Πώς να επαναφέρετε το μητρώο των Windows

Η επαναφορά των ρυθμίσεων του μητρώου που δημιουργήθηκαν με ασφάλεια είναι πραγματικά εύκολη με τον Επεξεργαστή Μητρώου

Εάν έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου στα Windows - είτε ένα συγκεκριμένο κλειδί , ίσως μια ολόκληρη ομάδα , ή ακόμα και το ίδιο το μητρώο - θα είστε ευτυχείς να ξέρετε ότι η αποκατάσταση αυτού του αντιγράφου ασφαλείας είναι πολύ εύκολη.

Ίσως να βλέπετε προβλήματα μετά από μια τιμή μητρώου ή μια αλλαγή κλειδιού μητρώου που έχετε κάνει ή το ζήτημα που προσπαθείτε να διορθώσετε δεν έχει επιδιορθωθεί από την πρόσφατη επεξεργασία των Windows Registry.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ήσαστε προνοητικός και υποστηρίζατε το μητρώο μόνο σε περίπτωση που κάτι συνέβη. Τώρα είστε ανταμείβονται για το να σκέφτεστε μπροστά!

Ακολουθήστε τα απλά βήματα που περιγράφονται παρακάτω για να επαναφέρετε τα δεδομένα μητρώου που έχουν δημιουργηθεί προηγουμένως στο μητρώο των Windows:

Σημείωση: Τα παρακάτω βήματα ισχύουν για όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

Απαιτείται χρόνος: Η επαναφορά των δεδομένων μητρώου που δημιουργήθηκαν πριν από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στα Windows συνήθως διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Πώς να επαναφέρετε το μητρώο των Windows

  1. Εντοπίστε το αρχείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που κάνατε προτού κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στο μητρώο των Windows που θέλετε τώρα να αντιστρέψετε.
    1. Έχετε πρόβλημα με τον εντοπισμό του αρχείου αντιγράφων ασφαλείας; Υποθέτοντας ότι έχετε εξάγει πραγματικά κάποια δεδομένα από το μητρώο, αναζητήστε ένα αρχείο που λήγει στην επέκταση αρχείου REG . Ελέγξτε την επιφάνεια εργασίας σας, στο φάκελο " Έγγραφα " (ή " Τα έγγραφά μου στα Windows XP") και στο ριζικό φάκελο της μονάδας C: Μπορεί επίσης να βοηθήσει να γνωρίζετε ότι ένα εικονίδιο αρχείου REG μοιάζει με σπασμένο κύβο Rubik μπροστά από ένα κομμάτι χαρτί. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να το βρείτε, δοκιμάστε να αναζητήσετε * .reg αρχεία με Όλα.
  2. Κάντε διπλό κλικ ή κάντε διπλό κλικ στο αρχείο REG για να το ανοίξετε.
    1. Σημείωση: Ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης των Windows, μπορείτε να δείτε το παράθυρο διαλόγου Ελέγχου λογαριασμού χρήστη. Θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου , τον οποίο δεν βλέπετε ποτέ, επειδή εκτελείται μόνο στο παρασκήνιο ως μέρος της διαδικασίας επαναφοράς μητρώου.
  3. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί ένα μήνυμα σε ένα παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου :
    1. Η προσθήκη πληροφοριών μπορεί ακούσια να αλλάξει ή να διαγράψει τιμές και να προκαλέσει τη διακοπή της λειτουργίας των εξαρτημάτων. Εάν δεν εμπιστεύεστε την πηγή αυτών των πληροφοριών στο αρχείο [REG], μην το προσθέσετε στο μητρώο. Εισαι σιγουρος οτι θελεις να συνεχισεις?
    2. Αν χρησιμοποιείτε Windows XP, αυτό το μήνυμα θα διαβαστεί ως εξής:
    3. Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να προσθέσετε τις πληροφορίες στο [αρχείο REG] στο μητρώο;
    4. Σημαντικό: Αυτό δεν είναι ένα μήνυμα που πρέπει να ληφθεί ελαφρώς. Αν εισάγετε ένα αρχείο REG που δεν δημιουργήσατε εσείς ή ένα που έχετε κατεβάσει από μια πηγή που δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε, γνωρίζετε ότι θα μπορούσατε να προκαλέσετε σημαντική ζημιά στα Windows, ανάλογα με τα κλειδιά μητρώου που προστίθενται ή αλλάζουν, σειρά μαθημάτων. Αν δεν είστε σίγουροι αν το αρχείο REG είναι το σωστό, κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο για να βρείτε την επιλογή επεξεργασίας και, στη συνέχεια, διαβάστε το κείμενο για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστό.
  1. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Ναι .
  2. Υποθέτοντας ότι η εισαγωγή των κλειδιών μητρώου ήταν επιτυχής, θα πρέπει να λάβετε το ακόλουθο μήνυμα σε ένα παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου :
    1. Τα κλειδιά και οι τιμές που περιέχονται στο αρχείο [REG] έχουν προστεθεί με επιτυχία στο μητρώο.
    2. Θα δείτε αυτό αν χρησιμοποιείτε τα Windows XP:
    3. Οι πληροφορίες στο αρχείο [REG] καταχωρήθηκαν με επιτυχία στο μητρώο.
  3. Αγγίξτε ή κάντε κλικ στο κουμπί OK σε αυτό το παράθυρο.
    1. Σε αυτό το σημείο, τα κλειδιά μητρώου που περιέχονται στο αρχείο REG έχουν τώρα αποκατασταθεί ή προστεθεί στο μητρώο των Windows. Εάν γνωρίζετε πού εντοπίστηκαν τα κλειδιά μητρώου, μπορείτε να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου και να βεβαιωθείτε ότι οι αλλαγές έγιναν όπως αναμενόταν.
    2. Σημείωση: Το αρχείο εγγύησης REG θα παραμείνει στον υπολογιστή σας μέχρι να το διαγράψετε. Ακριβώς επειδή το αρχείο εξακολουθεί να υπάρχει μετά την εισαγωγή του δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η επαναφορά δεν λειτούργησε. Μπορείτε να διαγράψετε αυτό το αρχείο εάν δεν το χρειάζεστε πια.
  4. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας .
    1. Ανάλογα με τις αλλαγές που έγιναν με την επαναφορά των κλειδιών μητρώου, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση για να τις δείτε να ισχύουν στα Windows ή σε άλλα προγράμματα που αφορούν τα κλειδιά και τις τιμές που έχουν αποκατασταθεί.

Εναλλακτική μέθοδος επαναφοράς μητρώου

Αντί των παραπάνω βήματα 1 και 2, θα μπορούσατε να ανοίξετε πρώτα τον Επεξεργαστή Μητρώου και, στη συνέχεια, εντοπίστε το αρχείο REG που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την επαναφορά του μητρώου μέσα από το πρόγραμμα.

  1. Ανοίξτε την Επεξεργασία μητρώου
    1. Επιλέξτε Ναι σε τυχόν προειδοποιήσεις ελέγχου λογαριασμού χρήστη.
  2. Επιλέξτε Αρχείο και στη συνέχεια Εισαγωγή ... από το μενού στην κορυφή του παραθύρου του Επεξεργαστή Μητρώου.
    1. Σημείωση: Κατά την εισαγωγή ενός αρχείου REG, ο Επεξεργαστής Μητρώου διαβάζει τα περιεχόμενα του αρχείου για να μάθει τι πρέπει να κάνει. Επομένως, δεν έχει σημασία αν το ποντίκι σας επιλέγει αυτή τη στιγμή ένα κλειδί διαφορετικό από αυτό που αντιμετωπίζει το αρχείο REG ή εάν βρίσκεστε μέσα σε ένα κλειδί μητρώου κάνοντας κάτι άλλο.
  3. Εντοπίστε το αρχείο REG που θέλετε να επαναφέρετε στο μητρώο και, στη συνέχεια, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  4. Συνεχίστε με το Βήμα 3 στις παραπάνω οδηγίες ...

Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι ευκολότερη εάν έχετε ήδη ανοίξει τον Επεξεργαστή Μητρώου για άλλη αιτία ή έχετε πολλά REG αρχεία που θέλετε να εισαγάγετε.