Οδηγός Αγοραστή Tablet

Πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πριν από τη συλλογή μιας νέας συσκευής tablet

Τα tablet είναι η τελευταία τάση για την κινητή υπολογιστική. Γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ φορητών υπολογιστών και κινητών smartphones όσον αφορά το μέγεθος και τις λειτουργίες. Είναι ιδανικά για περιήγηση στο web, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και παρακολούθηση ταινιών κατά τη διάρκεια ταξιδιών. Πολλοί χρησιμοποιούν επίσης ως φορητή πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών. Μπορούν ακόμη και να αντικαταστήσουν ορισμένες εργασίες laptop, όταν η απόδοση δεν είναι πραγματικά απαραίτητη. Αυτός ο οδηγός θα εξετάσει τα βασικά στοιχεία και τις λειτουργίες που θέλετε να εξετάσετε πριν αγοράσετε ένα tablet PC.

Μέγεθος και Βάρος

Τα δισκία είναι σχεδιασμένα να είναι κινητά και λόγω αυτού του μεγέθους και βάρους είναι σημαντικά. Μετά από όλα, θα κρατάτε ένα δισκίο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ώστε να μην θέλετε να είναι πολύ δύσκολο να το κρατήσετε ή πολύ βαρύ. Ο ελαφρύτερος τόσο το καλύτερο, αλλά δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την ανθεκτικότητα να είναι εξαιρετικά ελαφρύ καθώς είναι αναπόφευκτο ότι θα πέσει. Το πάχος είναι ένα βασικό μέτρο καθώς καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο ταιριάζει στο χέρι, αλλά οι διαστάσεις έχουν επίσης σημασία. Ένα επάνω βαρύ ευρύ δισκίο μπορεί να είναι δύσκολο να συγκρατηθεί στη λειτουργία πορτρέτου.

Οθόνη ή οθόνη

Δεδομένου ότι η οθόνη είναι επίσης η κύρια διεπαφή για ένα tablet PC, η οθόνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση αγοράς σας. Οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι το μέγεθος, η ανάλυση, οι γωνίες θέασης, η φωτεινότητα και η επίστρωση. Το μέγεθος καθορίζει πόσο μεγάλο θα είναι το δισκίο, αλλά όταν συνδέεται με την ανάλυση μπορεί επίσης να καθορίσει πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διαβάζετε κείμενο στη συσκευή. Η ανάλυση έχει επίσης σημασία αν προσπαθείτε να παρακολουθήσετε πραγματικά αρχεία HD στη συσκευή. Απαιτούνται τουλάχιστον 720 γραμμές σε κατακόρυφο προσανατολισμό. Οι γωνίες θέασης είναι σημαντικές εάν θα προβληθούν από περισσότερα από ένα άτομα ή από περιττές γωνίες κατά καιρούς. Η φωτεινότητα είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε εάν το tablet θα είναι σε εξωτερικούς χώρους συχνά. Όσο πιο φωτεινή είναι η οθόνη, τόσο πιο εύκολο γίνεται να βλέπεις όταν υπάρχει μεγάλη λάμψη. Οι επικαλύψεις πρέπει να είναι ανθεκτικές ώστε να μην εμφανίζουν γρατζουνιές και να καθαρίζονται εύκολα.

Λογισμικό

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των δισκίων δεν θα τρέχει το ίδιο λειτουργικό σύστημα με έναν επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή, η επιλογή μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά . Κάθε λειτουργικό σύστημα έχει τα οφέλη και τα μειονεκτήματά του. Το κλειδί είναι να εξετάσουμε πώς θα χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει ποιο λειτουργικό σύστημα μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Εάν θέλετε να είναι ακριβώς όπως ένας παραδοσιακός υπολογιστής, τότε τα Windows μπορεί να είναι καλύτερο, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να έχει προβλήματα. Η παρακολούθηση των μέσων ενημέρωσης και τα τυχερά παιχνίδια είναι πιθανώς καλύτερα εξυπηρετημένα από το iOS. Τέλος, εάν θέλετε μια πιο ανοιχτή πλατφόρμα με καλύτερη multitasking, τότε το Android μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Πέρα από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα, οι αγοραστές πρέπει επίσης να εξετάσουν τους τύπους και τον αριθμό των διαθέσιμων εφαρμογών για κάθε πλατφόρμα.

Συνδεσιμότητα / Δικτύωση

Δεδομένου ότι οι ταμπλέτες είναι κινητές συσκευές, η ικανότητά τους να συνδέονται με το Διαδίκτυο είναι αρκετά κρίσιμη. Υπάρχουν δύο τύποι συνδεσιμότητας που υπάρχουν στα tablet: Wi-Fi και κινητά ή ασύρματα. Το Wi-Fi είναι αρκετά απλό, καθώς πρόκειται για πρόσβαση σε τοπικά hotspot Wi-Fi. Αυτό που έχει σημασία εδώ είναι ποιες μορφές Wi-Fi υποστηρίζουν. Οποιοδήποτε tablet θα πρέπει να υποστηρίζει το 802.11n. Η καλύτερη επιλογή είναι να υποστηρίξετε και τις ζώνες ραδιοσυχνοτήτων 2,4GHz και 5GHz. Το Cellular είναι λίγο πιο περίπλοκο καθώς κάποιος πρέπει να σκεφτεί τους μεταφορείς, την κάλυψη, τις συμβατικές χρεώσεις και αν είναι συμβατό με το δίκτυο 3G ή 4G. Το Bluetooth μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοπική σύνδεση από ομοτίμους μεταξύ των δισκίων ή για περιφερειακά όπως ένα πληκτρολόγιο.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι πιθανότατα θα μεταφέρουν το δισκίο τους καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι δύσκολο να εκτιμηθεί για ταμπλέτες, καθώς διαφορετικές εφαρμογές μπορούν να προσελκύσουν πολύ διαφορετικά φορτία ισχύος. Υπάρχουν δύο τυπικές μέθοδοι μέτρησης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Το πρώτο είναι μέσω της συνεχούς περιήγησης στο διαδίκτυο, ενώ το άλλο βασίζεται στην παρακολούθηση του βίντεο. Ως επί το πλείστον, αυτά τα δύο είναι πολύ παρόμοια, αλλά το βίντεο τείνει να χρησιμοποιεί λίγο περισσότερη δύναμη. Φυσικά, εάν κάνετε πολυπληθή εργασία ή παίζετε παιχνίδια, αναμένετε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που διαφημίζεται. Ένας καλός χρόνος εκτέλεσης πρέπει να είναι τουλάχιστον οκτώ ώρες περιήγησης στο Web ή αναπαραγωγή βίντεο.

Επεξεργαστές

Οι επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε δισκία μπορούν να ποικίλουν ευρέως. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι επεξεργαστές σχεδιάζονται και διαθέτουν άδεια. Οι περισσότερες εταιρείες θα απαριθμήσουν μόνο την ταχύτητα του ρολογιού και τον αριθμό των πυρήνων. Οι αγοραστές θα πρέπει συχνά να γνωρίζουν λίγο περισσότερο από αυτό, καθώς η αρχιτεκτονική στην οποία βασίζεται το τσιπ μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην απόδοση, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το μέγεθος του tablet PC. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα πολύ σύνθετο θέμα, επομένως συνιστάται να διαβάσετε τον πλήρη Οδηγό επεξεργαστή Tablet για περισσότερες πληροφορίες.

Χώρος αποθήκευσης

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μεταφέρουν περίπου τα δεδομένα σε ένα δισκίο όπως σε ένα φορητό υπολογιστή, ο όγκος του χώρου στο tablet είναι ακόμα ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Όλα τα δισκία χρησιμοποιούν αποθήκευση σε στερεά κατάσταση λόγω της δυνατότητας χρήσης ελάχιστης ισχύος, μικρότερου χώρου και μεγαλύτερης ανθεκτικότητας. Το μειονέκτημα είναι περιορισμένος χώρος αποθήκευσης. Τα περισσότερα δισκία έρχονται με χωρητικότητα μεταξύ 8 και 64GB, το οποίο είναι εξαιρετικά μικρό σε σύγκριση με ένα φορητό υπολογιστή. Για όσους απλώς περιηγούνται στο διαδίκτυο, διαβάζουν βίντεο και διαβάζουν βιβλία, ο χώρος αποθήκευσης δεν θα είναι πολύ κρίσιμος. Εάν, από την άλλη πλευρά, αποθηκεύετε ταινίες υψηλής ευκρίνειας ή πολλά παιχνίδια, σκεφτείτε να αποκτήσετε ένα μοντέλο υψηλότερης χωρητικότητας, ώστε να μην χρειάζεται να ανακατεύετε συνεχώς τι θέλετε στο tablet σας όταν βρίσκεστε μακριά από έναν υπολογιστή. Τα tablet με υποδοχές μνήμης flash μπορούν να επεκτείνουν εύκολα τον αποθηκευτικό χώρο τους σε σύγκριση με εκείνους που δεν διαθέτουν αυτό. Η αποθήκευση tablet μπορεί επίσης να συμπληρωθεί με αποθήκευση σύννεφων, αλλά αυτό είναι προσβάσιμο μόνο όταν το tablet είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.