθώς το σύστημα εκκινεί μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη που προσφέρει την επιλογή Safe Mode.
  4. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να επισημάνετε την ασφαλή λειτουργία και πατήστε το πλήκτρο Enter.
  5. Το σύστημα θα εκκινήσει τώρα σε ασφαλή λειτουργία .
  6. Στα Windows XP , ενδέχεται να λάβετε μια ερώτηση που σας ρωτάει αν θέλετε πραγματικά να εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία. Επιλέξτε Ναι.
  7. Μετά την εκκίνηση των Windows σε ασφαλή λειτουργία, ανοίξτε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς χρησιμοποιώντας το Start | Μενού προγραμμάτων και εκτελέστε μια πλήρη σάρωση ιών.

Συμβουλές:

  1. Εάν ο υπολογιστής σας είναι ένα σύστημα πολλαπλών εκκινήσεων (δηλαδή διαθέτει περισσότερα από ένα λειτουργικά συστήματα για να διαλέξετε), επιλέξτε πρώτα το επιθυμητό λειτουργικό σύστημα και, στη συνέχεια, αρχίστε να πατάτε το πλήκτρο F8 κάθε λίγα δευτερόλεπτα ενώ εκκινείτε.
  2. Εάν το πάτημα του πλήκτρου F8 δεν είχε ως αποτέλεσμα την προσφορά της ασφαλούς λειτουργίας, επαναλάβετε τα βήματα.
  3. Αν μετά από αρκετές προσπάθειες εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία, δημοσιεύστε ένα μήνυμα στο φόρουμ αντιμετώπισης ιών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει ποιο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιείτε.