Όλα για την τηλεόραση 4ης γενιάς της Apple

Παρουσιάστηκε: 9 Σεπτεμβρίου 2015

Διακοπεί: Ακόμα πωλείται

Οι φήμες στροβιλίστηκαν γύρω από το κουτί της επόμενης γενιάς Apple TV εδώ και χρόνια. Για πολύ καιρό, πολλοί άνθρωποι υπολόγισαν ότι θα ήταν μια ολοκληρωμένη τηλεόραση με το υλικό και το λογισμικό της Apple TV ενσωματωμένο σε αυτό. Μάθαμε ότι αυτό δεν συμβαίνει όταν η Apple αποκάλυψε τη συσκευή στην εκδήλωση "Hey Siri" στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 .

Η Apple TV που ανακοίνωσε φαίνεται κάπως παρόμοια με τους προκατόχους της, αλλά πρόσθεσε μια σουίτα χαρακτηριστικών που την πήραν πολύ πέρα ​​από αυτό που προσφέρουν, καθιστώντας ίσως το πιο ισχυρό, πλήρως εξοπλισμένο και συναρπαστικό set-top box ή έξυπνη τηλεόραση που έγινε ποτέ. Εδώ είναι οι πιο σημαντικές πτυχές αυτής της νέας συσκευής.

App Store: Εγκαταστήστε τα δικά σας κανάλια

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές σε αυτή την έκδοση της Apple TV είναι ότι τώρα έχει το δικό της App Store, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν τα δικά τους κανάλια και εφαρμογές βίντεο. Η συσκευή υποστηρίζει αυτό επειδή τρέχει tvOS, ένα νέο λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο iOS 9 . Οι προγραμματιστές πρέπει να δημιουργήσουν ειδικές εκδόσεις της Apple TV για τις υπάρχουσες εφαρμογές τους iOS ή να δημιουργήσουν εντελώς νέες εφαρμογές ειδικά για χρήση με την τηλεόραση.

Η εισαγωγή των εγγενών εφαρμογών και του App Store ήταν ένα από τα πράγματα που βοήθησαν το iPhone πραγματικά να απογειωθεί με δημοτικότητα και χρησιμότητα. Αναμείνετε το ίδιο πράγμα που συμβαίνει με την τηλεόραση.

Παιχνίδια: Διαγωνισμός για τη Nintendo και τη Sony;

Μαζί με τηλεοπτικά κανάλια και εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου / ψυχαγωγίας, το Apple TV App Store θα περιλαμβάνει κάτι πολύ σημαντικό (και διασκεδαστικό): παιχνίδια. Φανταστείτε ότι μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια iPhone και iPad από τη συσκευή σας και να τα παίξετε στο σαλόνι σας. Αυτό προσφέρει αυτό το μοντέλο.

Και πάλι, οι προγραμματιστές θα χρειαστεί να δημιουργήσουν εκδόσεις των παιχνιδιών της Apple TV για να επωφεληθούν από όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η συσκευή. Αλλά τα παιχνίδια iOS είναι ήδη από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στον κόσμο, με τα casual παιχνίδια από αυτή την πλατφόρμα να αποτελούν πραγματική απειλή για συστήματα όπως το Nintendo 3DS και το PSP. Με τις δροσερές επιλογές ελεγκτή, το ισχυρό υλικό και το μεγάλο θεμέλιο των παιχνιδιών, το νέο Apple TV θα μπορούσε να δώσει στο Playstation ή το Xbox ένα τρέξιμο για τα χρήματά τους.

Ανατρέξτε στην ενότητα "Λοιπές λειτουργίες" παρακάτω για μια άλλη συναρπαστική λειτουργία παιχνιδιού.

Νέο απομακρυσμένο: Νέα στοιχεία ελέγχου και μελλοντικές επιλογές

Η 4η γενιά Apple TV έρχεται με ένα πλήρως ανανεωμένο τηλεχειριστήριο. Το τηλεχειριστήριο περιλαμβάνει ένα touchpad για πλοήγηση στα μενού της οθόνης, τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες (ένα πρώτο για τα τηλεχειριστήρια της Apple TV), τα τυπικά κουμπιά ελέγχου και ένα μικρόφωνο που σας επιτρέπει να μιλάτε στην Apple TV σας (περισσότερα στην επόμενη ενότητα). Το τηλεχειριστήριο συνδέεται μέσω Bluetooth , οπότε δεν θα χρειαστεί καν να το δείξετε στην τηλεόραση για να λειτουργήσει.

Το τηλεχειριστήριο διπλασιάζεται ως ελεγκτής παιχνιδιών με χειριστήρια πλήκτρων και κίνησης. Ακόμα καλύτερα, η νέα τηλεόραση Apple υποστηρίζει ελεγκτές παιχνιδιών με εικονικό εξοπλισμό τρίτων κατασκευαστών, πράγμα που σημαίνει ότι, καθώς τα gaming ξεκινούν από τη συσκευή, θα πρέπει να αρχίσουν να εμφανίζονται ελεγκτές τρίτου μέρους που εκμεταλλεύονται καλύτερα τις δυνατότητές τους.

Σέρι: Ελέγξτε την τηλεόρασή σας με τη φωνή σας

Ξεχάστε την πλοήγηση στα μενού με κουμπιά στο τηλεχειριστήριο: Το 4ο γεν. Η Apple TV σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το Siri για να το ελέγξετε. Απλά μιλήστε στο μικρόφωνο του τηλεχειριστηρίου για να αναζητήσετε περιεχόμενο, να επιλέξετε προγράμματα και ταινίες και πολλά άλλα.

Η ομιλία πίσω στην τηλεόραση δεν ήταν ποτέ τόσο δυνατή. Στην πραγματικότητα, σχεδόν ό, τι μπορείτε να κάνετε για την Apple TV μπορεί να γίνει μέσω του Siri, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης σε χαλαρούς όρους, αλλά να πάρει συγκεκριμένες απαντήσεις και να ανατρέψει τηλεόραση και ταινίες απλώς λέγοντας "Τι έλεγε;"

Καθολική αναζήτηση: Μια αναζήτηση πραγματοποιεί αποτελέσματα από κάθε υπηρεσία

Θέλετε να παρακολουθήσετε μια ταινία, αλλά δεν είστε σίγουροι ποια υπηρεσία έχει και ποια είναι η καλύτερη τιμή; Η καθολική λειτουργία αναζήτησης της Apple TV μπορεί να σας βοηθήσει. Με μία μόνο αναζήτηση, θα έχετε αποτελέσματα για κάθε υπηρεσία που έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας.

Για παράδειγμα, θέλετε να δείτε το Mad Max: Fury Road (αν δεν έχετε, πρέπει πραγματικά); Αναζητήστε το - ίσως με φωνή, χρησιμοποιώντας το Siri - και τα αποτελέσματα αναζήτησης θα περιλαμβάνουν πληροφορίες από Netflix, Hulu, iTunes, HBO Go και Showtime (κατά την εκτόξευση, άλλοι πάροχοι θα προστεθούν στο μέλλον). Ξεχάστε να ελέγξετε κάθε επιλογή ξεχωριστά. τώρα μια μόνο αναζήτηση παίρνει όλα όσα χρειάζεστε.

Άλλα χαρακτηριστικά: Η πιο έξυπνη τηλεόραση

Η 4η γενιά της Apple TV έχει μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά που την καθιστούν ίσως την πιο έξυπνη έξυπνη τηλεόραση όλων των εποχών. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πάρα πολλά για να μπουν εδώ, αλλά μερικά από τα σημαντικότερα σημεία περιλαμβάνουν:

Νέα εσωτερικά: Ταχύτερος επεξεργαστής & amp; Περισσότερη μνήμη κάνει ένα πιο ισχυρό κουτί

Πιο ισχυρά έντερα βρίσκονται στον πυρήνα της νέας Apple TV. Το κιβώτιο είναι κατασκευασμένο από επεξεργαστή Apple A8, το ίδιο τσιπ που τροφοδοτεί τη σειρά iPhone 6 και το iPad Air 2. Αν έχετε δει τα υπέροχα γραφικά και την ανταπόκριση σε αυτές τις συσκευές, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει για την τηλεόρασή σας.

Θα βρείτε επίσης 32GB ή 64GB μνήμης σε αυτό το μοντέλο.

Λεπτομέρειες υλικού

Η 4η γενιά της Apple TV είναι 3,9 με 3,9 με 1,3 ίντσες. Ζυγίζει 15 ουγγιές. Έρχεται με το ίδιο μαύρο χρώμα με τα προηγούμενα μοντέλα.

Λεπτομέρειες Λογισμικού

Εκτός από τη λειτουργία του tvOS, όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά λογισμικού που υπάρχουν σε προηγούμενες εκδόσεις της Apple TV είναι παρόντα εδώ, όπως:

Τιμή και διαθεσιμότητα

Η 4η γενιά της Apple TV θα κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου 2015.

Τι γίνεται με τα παλαιότερα μοντέλα;

Όπως η Apple έχει αρχίσει να κάνει με το iPhone, μόνο και μόνο επειδή ένα νέο μοντέλο έχει εισαχθεί δεν σημαίνει ότι το παλιό πηγαίνει μακριά. Αυτό συμβαίνει εδώ. Το προηγούμενο μοντέλο της Apple TV, η τρίτη γενιά, εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο, σε μόλις $ 69.