Το "Uncharted 4: A End of Thief" είναι το καλύτερο παιχνίδι PS4

Ξεχάστε το "Captain America: Civil War", το "Suicide Squad" και το "Ghostbusters", η πραγματική επιτυχημένη εμπειρία δράσης του καλοκαιριού 2016 φτάνει την Τρίτη 10 Μαΐου, όταν η Sony και η Naughty Dog κυκλοφορήσουν τον πολυαναμενόμενο "Uncharted 4: A Thief's Τέλος ", ένα παιχνίδι που κράτησε τους παίκτες στην thrall από τότε που η εταιρεία το ανακοίνωσε σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του ίδιου του PlayStation 4. Έχει προσφερθεί ως η ίδια δικαιολογία για το σύστημα, το παιχνίδι που θα δείξει τι μπορεί πραγματικά να κάνει το PS4. Όλα τα άλλα ήταν μια απλή προθέρμανση. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι είναι από την ίδια ομάδα που δημιούργησε το βραβευμένο αριστούργημα " The Last of Us " και μήνες καθυστερήσεων και θα μπορούσε κάποιο παιχνίδι να ζήσει μέχρι τη διαφημιστική εκστρατεία που περιβάλλει το "Uncharted 4"; Είχα τις αμφιβολίες μου. Δεν πρέπει. Το "Uncharted 4: A Thief's End" είναι ένα αριστούργημα. Δεν είναι μόνο το καλύτερο παιχνίδι που κυκλοφόρησε ακόμα για το PlayStation 4. είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έγιναν ποτέ, και τα δύο αποδίδουν φόρο τιμής στα κλασικά παιχνίδια τυχερών παιχνιδιών (και περιπέτειας) και μας δείχνουν το μέλλον των βιντεοπαιχνιδιών.

Είναι άγρια ​​διασκεδαστικό, συναρπαστικό, συναρπαστικό, συναρπαστικό και, απλά, τόσο διασκεδαστικό όσο μπορείτε να έχετε με έναν ελεγκτή στα χέρια σας.

Η επιστροφή ενός θρύλου

Για τέταρτη φορά, πατάτε στα παπούτσια του Nathan Drake, θρυλικού κυνηγού θησαυρού που κόπηκε από την ίδια μούχλα με την Ιντιάνα Τζόουνς (η σειρά ως σύνολο έχει ένα τεράστιο χρέος στις ίδιες σειρές δράσης-περιπέτειας που ενέπνευσαν τον Indy στην πρώτη θέση) . Με την ιστορία τριών παιχνιδιών πίσω από αυτό - και πραγματικά πρέπει να παίξετε το " Uncharted: The Nathan Drake Collection " για να το εκτιμήσετε πλήρως - το "Uncharted 4: A Thief's End" φέρνει πολύ πιο θεματικό βάρος από ό, τι συνήθως περιμένουμε από παιχνίδια δράσης. Είναι σαφές ότι η επιτυχία του "The Last of Us" απέδειξε στην ομάδα του Naughty Dog ότι οι παίκτες ήθελαν συναισθηματικό συντονισμό και ανάπτυξη χαρακτήρα, γι 'αυτό και έχουμε πάρει περισσότερο από αυτή τη φορά από ποτέ άλλοτε. Χωρίς να χαλάσουμε τίποτα, το "A Thief's End" αφορά την οικογένεια (ειδικά τους αδελφούς) και το σημείο της ζωής μας όταν οι άνθρωποι ήταν συνδεδεμένοι για να γίνουν πιο σημαντικοί για εμάς από ό, τι κάνουμε.

Για το σκοπό αυτό, ο Nathan Drake (που εξέφρασε έξοχα ο Nolan North) έβαλε για πάντα τις κυνήγι του θησαυρού, εγκαταστάθηκε με την Έλενα (Emily Rose), τη σύζυγό του. Εργάζεται στο Jameson Marine, βοηθώντας τα ψάρια φορτίου από το ποτάμι. Βλέπουμε λίγες αναδρομικές αναδρομές στα πρώιμα κεφάλαια, μεταξύ των οποίων και το Nate και ο αδελφός του Σαμ, σε μια αποστολή να βρουν θησαυρούς κοντά σε μια φυλακή. Συνεργάστηκε με έναν τρίτο άντρα με το όνομα Rafe, ο Nate & Sam έκανε ένα διάλειμμα για αυτό, αλλά ο Σαμ σκοτώθηκε. Ή ήταν αυτός; Αποδεικνύεται ότι έχει βρεθεί στη φυλακή όλα αυτά τα χρόνια, έχει επανέλθει στη φυλακή και τώρα έχει απελευθερωθεί μόνο επειδή ένας άρχοντας εγκληματίας γνωρίζει ότι είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να βρει τον θησαυρό ενός περιβόητου πειρατή που ονομάζεται Avery. Για να σώσει το δέρμα του αδερφού του, ο Νάτε επανέρχεται στο παιχνίδι και ο όγκος του "The A Thief's End" συνίσταται στην εύρεση του θησαυρού του Avery, κρυμμένο σε μια θρυλική εγκατάσταση πειρατών, μια αποικία όπου οι κακοί άνθρωποι προσπάθησαν να σχηματίσουν μια κοινωνία δική τους . μια κρυμμένη γη γεμάτη με πειρατικά πλούτη.

Ένα παιχνίδι που παίζει σαν καλοκαιρινή ταινία δράσης

Η βασική δομή του τέταρτου παιχνιδιού "Uncharted" είναι πανομοιότυπη με τα τρία πρώτα, καθώς η πλειοψηφία του αποτελείται είτε από αναρρίχηση είτε από σκοποβολή, με λίγη επίλυση παζλ να ρίχνεται σε καλό μέτρο. Τα καλύτερα γραφικά που έχω δει ποτέ (ναι, πάντα) στο PS4 προσθέτουν έναν εκπληκτικό βαθμό ρεαλισμού στις σκηνές αναρρίχησης. Καθώς το Nate διασχίζει κορυφές ή άλματα στις στέγες, υπάρχει μια τρισδιάστατη ποιότητα στο gameplay που δεν έχουμε ξαναδεί. Και η προσθήκη ενός αγκιστρωτικού αγκίστρου, που επιτρέπει στον Drake να περιστρέφεται πέρα ​​από τα χάσματα και τα βουνά, προσθέτει ένα ακόμα επίπεδο καρδιακής αγωνιστικής δράσης. Μόνο η κατασκευή των αναρριχητικών ακολουθιών στο "A Thief's End" θα δικαιολογούσε μια σύσταση από μόνη της. Είναι ένα master class στο παιχνίδι, εξαιτίας των πλατφορμών του παρελθόντος και μας δείχνει πόσο δυνατό είναι με την βαθύτερη ποιότητα εικόνας της επόμενης γενιάς.

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα σύνολα δράσης. Όπως ένα καλοκαιρινό blockbuster, το "A Thief's End" εκρήγνυται περιστασιακά σε αυτό που μπορεί να ονομαστεί μόνο ακολουθίες δράσης και είναι τόσο εκπληκτικό όσο οτιδήποτε έχετε παίξει ποτέ. Υπάρχει ένα κεντρικό κομμάτι ένα - ίσως έχετε δει το βίντεο - που πηγαίνει από μια συνωστισμένη αγορά σε ένα αυτοκίνητο κυνηγητό σε ένα σχοινί που κρέμεται από ένα φορτηγό σε μια βολή και πέρα. Είναι μία από τις λίγες φορές που αισθάνομαι κυριολεκτικά την καρδιά μου αγωνιζόμενη ενώ παίζω βιντεοπαιχνίδι και δεν είναι η τελευταία φορά σε αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι. Καθώς το "A Thief's End" ξετυλίγεται, γίνεται πιο φιλόδοξο στο gameplay και την αφήγηση του, δημιουργώντας τη δυσκολία με τη σωστή ταχύτητα για να παίξετε μαζί. Μέχρι το τέλος, πηδάς, καταδύσεις, γυρίσματα και μάχες σαν ειδικός, και το παιχνίδι εισάγει επίσης έναν νέο μηχανισμό stealth που λειτουργεί καλύτερα για ένα franchise που έχει περιλάβει πολλές εκρήξεις από όσο θα περίμενε κανείς.

Κάνοντας το εντελώς

Στο τέλος, είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων που κάνουν το "Uncharted 4: A Thief's End" ένα αριστούργημα. Τα γραφικά που σπρώχνουν τα σαγόνια, το απίστευτο φωνητικό έργο, η λεπτομερής αφήγηση, το τέλεια εκλεπτυσμένο gameplay και η εθιστική δράση. Δεν υπάρχει ακόμη παιχνίδι για το PS4 που έχει εξισορροπεί όλα αυτά τα υλικά με τέτοια διασκεδαστικά αποτελέσματα. Και δεν έχω μιλήσει καν για το multiplayer που περιλαμβάνει τυπικές λειτουργίες (Team Deathmatch, λειτουργία Conquest esque, κλπ.) Σε οκτώ χάρτες, με περισσότερους χάρτες και προσαρμόσιμες λήψεις για να μην πληρώνουν για το επιπλέον κόστος ενός Season Pass αλλά περιλαμβάνονται με την τιμή αγοράς του παιχνιδιού. Είναι ουσιαστικά το πλάι πιάτο σε αυτό που είναι ήδη ένα τέλειο γεύμα.

Ελπίζω ότι άλλα στούντιο θα δουν το "Uncharted 4: A Thief's End" καθώς δουλεύουν με τους τίτλους τους και ρωτούν πώς μπορούν να κάνουν τα παιχνίδια τους πιο συναρπαστικά, πιο συνεπή, πιο μοναδικά και πιο διασκεδαστικά. Θέλω να πω ότι αυτό είναι το μέλλον των τυχερών παιχνιδιών, αλλά μπορεί να είναι πολύ υψηλό ένα μπαρ για να το θέσω.

Σημείωση: Επειδή οι άνθρωποι φαίνεται ότι έχουν εμμονή με το παιχνίδι-μήκους-για-δολάριο τους πρόσφατα, θα αναφέρω ότι αυτό μου πήρε περίπου 13 ώρες, αν και πήγα γρήγορα για να πάρει την αναθεώρηση κατατεθεί και έκανε μια φρικτή δουλειά για την εξεύρεση των κρυμμένων θησαυρών (16/109). Εάν είναι πιο δύσκολο για εσάς ή απλά θέλετε να εξερευνήσετε, θα μπορούσε εύκολα να είναι 15 ή 16.

Αποποίηση: Ένα αντίγραφο αναθεώρησης του παιχνιδιού παρέχεται από τον εκδότη Sony.