Πώς να ξεκινήσετε τα Windows XP σε ασφαλή λειτουργία

Η εκκίνηση του υπολογιστή σας σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας των Windows XP μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε και να επιλύσετε πολλά σοβαρά προβλήματα, ειδικά όταν δεν είναι δυνατή κανονικά η εκκίνηση.

Δεν είναι χρήστης των Windows XP; Δείτε πώς μπορώ να ξεκινήσω τα Windows σε ασφαλή λειτουργία; για συγκεκριμένες οδηγίες για την έκδοση των Windows.

01 από 07

Πατήστε F8 Πριν από την οθόνη εκκίνησης των Windows XP

Ασφαλής λειτουργία των Windows XP - Βήμα 1 από 7.

Για να ξεκινήσετε την εισαγωγή της λειτουργίας Ασφαλούς λειτουργίας των Windows XP, ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας ή κάντε επανεκκίνηση του.

Λίγο πριν εμφανιστεί η οθόνη εκκίνησης των Windows XP που εμφανίζεται παραπάνω, πατήστε το πλήκτρο F8 για να μπείτε στο μενού επιλογών των Windows για προχωρημένους .

02 του 07

Επιλέξτε μια επιλογή ασφαλούς λειτουργίας των Windows XP

Ασφαλής λειτουργία των Windows XP - Βήμα 2 από 7.

Θα πρέπει τώρα να δείτε την οθόνη του μενού Επιλογές για προχωρημένους των Windows. Εάν όχι, ίσως έχετε χάσει το μικρό παράθυρο ευκαιρίας για να πατήσετε το πλήκτρο F8 από το Βήμα 1 και τα Windows XP πιθανότατα συνεχίζουν να εκκινούν κανονικά αν είναι σε θέση. Εάν συμβαίνει αυτό, απλά επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε ξανά το F8 .

Εδώ παρουσιάζονται τρεις παραλλαγές της ασφαλούς λειτουργίας των Windows XP που μπορείτε να πληκτρολογήσετε:

Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιό σας, επισημάνετε είτε την επιλογή Safe Mode είτε Safe Mode with Networking και πατήστε Enter .

03 του 07

Επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα για εκκίνηση

Ασφαλής λειτουργία των Windows XP - Βήμα 3 από 7.

Πριν εισέλθετε στην ασφαλή λειτουργία των Windows XP, τα Windows πρέπει να γνωρίζουν την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος που θέλετε να ξεκινήσετε. Οι περισσότεροι χρήστες διαθέτουν μόνο μία εγκατάσταση των Windows XP, επομένως η επιλογή είναι συνήθως καθαρή.

Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους, επισημάνετε το σωστό λειτουργικό σύστημα και πατήστε Enter .

04 του 07

Περιμένετε να φορτωθούν τα αρχεία των Windows XP

Ασφαλής λειτουργία των Windows XP - Βήμα 4 από 7.

Θα φορτωθούν τώρα τα ελάχιστα αρχεία συστήματος που απαιτούνται για την εκτέλεση των Windows XP. Κάθε αρχείο που φορτώνεται θα εμφανιστεί στην οθόνη.

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εδώ, αλλά αυτή η οθόνη θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων αν ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και η ασφαλή λειτουργία δεν θα φορτωθεί πλήρως.

Για παράδειγμα, εάν η Ασφαλής λειτουργία παγώνει σε αυτή την οθόνη, τεκμηριώνετε το τελευταίο αρχείο των Windows που φορτώνεται και στη συνέχεια αναζητήστε ή το υπόλοιπο του διαδικτύου για συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων. Ίσως θελήσετε επίσης να διαβάσετε τη σελίδα " Λήψη περισσότερης βοήθειας " για μερικές ακόμα ιδέες.

05 του 07

Σύνδεση με λογαριασμό διαχειριστή

Ασφαλής λειτουργία των Windows XP - Βήμα 5 από 7.

Για να εισαγάγετε την ασφαλή λειτουργία των Windows XP, πρέπει να συνδεθείτε με ένα λογαριασμό διαχειριστή ή έναν λογαριασμό που έχει δικαιώματα διαχειριστή.

Στον υπολογιστή που εμφανίζεται παραπάνω, ο προσωπικός μου λογαριασμός, ο Tim και ο ενσωματωμένος λογαριασμός διαχειριστή, διαχειριστής, έχουν δικαιώματα διαχειριστή, οπότε κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την είσοδο στην ασφαλή λειτουργία.

Σημείωση: Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν κάποιοι από τους προσωπικούς λογαριασμούς σας έχουν δικαιώματα διαχειριστή, επιλέξτε το λογαριασμό διαχειριστή κάνοντας κλικ σε αυτό και στη συνέχεια παρέχοντας τον κωδικό πρόσβασης.

Σημαντικό: Δεν είστε σίγουροι ποιος είναι ο κωδικός πρόσβασης στο λογαριασμό διαχειριστή; Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εύρεσης κωδικού πρόσβασης διαχειριστή των Windows .

06 του 07

Προχωρήστε στην ασφαλή λειτουργία των Windows XP

Ασφαλής λειτουργία των Windows XP - Βήμα 6 από 7.

Όταν εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου "Τα Windows τρέχει σε ασφαλή λειτουργία ", πατήστε Ναι για να μεταβείτε στην ασφαλή λειτουργία.

07 του 07

Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές στην ασφαλή λειτουργία των Windows XP

Ασφαλής λειτουργία των Windows XP - Βήμα 7 από 7.

Η είσοδος στην ασφαλή λειτουργία των Windows XP πρέπει τώρα να ολοκληρωθεί. Πραγματοποιήστε τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή . Υποθέτοντας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα που να απομένουν, ο υπολογιστής πρέπει να εκκινήσει κανονικά στα Windows XP μετά από μια επανεκκίνηση.

Σημείωση : Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω οθόνη, είναι πολύ εύκολο να εντοπίσετε εάν ένας υπολογιστής με Windows XP βρίσκεται σε ασφαλή λειτουργία. Το κείμενο "Ασφαλής λειτουργία" θα εμφανίζεται πάντα σε κάθε γωνία της οθόνης όταν βρίσκεστε σε αυτήν την ειδική κατάσταση διαγνωστικών των Windows XP.