Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Passive FTP στον Internet Explorer

Το PASV είναι λιγότερο ασφαλές από το ενεργό FTP

Οι Internet Explorer 6 και 7 έχουν ρυθμιστεί να χρησιμοποιούν παθητικά FTP από προεπιλογή. Η παθητική λειτουργία FTP χρησιμοποιείται από ορισμένους διακομιστές FTP στο διαδίκτυο για καλύτερη συνεργασία με τα firewalls. Είναι λιγότερο ασφαλής μέθοδος σύνδεσης από την ενεργή FTP. Ο Internet Explorer περιλαμβάνει έναν τρόπο απενεργοποίησης και ενεργοποίησης της λειτουργίας Passive FTP (PASV). Ενδέχεται να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, για να επιτρέψετε στον Internet Explorer να λειτουργεί ως πρόγραμμα-πελάτης FTP με έναν συγκεκριμένο διακομιστή FTP . Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να συμβεί αυτό.

Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση λειτουργίας παθητικής λειτουργίας FTP

  1. Ανοίξτε τον Internet Explorer 6 ή 7 από το μενού Έναρξη ή τη γραμμή εντολών.
  2. Στο μενού του Internet Explorer, κάντε κλικ στο κουμπί Εργαλεία για να ανοίξετε το μενού Εργαλεία.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές Internet για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο Επιλογές Internet.
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους .
  5. Βρείτε τη ρύθμιση που ονομάζεται Ενεργοποίηση προβολής φακέλου για τοποθεσίες FTP , η οποία βρίσκεται κοντά στην κορυφή της λίστας ρυθμίσεων. Βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία αυτή είναι απενεργοποιημένη. Θα πρέπει να είναι ανεξέλεγκτη. Η παθητική λειτουργία FTP στον Internet Explorer δεν λειτουργεί, εκτός αν αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
  6. Εντοπίστε τη ρύθμιση που ονομάζεται Χρήση παθητικού FTP περίπου κατά το ήμισυ της λίστας των ρυθμίσεων.
  7. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Passive FTP, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στη ρύθμιση Χρήση παθητικής FTP . Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, καταργήστε την επιλογή.
  8. Κάντε κλικ στο OK ή στο Apply για να αποθηκεύσετε τη ρύθμιση Passive FTP.

Σε νεότερες εκδόσεις του Internet Explorer, ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε το PASV χρησιμοποιώντας το Παράθυρο ελέγχου l> Επιλογές Internet > Προηγμένες > Χρήση παθητικού FTP (για συμβατότητα με τείχος προστασίας και μόντεμ DSL) .

Συμβουλές

Δεν είναι απαραίτητο να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας όταν ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε το παθητικό FTP.