ProCam 3 - Σοβαρή Φωτογραφία & Βίντεο στο iPhone

Στις πρώτες μέρες του iPhone και του App Store, οι προγραμματιστές εφαρμογών άρχισαν να αναπτύσσουν εφαρμογές που προστέθηκαν ή βελτίωσαν τις λειτουργίες τους στην κάμερα του κινητού τηλεφώνου του iPhone, που είναι ήδη αρκετά καλό για κινητό τηλέφωνο. Σύντομα, ο όρος "iPhoneography" δημιουργήθηκε και γεννήθηκε ένα φαινόμενο. Ο κόσμος στον οποίο θα μπορούσατε να τοποθετήσετε μια φωτογραφική μηχανή ΚΑΙ ένας υπολογιστής για την επεξεργασία και τη διανομή φωτογραφιών στην τσέπη σας έδωσε ρίζα. Καθώς η τεχνολογία και η ποιότητα της εικόνας προχώρησαν, αντί να μεταφέρουν μια μεγαλύτερη φωτογραφική μηχανή ή ένα πυροβολισμό, πολλοί άνθρωποι αποφάσισαν ότι ήταν πιο λογικό να βασιστούν στις κάμερες smartphone που είχαν ήδη μεταφέρει και έβγαλε το βάρος μιας μεγαλύτερης φωτογραφικής μηχανής.

Η ενσωματωμένη εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής έχει αναβαθμιστεί προοδευτικά και έχει μεγαλύτερη ευελιξία με τον έλεγχο της έκθεσης. Είναι ακόμα πιο σκόπιμο να λειτουργήσει σαν μια βασική φωτογραφική μηχανή με εύκολες λήψεις, που κάνει το μεγαλύτερο μέρος της σκέψης για σας.

Οι έμπειροι φωτογράφοι, ωστόσο, θέλουν να έχουν τον μέγιστο έλεγχο της έκθεσης. Μερικές φορές, αυτή η ανάγκη είναι απαραίτητη, καθώς μια περιορισμένη κάμερα είναι απογοητευτική για χρήση όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις πτυχές της δημιουργικότητάς σας και των τεχνικών γνώσεων της φωτογραφίας για να αποτυπώσετε την εικόνα που οραματίζετε. Ενώ η κάμερα στο iPhone δεν έχει ρυθμιζόμενο διάφραγμα (ρύθμιση f-stop), έχει ταχύτητα κλείστρου και ρυθμίσεις ISO που μπορούν να αλλάξουν.

Για τους φωτογράφους σε αυτό το τέλος του φάσματος, το ProCam 3 είναι μια πολύτιμη εφαρμογή για μάθηση. Η εφαρμογή έρχεται με τόσες πολλές δυνατότητες και επίπεδα ελέγχου, θα ήταν δύσκολο να καταγράψουμε όλα αυτά σε ένα άρθρο. Στο υψηλότερο επίπεδο - είναι μια πλήρης σουίτα φωτογραφίας με βίντεο, φωτογραφίες και εργαλεία επεξεργασίας. Από την πλευρά του βίντεο, ήταν μία από τις πρώτες εφαρμογές που προσφέρουν μαγνητοφωνική εγγραφή 4K στο iPhone * με αγορά εντός εφαρμογής. Ενώ το iPhone 6S & 6S Plus έχει εγγενές βίντεο 4K, αυτό είναι ακόμα πολύ βολικό για όσους έχουν iPhone 5, 5S, ή 6/6 Plus. Από την πλευρά της φωτογραφίας, είναι μία από τις πιο ευέλικτες διαθέσιμες εφαρμογές φωτογραφικής μηχανής, προσφέροντας πλήρη χειροκίνητο έλεγχο (συμπεριλαμβανομένης της χειροκίνητης εστίασης). Και ως συντάκτης, μπορεί να αντικαταστήσει πολλές άλλες εφαρμογές με τα έγχρωμα φίλτρα, τα καλειδοσκόπια και τα μικροσκοπικά πλανητικά εφέ.

Για λόγους συντομίας, αυτό το άρθρο θα καλύψει τρία βασικά χαρακτηριστικά για τους φωτογράφους που θέλουν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις εικόνες τους πριν πιέσουν το κλείστρο.

Ακολουθήστε τον Paul στο Instagram / Twitter

01 από 03

Πλήρης έκθεση έκθεσης

Paul Marsh

Η ενσωματωμένη εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής ενημερώθηκε στο iOS 8 για να συμπεριλάβει αυτό που είναι ουσιαστικά η αντιστάθμιση έκθεσης. Μπορείτε να αγγίξετε την οθόνη για να ορίσετε την εστίαση και την έκθεση και, στη συνέχεια, να σύρετε προς τα πάνω για να κάνετε την εικόνα πιο φωτεινή ή προς τα κάτω για να γίνει πιο σκοτεινή. Πολλές άλλες εφαρμογές επέτρεψαν λεπτομερέστερο έλεγχο της έκθεσης, ακόμη και σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS. Το ProCam έχει επιτρέψει πλήρη έλεγχο ISO, ταχύτητα κλείστρου, αντιστάθμιση έκθεσης και έλεγχο ισορροπίας λευκού σε όλες τις επαναλήψεις. Και στην τελευταία έκδοση, όλες αυτές οι ρυθμίσεις είναι εύκολο να προσαρμοστούν γρήγορα χρησιμοποιώντας τη γραμμή εργαλείων λίγο πάνω από το κουμπί λήψης.

02 του 03

Χειροκίνητη εστίαση

Paul Marsh

Σε πολλές περιπτώσεις, οι εφαρμογές κάμερας για εστίαση σε όλες τις εφαρμογές φωτογραφικής μηχανής λειτουργούν πολύ καλά. Η δυνατότητα να αγγίξετε την οθόνη για να ορίσετε ποιο τμήμα μιας εικόνας θα εστιάσει στα αποτελέσματα σε μεγάλες εικόνες. Και πολλές εφαρμογές κάμερας σας επιτρέπουν να διαχωρίζετε την εστίαση και την έκθεση. Το ProCam 3 το παίρνει περισσότερο και σας επιτρέπει να έχετε πλήρη έλεγχο της εστίασης με το χέρι. Όταν πατάτε την περιοχή στην οποία θέλετε να εστιάσετε, η προεπιλεγμένη ρύθμιση ρυθμιστικού είναι να αλλάξετε την εστίαση στο ρυθμιστικό. Όταν ρυθμίζετε το ρυθμιστικό, εμφανίζεται ένας κύκλος και μεγεθύνει την περιοχή για να σας δώσει ακριβή εστίαση. Αφού επιλέξετε εστίαση, μπορείτε να την κλειδώσετε και να κάνετε περαιτέρω προσαρμογές στην έκθεση.

03 του 03

Μακρινή έκθεση / αργή ταχύτητα κλείστρου / διαδρομές φωτός

Paul Marsh

Το νέο στο ProCam 3 είναι μια λειτουργία λήψης που προσομοιώνει το αποτέλεσμα της χρήσης μιας μεγάλης ταχύτητας κλείστρου για την ομαλή κίνηση και φωτισμό. Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές για αυτό το αποτέλεσμα (για παράδειγμα, το LongExpo Pro & SlowShutter). Όμως, το ProCam 3 προσθέτει περισσότερο έλεγχο και, στην έκδοση 6.5, χειροκίνητο έλεγχο ISO, αντιστάθμιση έκθεσης, ταχύτητα κλείστρου **, εστίαση και ισορροπία λευκού.

Δεδομένου ότι αυτές οι εικόνες συνήθως δημιουργούνται με μια φωτογραφική μηχανή σε ένα τρίποδο, συχνά μπορεί να είναι δύσκολο να φτάσουμε στο επίπεδο εικόνας και σταθερό. Ενεργοποιώντας την εμφάνιση του επιπέδου οριζοντίου και το πλέγμα στο ProCam, μπορείτε να δείτε πότε η εικόνα σας είναι επίπεδη αναζητώντας τον κίτρινο δείκτη. Και για να κρατάτε τα πράγματα πιο σταθερά, μπορείτε να συνδέσετε τα ακουστικά σας και να χρησιμοποιήσετε το κουμπί έντασης ήχου σαν να είχατε μια μηχανική απελευθέρωση καλωδίου σε μια παραδοσιακή κάμερα.

συμπέρασμα

Το ProCam 3 είναι μια πολύ ισχυρή εφαρμογή με πολλά χαρακτηριστικά και επιλογές. Όλα αυτά τα πράγματα λειτουργούν μαζί για να δώσουν στον φωτογράφο σοβαρό έλεγχο πάνω σε μια εικόνα που έχει ληφθεί με ένα iPhone. Αυτό το άρθρο είναι απλώς μια πολύ βασική εισαγωγή - για να μάθετε περισσότερα για το τι προσφέρει, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εφαρμογής: www.procamapp.com. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ProCam Instagram feed @procamapp_tutorials. * μέσω της αλλαγής μεγέθους του βίντεο κατά 17% μεγαλύτερη για να ταιριάζει με την ανάλυση 4K. ** Σε ένα DSLR ή άλλη φωτογραφική μηχανή με ένα φυσικό κλείστρο, το αποτέλεσμα δημιουργείται χρησιμοποιώντας την πραγματική ταχύτητα κλείστρου. Η κάμερα iPhone δεν διαθέτει φυσικό κλείστρο, οπότε η "ταχύτητα κλείστρου" στην πραγματικότητα είναι κάτι που ελέγχεται από το λογισμικό. Σε αυτήν την περίπτωση, οι προγραμματιστές εφαρμογών χειρίζονται την εικόνα για να προσομοιώσουν την ελάττωση του αργού κλείστρου κατά τη λήψη. Αυτή η ταχύτητα κλείστρου είναι μία μεταβλητή που μπορεί να χειριστεί για να ελέγξει τη συνολική έκθεση στο ProCam 3.