Πώς να καθορίσει πληκτρολόγηση φάντασμα iPad και ακανόνιστη δραστηριότητα

Είναι το iPad σας hacked ή κατέκτησε από poltergeist;

Εάν το iPad πληκτρολογεί μόνο του ή τυχαία εκκινεί εφαρμογές, πιθανότατα δεν είναι poltergeist. Και συνήθως, το πρόβλημα εξορκίζεται εύκολα με μερικά βήματα γρήγορης αντιμετώπισης προβλημάτων. Δυστυχώς, αυτό μπορεί επίσης να είναι ένας δείκτης για ένα ζήτημα υλικού, αλλά πριν την εμπλοκή της Apple, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές διορθώσεις.

Είναι το iPad σας hacked;

Το πρώτο πράγμα που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει ότι ένα κακόβουλο τρίτο μέρος έχει πάρει κάπως τον έλεγχο της συσκευής. Μην ανησυχείτε: είναι πολύ σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο. Επειδή η Apple ελέγχει όλες τις εφαρμογές που έχουν υποβληθεί στο App Store, το κακόβουλο λογισμικό δυσκολεύεται να βρει το δρόμο του στη συσκευή.

Βήμα πρώτο: Απενεργοποιήστε το iPad

Το πρώτο βήμα σε οποιαδήποτε αντιμετώπιση προβλημάτων είναι η επανεκκίνηση της συσκευής . Αυτό λειτουργεί με οτιδήποτε από ένα DVD player σε έναν υπολογιστή σε ένα tablet ή smartphone. Το πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά είναι ότι εξακολουθούν να σχεδιάζονται από ανθρώπους, έτσι είναι επιρρεπείς σε περιστασιακά φρικάρει έξω.

Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, εισαγάγετε ένα βήμα μεταξύ της ενεργοποίησης της συσκευής και της επανενεργοποίησης. Καταρχάς, κλείστε το iPad κρατώντας πατημένο το κουμπί Sleep / Wake μέχρι το iPad να σας ζητήσει να σύρετε ένα κουμπί για να το απενεργοποιήσετε. Το κουμπί Sleep / Wake είναι το κουμπί που βρίσκεται στην κορυφή του iPad. Όταν σας ζητηθεί, σύρετε το κουμπί και περιμένετε έως ότου η οθόνη του iPad σβήσει τελείως πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα δεύτερο: Καθαρίστε την οθόνη

Είναι πιθανό ότι η οθόνη έχει κάτι πάνω του που προκαλεί την ενεργοποίηση των αισθητήρων αφής του iPad. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο τύπο υφάσματος μικροϊνών που θα χρησιμοποιούσατε για να καθαρίσετε τα γυαλιά, αλλά οποιοδήποτε πανί που δεν αφήνει χνούδι θα κάνει πολύ καλά. Θα πρέπει να μειώσετε το ύφασμα, αλλά δεν πρέπει να είναι "υγρό" και δεν πρέπει να ψεκάζετε τίποτα στην οθόνη του iPad. Ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί που δεν είναι καθαρό, είναι το μόνο που χρειάζεστε. Τρίψτε απαλά το πανί σε ολόκληρη την οθόνη.

Βήμα τρίτο: Ενεργοποίηση στο iPad

Ενεργοποιήστε ξανά το iPad κρατώντας πατημένο το κουμπί Sleep / Wake μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη το λογότυπο της Apple. Αυτό σημαίνει ότι το iPad εκκινεί και θα πρέπει να είναι έτοιμο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τέταρτο βήμα: Μόνο εάν το πρόβλημα παραμένει ...

Για τους περισσότερους, η απλή επανεκκίνηση του iPad και ο καθαρισμός της οθόνης θα κάνουν το τέχνασμα. Αλλά αν είστε ένας από τους άτυχους λίγους που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αυτήν την ακανόνιστη συμπεριφορά ακόμα και μετά από μια επανεκκίνηση, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε το iPad στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Αυτό δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται, αλλά σημαίνει ότι θα χρειαστεί να σκουπίσετε όλα τα δεδομένα και τις εφαρμογές από το iPad. Έτσι, η επόμενη κίνηση σας είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το iPad σας για να διασφαλίσετε ότι θα μπορείτε να επαναφέρετε όλα τα δεδομένα σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPad μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του iPad , πλοηγώντας το αριστερό μενού στις ρυθμίσεις iCloud, πατώντας Backup για να λάβετε τις ρυθμίσεις Backup και πατώντας το κουμπί Back Up Now.

Στη συνέχεια, πρέπει να επαναφέρετε το iPad στην κατάσταση προεπιλεγμένων εργοστασιακών ρυθμίσεων . Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του iPad, πατήστε Γενικά, πατήστε Επαναφορά στο κάτω μέρος των Γενικών ρυθμίσεων και επιλέξτε Διαγραφή Όλου Περιεχομένου και Ρυθμίσεων. Θα σας ζητηθεί να επαληθεύσετε αυτήν την επιλογή ..

Όταν το iPad γίνει με την επαναφορά, θα είναι σε κατάσταση "σαν νέα". Μπορείτε να περπατήσετε μέσα από τα βήματα για τη ρύθμιση, τα οποία θα πρέπει να είναι ίδια με αυτά που ανοίξατε για πρώτη φορά το iPad. Ένα από αυτά τα βήματα σας επιτρέπει να επαναφέρετε το iPad από το αντίγραφο ασφαλείας που δημιουργήσατε.

Έχετε ακόμα προβλήματα;

Η επαναφορά του iPad στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις θα λύσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ζητημάτων λογισμικού, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να έχετε ελαττωματική οθόνη αφής ή αισθητήρες στο iPad. Μόνο η Apple μπορεί να σας βοηθήσει εδώ. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Apple ή να πάρετε το iPad στο πλησιέστερο κατάστημα της Apple για περαιτέρω βοήθεια.