Πώς να διατηρήσετε τα gadget σας δροσερά σε ζεστό καιρό

Αποφυγή ζημιών από υπερθέρμανση

Οι φορητοί υπολογιστές, τα tablet και τα smartphones μπορούν όλα να τρέξουν φυσικά ζεστά, χάρη στις μπαταρίες που είναι γεμισμένες σε συνεχώς συρρικνούμενες θήκες. Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, χειροτερεύει: Οι συσκευές σας ίσως αισθάνονται σαν να σας καούν ή να ξεκινήσουν μια πυρκαγιά, η απόδοση μπορεί να πέσει (π.χ. επιβραδύνεται ο φορητός υπολογιστής σας ή το τηλέφωνό σας επανεκκινείται) ή οι συσκευές σας μπορούν να εγκαταλείψουν εντελώς και αρνούνται να εργαστούν καθόλου. Δείτε πώς προστατεύετε τις συσκευές σας από ζημιές όταν καίγονται και βεβαιωθείτε ότι συνεχίζουν να λειτουργούν καλά.

Βασικές συμβουλές για τις καιρικές συνθήκες

Η θερμότητα είναι κακή για όλα τα είδη τεχνολογίας, επομένως κάποιες οδηγίες είναι οι ίδιες ανεξάρτητα από το είδος του gadget που χρησιμοποιείτε, είτε μιλάμε για το smartphone που καίει μια τρύπα στην τσέπη σας είτε στο φορητό υπολογιστή σας καθώς προσπαθείτε απεγνωσμένα να πάρετε εργασία στο δρόμο. Μερικές συμβουλές:

  1. Μην αφήνετε τα gadget στο αυτοκίνητό σας. Δεδομένου ότι ο προηγούμενος οδηγός αυτής της τοποθεσίας, η Catherine Roseberry έγραψε σε 8 συμβουλές για τη χρήση φορητών υπολογιστών σε ζεστό και ζεστό καιρό , δεν πρέπει να αφήνετε τις συσκευές σας σε κλειστό, ζεστό αυτοκίνητο. μπορεί να είναι εξίσου θανατηφόρα με το να αφήνει ένα κατοικίδιο ζώο ή ανθρώπους σε αυτό το περιβάλλον που μοιάζει με φούρνο.
  2. Χρησιμοποιήστε τις συσκευές σας στη σκιά. Η θερμότητα από το άμεσο ηλιακό φως μπορεί επίσης να βλάψει τους φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές. Αν έχετε φορητό υπολογιστή, δοκιμάστε μια οθόνη ή μια κουκούλα για να κρατήσετε τον ζεστό ήλιο μακριά. Για οποιοδήποτε είδος συσκευής, κατευθυνθείτε σε μια περιοχή πιο σκιασμένη, η οποία όχι μόνο θα είναι πιο δροσερή αλλά και θα κάνει την ανάγνωση της οθόνης ευκολότερη.
  3. Όταν πηγαίνετε από ένα ζεστό δωμάτιο σε ένα με χαμηλότερη θερμοκρασία, αφήστε τη συσκευή σας να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε. Η μετάβαση από μια ακραία θερμοκρασία σε μια κανονική μπορεί γρήγορα να καταστρέψει τη συσκευή σας. Αφήστε το να πέσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την ενεργοποιήσετε.

Hot Συμβουλές Laptop

Οι φορητοί υπολογιστές με υπερθέρμανση είναι ένα θέμα που δεν έχει σημασία σε ποια εποχή είναι ή ποια είναι η θερμοκρασία. Οι φορητοί υπολογιστές είναι επιρρεπείς σε υπερθέρμανση, και οι ταχύτεροι επεξεργαστές σε συνεχώς συρρικνούμενες περιπτώσεις δεν βοηθούν πολύ.

Υπάρχουν, ωστόσο, πράγματα που μπορείτε να κάνετε εάν δείτε τα σημάδια ότι ο φορητός σας υπολογιστής είναι υπερθερμαντικός ή απλά για να διατηρηθεί δροσερός γενικά:

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτά τα βήματα και πώς να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία του φορητού υπολογιστή σας .

Για να αποτρέψετε τη ζημιά από τη θερμότητα στο φορητό σας υπολογιστή, αφαιρέστε επίσης την μπαταρία του φορητού υπολογιστή όταν την χρησιμοποιείτε συνδεδεμένη . Όλοι οι φορητοί υπολογιστές δεν το υποστηρίζουν, αλλά εάν η δική σας επιτρέπει να συνδέσετε τον φορητό σας υπολογιστή χωρίς τη μπαταρία, θα πρέπει να αφαιρέσετε την μπαταρία του φορητού υπολογιστή και να την αποθηκεύσετε σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, ώστε να μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας .

Συμβουλές για το Hot Tablet και το Smartphone

Τα tablet και τα smartphones υπόκεινται επίσης σε ζημίες λόγω θερμότητας και επιδόσεων. Επειδή μπορούν φυσικά να τρέξουν ζεστό (ακόμη και καύση, δεν μπορεί καν να κρατήσει-αυτό το καυτό), είναι δύσκολο να πούμε τι είναι μια κανονικά ζεστή ή ζεστή συσκευή και μια που είναι υπερθέρμανση.

Τα προειδοποιητικά σημάδια του υπερθέρμανσης του κινητού τηλεφώνου ή του tablet σας είναι στην πραγματικότητα πολύ παρόμοια με τα σήματα υπερθέρμανσης του φορητού υπολογιστή . Η συσκευή δεν μπορεί να κάνει βασικές εργασίες (π.χ. ανοίγοντας μια εφαρμογή), παγώνει ή διακόπτεται απότομα.

Όταν συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να απενεργοποιήσετε το tablet ή το smartphone σας και να το αφήσετε να κρυώσει πριν επιχειρήσετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Ορισμένες άλλες συμβουλές για gadget για κινητά περιλαμβάνουν:

Σε γενικές γραμμές, θέλετε να κρατήσετε τη θερμοκρασία του φορητού σας υπολογιστή ή του smartphone μεταξύ 50 ° έως 95 ° Fahrenheit (ή 10 ° έως 35 ° Celsius). Και, φυσικά, αρκετά δροσερό για να μην σας καεί.