Πώς να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου σας

Κάντε την μπαταρία του κινητού τηλεφώνου να διαρκεί περισσότερο με αυτές τις ρυθμίσεις τσιμπήματα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα για όλους τους χρήστες κινητών είναι ότι η μπαταρία δεν φαίνεται να διαρκεί όσο έχει υποσχεθεί . Ακριβώς όταν πρέπει να στείλετε αυτό το κρίσιμο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να κάνετε αυτή τη σημαντική κλήση, θα έχετε μια ενοχλητική προειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας. Αν δεν θέλετε να υποκύψετε στο περπάτημα με προσαρμογέα και να αναζητήσετε μια πρίζα για να επαναφορτίσετε, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις συμβουλές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας και να καταπολεμήσετε τις μεγαλύτερες αιτίες της διαρροής της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου.

01 από 07

Απενεργοποιήστε τα χαρακτηριστικά που δεν χρησιμοποιείτε, ειδικά: Bluetooth, Wi-Fi και GPS

Muriel de Saze / Getty Images

Το Bluetooth , το Wi-Fi και το GPS είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους φονείς μπαταριών σε κινητά τηλέφωνα, επειδή αναζητούν συνεχώς πιθανές συνδέσεις, δίκτυα ή πληροφορίες. Απενεργοποιήστε αυτές τις λειτουργίες (ανατρέξτε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας), εκτός εάν θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια. Ορισμένα τηλέφωνα - για παράδειγμα, smartphone Android, διαθέτουν τα γραφικά στοιχεία που προσφέρουν εναλλαγές για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε γρήγορα αυτές τις λειτουργίες, ώστε να μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Bluetooth όταν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο για οδήγηση χωρίς χέρια ή πλοήγηση GPS και στη συνέχεια να το απενεργοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας.

02 του 07

Ενεργοποιήστε το Wi-Fi όταν μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi

Έχοντας Wi-Fi για την αποστράγγιση της μπαταρίας σας - αν δεν το χρησιμοποιείτε. Αλλά αν βρίσκεστε σε ασύρματο δίκτυο, είναι πολύ πιο αποδοτική η χρήση Wi-Fi από ό, τι η χρήση κυψελοειδών δεδομένων, οπότε μεταβείτε στο Wi-Fi αντί 3G ή 4G όταν μπορείτε, για να αποθηκεύσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας. (Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε στο σπίτι σας, χρησιμοποιήστε Wi-Fi, αλλά όταν δεν βρίσκεστε κοντά σε κανένα δίκτυο Wi-Fi, απενεργοποιήστε το Wi-Fi για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας να λειτουργεί περισσότερο.)

03 του 07

Προσαρμογή της οθόνης φωτεινότητας και του χρόνου λήξης οθόνης

Όπως συμβαίνει με τους φορητούς υπολογιστές και τις τηλεοράσεις, η οθόνη στο κινητό σας αποβάλλει πολλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το τηλέφωνό σας ίσως ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο φωτεινότητας, αλλά εάν η μπαταρία σας αρχίσει να βυθίζεται σε επίπεδα που σας κάνουν ανήσυχους, μπορείτε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της οθόνης ακόμη χαμηλότερα για να διατηρήσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αν θέλετε, μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις εμφάνισης του τηλεφώνου σας και να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα σε όσο το δυνατόν πιο άνετα επίπεδα. Όσο χαμηλότερο είναι το καλύτερο για την μπαταρία του τηλεφώνου σας.

Μια άλλη ρύθμιση για να εξετάσουμε είναι η χρονική υπέρβαση οθόνης. Αυτή είναι η ρύθμιση όταν η οθόνη του τηλεφώνου σας μεταβαίνει αυτόματα σε κατάσταση αναστολής (1 λεπτό, για παράδειγμα ή 15 δευτερόλεπτα αφού δεν έχετε εισερχόμενη από εσάς). Όσο χαμηλότερο είναι το χρονικό πλαίσιο, τόσο καλύτερη είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ρυθμίστε στο επίπεδο υπομονής σας.

04 του 07

Απενεργοποιήστε τις Ειδοποιήσεις Push και την ανάκτηση δεδομένων

Μία από τις ανέσεις της σύγχρονης τεχνολογίας είναι ότι τα πάντα παραδίδονται σε μας αμέσως, όπως συμβαίνουν. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι ειδήσεις, ο καιρός, τα tweets διασημοτήτων - ενημερώνουμε συνεχώς. Εκτός από το να είναι κακό για τη λογική μας, ο συνεχής έλεγχος των δεδομένων κρατά τα τηλέφωνά μας να διαρκούν πολύ καιρό. Προσαρμόστε τα χρονικά διαστήματα που λαμβάνετε δεδομένα και ωθήστε τις ειδοποιήσεις στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και στις μεμονωμένες εφαρμογές τους (για παράδειγμα οι εφαρμογές ειδήσεων και οι κοινωνικές εφαρμογές είναι διαβόητοι για τον συνεχή έλεγχο στο παρασκήνιο για νέες πληροφορίες. ). Αν δεν χρειάζεται να ξέρετε το δεύτερο κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έρχεται, αλλάζοντας τις ειδοποιήσεις push push στο εγχειρίδιο μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας.

05 του 07

Μην σπαταλήστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας αναζητώντας ένα σήμα

Το φτωχό σας τηλέφωνο πεθαίνει και προσπαθεί να βρει ένα σήμα. Εάν βρίσκεστε σε μια περιοχή με ασθενές σήμα 4G, απενεργοποιήστε το 4G και προχωρήστε με 3G για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Εάν δεν υπάρχει κυτταρική κάλυψη καθόλου, απενεργοποιήστε εντελώς τα κυψελοειδή δεδομένα μεταβαίνοντας σε κατάσταση λειτουργίας του αεροπλάνου (δείτε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας). Η λειτουργία του αεροπλάνου θα απενεργοποιήσει το κινητό και το ραδιόφωνο δεδομένων, αλλά θα αφήσει ενεργοποιημένη την πρόσβαση Wi-Fi, για τις περισσότερες συσκευές.

06 του 07

Αγοράστε εφαρμογές αντί για τις δωρεάν εκδόσεις Android που υποστηρίζονται από διαφημίσεις

Εάν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι πραγματικά σημαντική για εσάς και είστε ιδιοκτήτης smartphone Android, η εξαφάνιση κάποιων χρημάτων για εφαρμογές που χρησιμοποιείτε μπορεί να αξίζει τον κόπο, δεδομένου ότι η έρευνα δείχνει ότι οι δωρεάν εφαρμογές που υποστηρίζονται από τη διαφήμιση διαχέουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σε μια περίπτωση, το 75% της κατανάλωσης ενέργειας μιας εφαρμογής χρησιμοποιήθηκε μόνο για να τροφοδοτήσει τις διαφημίσεις! (Ναι, ακόμη και στην περίπτωση των αγαπημένων Angry Birds, μόνο το 20% της χρήσης ενέργειας της εφαρμογής μπορεί να φτάσει στο πραγματικό gameplay.)

07 του 07

Κρατήστε το τηλέφωνο δροσερό

Η θερμότητα είναι ο εχθρός όλων των μπαταριών, είτε η μπαταρία του τηλεφώνου σας είτε το laptop . Μπορεί να είστε σε θέση να βγάζετε λίγο περισσότερη ζωή από το τηλέφωνό σας αν το βγάζετε από μια καυτή θήκη ή την τσέπη σας, μην το αφήνετε να υπερθερμαίνεται σε ένα καυτό αυτοκίνητο και μπορεί να καταφέρει να βρει άλλους τρόπους για να το κρατήσει δροσερό .

Φυσικά, ως έσχατη λύση, η απενεργοποίηση του τηλεφώνου όταν δεν χρησιμοποιείται, μπορεί επίσης να κρυώσει και να διατηρήσει την μπαταρία.