Uncharted: Η συλλογή Nathan Drake είναι PS4 Essential

Όταν το Uncharted 4 καθυστέρησε από το 4ο τρίμηνο του 2015 στις αρχές του 2016, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες PS4 ρίχνουν ένα δάκρυ. Αναμφισβήτητα το πιο αναμενόμενο παιχνίδι στην ιστορία της κονσόλας επόμενης γενιάς θα πρέπει να περιμένει. Πώς θα επιβιώσουμε; Τι θα παίξαμε αυτή την περίοδο των διακοπών; Ας είμαστε ειλικρινείς - είμαστε όλοι κουρασμένοι από την εποχική κυριαρχία του Assassin's Creed και Call of Duty , το οποίο τοποθετεί πολύ βάρος στο Fallout 4 και στο Star Wars: Battlefront για να προσφέρουμε το χέρι που χρειαζόμαστε φέτος.

Ίσως μπορούμε να γεμίσουμε το χρόνο με τρία κλασικά παιχνίδια από τη Sony στο Uncharted: Η Συλλογή Nathan Drake , η οποία συγκεντρώνει τις ανανεωμένες εκδόσεις του Uncharted: Drake's Fortune , Uncharted 2: Among Thieves , και Uncharted 3: Drake's Deception , 4 σύντομα. Είναι μια εκπληκτική υπενθύμιση για το τι έκανε το Naughty Dog με αυτή την τριλογία, ένα από τα πιο κινηματογραφικά και ουσιαστικά τρίο των παιχνιδιών στην ιστορία της φόρμας. Αν δεν τα έχετε παίξει, έχετε απλώς εξαντληθεί. Αν έχετε, όλα αξίζει να παίξετε ξανά. Και αυτό έκανα για την περασμένη εβδομάδα, παίζοντας με την πλειοψηφία της τύχης και της εξαπάτησης , ενώ επανεξετάζοντας τις πρώτες ώρες των Thieves . Κάθε παιχνίδι είναι καλύτερο από αυτό που ήρθε προηγουμένως.

Ξεκίνησε με ένα χάρτη θησαυρού

Το 2007 το Uncharted: Το Drake's Fortune ήταν ένα παιχνίδι εκτόξευσης του PS3, το οποίο κυκλοφόρησε για να προωθήσει την επόμενη γενιά της κυριαρχίας της Sony και έθεσε πραγματικά τις βάσεις για αυτό που μπορούμε να περιμένουμε από τα αποκλειστικά προϊόντα της Sony. Με ηχούς της Indiana Jones, Tomb Raider και τυποποιημένους σκοπευτές FPS, το Uncharted αισθάνθηκε σαν το παιχνίδι δράσης ενός σκέψης. Περιείχε ένα εντυπωσιακό μείγμα λύσης παζλ για να αντισταθμίσει την εκπληκτικά ασταμάτητη δράση του. Το να παίζω και πάλι, 8 χρόνια αργότερα, μου έπληξε αυτό το τελευταίο κομμάτι. Υπάρχουν περισσότερα γυρίσματα στην τύχη του Drake από ό, τι θυμήθηκα και λιγότερο από την αίσθηση εξερεύνησης και περιπέτειας που θα χαρακτήριζαν τα επόμενα δύο κεφάλαια. Είναι ακόμα ένα εντυπωσιακά καλό παιχνίδι. Θα ήταν δύσκολο να βρεθεί ένα άλλο παιχνίδι 2007 που θα μπορούσε να μεταφερθεί τόσο εύκολα σε αυτή τη γενιά. Η Drake's Fortune μας παρουσίασε επίσης τους χαρακτήρες και τη δυναμική της σειράς Uncharted που θα αγαπούσαμε, όπως ο Nathan Drake και ο σύμβουλός του / συντρόφου Sully.

Αν εγκαταλείψεις με Κλέφτες ...

Δύο χρόνια αργότερα, το Uncharted 2: Among Thieves πήρε τα θεμέλια της τύχης του Drake και χτίστηκε τέλεια πάνω του, ενισχύοντας τα πλεονεκτήματα του προηγούμενου παιχνιδιού και ελαχιστοποιώντας τις αδυναμίες του. Από πολλές απόψεις, είναι ένα τέλειο sequel στο ότι δεν επαναπροσδιορίζει αυτό που αγαπήσαμε για αυτό το πρώτο παιχνίδι αλλά χρησιμοποιεί τα νέα εργαλεία του PS3 για να βελτιώσουμε το franchise. Από την πρώτη σκηνή, στην οποία ο Ντρέικ αναρριχεί σε ένα τρένο που κρέμεται από ένα χιονισμένο βράχο - το οποίο στη συνέχεια παρεμβαίνει με μη γραμμικό τρόπο πίσω στο χρόνο. κάτι σχετικά τολμηρό 2009- Μεταξύ Κλέφτες είναι μια καλλιτεχνική επιτυχία.

Το καλύτερο ήταν ακόμα να έρθει

Και όμως παραπαίει δίπλα στο Uncharted 3: Η δολοφονία του Drake , η επιλογή μου για το καλύτερο παιχνίδι του 2011 και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της δεκαετίας του '10 μέχρι στιγμής. Η παράνομη συμπεριφορά του Drake είναι σαν να παίζετε ένα blockbuster του Χόλιγουντ, από τα τεράστια κομμάτια του, μέχρι την καταπληκτική αφήγηση και τους χαρακτήρες του. Και φαίνεται απολύτως εκπληκτικό στο PS4. Εδώ είναι η αμβλύ αλήθεια: Αν η Deception 'Deception είχε ήδη κυκλοφορήσει στο PS4 για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε κονσόλα, θα ήταν στη συζήτηση για το παιχνίδι του έτους 2015. Είναι καλό. Και αυτό μπορεί να επαναληφθεί. Έτσι, ενώ εξακολουθώ να μισώ το γεγονός ότι πρέπει να περιμένω άλλους 5 μήνες για να παίξω το Uncharted 4: A Thief's End , Uncharted: Η συλλογή Nathan Drake βοηθά στη μείωση του πόνου υπενθυμίζοντας πόσο μεγάλη είναι αυτή η σειρά και πιθανότατα θα είναι και πάλι.