Πώς να δημιουργήσετε ένα δίσκο επιδιόρθωσης συστήματος των Windows 7

Δημιουργώντας ένα δίσκο επισκευής συστήματος τώρα θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα αργότερα

Ένας δίσκος επισκευής συστήματος Windows 7 σάς παρέχει πρόσβαση στις επιλογές αποκατάστασης συστήματος των Windows 7, ένα ισχυρό σύνολο εργαλείων διαγνωστικής και επισκευής που δημιουργήθηκαν από τη Microsoft.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας νέος χρήστης των Windows 7 είναι να δημιουργήσει ένα δίσκο επισκευής συστήματος. Με δίσκο επισκευής συστήματος, θα έχετε πρόσβαση στα εργαλεία διάγνωσης των Windows 7, όπως Επισκευή εκκίνησης, Επαναφορά συστήματος, Αποκατάσταση εικόνας συστήματος, Διαγνωστική μνήμης των Windows και Γραμμή εντολών .

Σημαντικό: Θα χρειαστείτε μια μονάδα οπτικού δίσκου που υποστηρίζει την εγγραφή δίσκων (πολύ συνηθισμένη) για να δημιουργήσετε δίσκο επισκευής συστήματος Windows 7. Δυστυχώς, μια μονάδα flash δεν είναι υποστηριζόμενο μέσο εκκίνησης σε αυτήν την περίπτωση.

Συμβουλή: Η ακόλουθη διαδικασία λειτουργεί εξίσου καλά για να δημιουργήσετε ένα δίσκο επισκευής συστήματος των Windows 10 και Windows 8, αλλά υπάρχει μια εναλλακτική διαδικασία που ίσως είναι μια καλύτερη επιλογή. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος δημιουργίας μονάδας ανάκτησης των Windows 10 ή Windows 8 για λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα για να δημιουργήσετε ένα δίσκο επιδιόρθωσης συστήματος των Windows 7:

Απαιτείται χρόνος: Η δημιουργία ενός δίσκου επισκευής συστήματος στα Windows 7 είναι πολύ εύκολη και πρέπει να διαρκέσει μόνο 5 λεπτά.

Πώς να δημιουργήσετε ένα δίσκο επιδιόρθωσης συστήματος των Windows 7

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη -> Όλα τα προγράμματα -> Συντήρηση .
    1. Συμβουλή: Μια εναλλακτική λύση είναι η εκτέλεση του recdisc από το παράθυρο Run ή ένα παράθυρο Command Prompt. Αν το κάνετε αυτό, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στο Βήμα 3 παρακάτω.
  2. Κάντε κλικ στη συντόμευση Δημιουργία συστήματος επισκευής δίσκου .
  3. Επιλέξτε τη μονάδα οπτικού δίσκου από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Drive:.
  4. Τοποθετήστε ένα κενό δίσκο στη μονάδα οπτικού δίσκου.
    1. Σημείωση: Ένα κενό CD πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για δίσκο επισκευής συστήματος. Δημιούργησα ένα δίσκο επισκευής συστήματος Windows 7 σε μια νέα εγκατάσταση 32-bit των Windows 7 και ήταν μόνο 145 MB. Εάν διαθέτετε μόνο ένα κενό DVD ή BD, αυτό είναι εντάξει φυσικά.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία δίσκου .
    1. Τα Windows 7 θα δημιουργήσουν τώρα το δίσκο επισκευής συστήματος στο κενό δίσκο που βάλατε στο προηγούμενο βήμα. Δεν απαιτείται ειδικό λογισμικό εγγραφής δίσκων.
  6. Μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του δίσκου επισκευής συστήματος, τα Windows 7 εμφανίζουν ένα παράθυρο διαλόγου που μπορείτε να κλείσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί Κλείσιμο .
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK πίσω στο πρωτότυπο Δημιουργία παραθύρου επισκευής δίσκου συστήματος που εμφανίζεται τώρα στην οθόνη σας.
  1. Επισημάνετε το δίσκο ως "δίσκο επισκευής συστήματος Windows 7" και κρατήστε το σε ασφαλές μέρος.
    1. Τώρα μπορείτε να εκκινήσετε από αυτόν τον δίσκο για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές αποκατάστασης συστήματος, το σύνολο των εργαλείων αποκατάστασης συστήματος που είναι διαθέσιμα για το λειτουργικό σύστημα Windows 7.
    2. Συμβουλή: Όπως συμβαίνει και με ένα δίσκο εγκατάστασης των Windows 7, θα χρειαστεί να παρακολουθήσετε ένα για ένα. Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από το CD ή DVD ... στην οθόνη αμέσως μετά την ενεργοποίηση του υπολογιστή σας ή την επανεκκίνηση με το δίσκο System Repair .

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

  1. Αντιμετωπίζετε πρόβλημα στη δημιουργία δίσκου επισκευής συστήματος Windows 7; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.