Τι σημαίνει το TFTI;

Αυτό το σπάνιο ακρωνύμιο μπορεί να ληφθεί κυριολεκτικά ή σαρκαστικά

Μήπως κάποιος απλώς απάντησε σε TFTI σε εσάς σε ένα κείμενο ή σε απευθείας σύνδεση συνομιλία; Μην ενοχλείτε να προσπαθείτε να κάνετε μια άγρια ​​εικασία για το τι σημαίνει αυτό το αρκτικόλεξο, διότι πιθανότατα θα κολλήσετε να μαντέψετε για πάντα!

Το TFTI σημαίνει:

Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Με την πρώτη ματιά, μοιάζει με ένα αρκετά ευγενικό πράγμα που μπορεί να πει κανείς, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται.

Πώς χρησιμοποιείται το TFTI

Το TFTI χρησιμοποιείται για να εκφράσει ευγνωμοσύνη σε κάποιον που επεκτείνει μια πρόσκληση σε ένα γεγονός. Μπορεί, ωστόσο, να χρησιμοποιηθεί με κυριολεκτική έννοια ή με σαρκαστική έννοια.

Ένα άτομο μπορεί να είναι πραγματικά ευγνώμων για την πρόσκλησή του σε μια εκδήλωση, οπότε η TFTI μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κυριολεξία για να εκφράσει ευγνωμοσύνη. Από την άλλη πλευρά, ένα άτομο μπορεί να αισθανθεί ότι έχει απομείνει ή προσβληθεί εάν ένας φίλος αρχίσει να μιλάει για ένα παρελθόν γεγονός στο οποίο δεν κλήθηκαν ποτέ, οπότε η TFTI θα χρησιμοποιηθεί σαρκαστικά για να επισημάνει το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν, αλλά θα έπρεπε να ήταν.

Παραδείγματα χρήσης TFTI

Παράδειγμα 1

Φίλος # 1: "Γεια σου είμαι έξω το μεσημέρι για να αρπάξει ένα δάγκωμα στο San Tung κάτω από το δρόμο ... θέλουν να έρθουν;"

Φίλος # 2: "Ναι δεν αισθάνομαι πραγματικά κινέζικο φαγητό σήμερα, αλλά TFTI"

Σε αυτό το πρώτο παράδειγμα, το TFTI χρησιμοποιείται με κυριολεκτική έννοια. Ο φίλος # 1 προσκαλεί τον φίλο # 2 στο μεσημεριανό γεύμα, αλλά ο Friend # 2 αρνείται ευγενικά.

Παράδειγμα 2

Φίλος # 1: "Omg Κέρδισα 2 tix στη συναυλία Taylor Swift και u πρέπει να έρθει μαζί μου !!!"

Φίλος # 2: "R u σοβαρά; OMG TFTI Θα ήθελα πολύ να έρθω !!!"

Σε αυτό το δεύτερο παράδειγμα, το TFTI χρησιμοποιείται και πάλι με κυριολεκτική έννοια - αυτή τη φορά με τον προσκεκλημένο να δεχτεί την πρόσκληση παρά να μειωθεί.

Παράδειγμα 3

Φίλος # 1: "Ακριβώς ξύπνησα, συγγνώμη, με τον Φρεντ σε ένα επικό συμβαλλόμενο μέρος πολύ αργά χθες το βράδυ"

Φίλος # 2: "TFTI"

Αυτό το τελευταίο παράδειγμα δείχνει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το TFTI για να δείξει σαρκασμό. Ο Φίλος # 1 μίλησε για ένα συμβαλλόμενο μέρος στο οποίο ο Φίλος # 2 σαφώς δεν ήξερε και μετά ο Φίλος # 2 απαντά με το TFTI για να στείλει στον Φίλο # 1 το μήνυμα ότι έπρεπε να έχει προσκληθεί.

Μια άλλη ερμηνεία του TFTI

Παρόλο που το TFTI μπορεί να χρησιμοποιείται συχνότερα για να λέει ευχαριστίες για την πρόσκληση, μπορεί επίσης να σημαίνει Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Αυτή η εναλλακτική ερμηνεία μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί κατά γράμμα ή σαρκασμό. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί να αναφέρεται σε μια πρόσκληση για ένα γεγονός, είναι σε αναφορά σε μια πληροφορία (όπως μια γενική δήλωση ή σχόλιο).

Παράδειγμα 1

Φίλος # 1: "Ελέγξτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ur - Σας έστειλα μερικούς πολύ καλούς συνδέσμους για να βοηθήσετε με το ερευνητικό τμήμα του έργου."

Φίλος # 2: "TFTI"

Αυτό το πρώτο παράδειγμα δείχνει την κυριολεκτική χρήση του TFTI ως Ευχαριστίες για τις πληροφορίες . Ο φίλος # 2 είναι πραγματικά ευγνώμων για την πρόσθετη πληροφορία που τους έστειλε ο Φίλος # 1.

Παράδειγμα 2

Φίλος # 1: «Μόλις φρόντισα τόσο δυνατά ώστε ξύπνησε το σκυλί μου».

Φίλος # 2: "Πω πω."

Αυτό το δεύτερο παράδειγμα δείχνει τη σαρκαστική χρήση του TFTI ως Ευχαριστίες για τις πληροφορίες . Ο φίλος # 2 θεώρησε ότι δεν χρειαζόταν τις πληροφορίες που ο φίλος # 1 αποφάσισε να μοιραστεί.