Πώς να καθορίσει ένα αργό iPad

Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζετε το ρυθμό του σαλιγκαριού

Το iPad σας λειτουργεί αργά; Μήπως φαίνεται να κατακλύζεται μετά από λίγες ώρες; Ενώ αυτό είναι πιο συνηθισμένο με τα παλαιότερα iPad που δεν έχουν τη δύναμη επεξεργασίας των iPad Air και iPad Pro tablet, ακόμα και το πιο πρόσφατο iPad μπορεί να χτυπήσει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα iPad μπορεί να αρχίσει να τρέχει αργά, συμπεριλαμβανομένης μιας εφαρμογής που έχει προβλήματα ή απλά μια αργή σύνδεση στο Internet. Ευτυχώς, αυτό είναι συχνά εύκολο να διορθωθεί.

Αποχωρήστε από την τρέχουσα εφαρμογή σας

Ένας κοινός λόγος για ένα iPad για να ξεκινήσει chugging μαζί είναι ένα ζήτημα με την ίδια την εφαρμογή και όχι το iPad. Αν αντιμετωπίσετε μια εφαρμογή που εκτελείται πιο αργά από το κανονικό, μπορεί να ακούγεται λογικό να κάνετε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα για να κλείσετε την εφαρμογή και στη συνέχεια να την ξαναρχίσετε. Ωστόσο, κάνοντας κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα δεν κλείνει πραγματικά από την εφαρμογή. Αναστέλλει την εφαρμογή, η οποία ουσιαστικά την διατηρεί κατεψυγμένη στο παρασκήνιο.

Ορισμένες εφαρμογές συνεχίζουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Αυτές είναι κοινές εφαρμογές που μεταδίδουν μουσική όπως Pandora, Spotify ή την εφαρμογή Μουσική που συνοδεύει το iPad.

Εάν το πρόβλημά σας είναι κυρίως με μια ενιαία εφαρμογή, θα θέλαμε να το εγκαταλείψουμε χρησιμοποιώντας την οθόνη εργασιών. Αυτό θα κλείσει σωστά την εφαρμογή και θα την καθαρίσει από τη μνήμη, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε μια «φρέσκια» έκδοση της. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να χάσετε τη μη αποθηκευμένη εργασία κάνοντας έξοδο από την εφαρμογή. Εάν αυτή τη στιγμή εργάζεται σε μια εργασία, ίσως είναι καλύτερο να περιμένετε έως ότου η εφαρμογή ολοκληρώσει την εργασία πριν συνεχίσετε.

Ενώ βρίσκεστε στην οθόνη εργασιών, είναι καλή ιδέα να κλείσετε τις εφαρμογές που παίζουν μουσική. Είναι απίθανο να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα, ακόμα και αν η εφαρμογή μεταδίδει μουσική από το Internet, δεν θα πρέπει να καταναλώνει αρκετό από το εύρος ζώνης σας. Ωστόσο, το κλείσιμο της εφαρμογής δεν θα βλάψει και θα διασφαλίσει ότι η εφαρμογή δεν επηρεάζει τίποτα.

Για να κλείσετε την εφαρμογή, θα πρέπει να εμφανίσετε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο:

Για να κλείσετε μια μεμονωμένη εφαρμογή:

Επανεκκινήστε το iPad

Οι εφαρμογές κλεισίματος δεν θα κάνουν πάντα το τέχνασμα. Σε αυτή την περίπτωση, η επανεκκίνηση του iPad είναι η καλύτερη προσφυγή. Αυτό θα ξεκαθαρίσει τα πάντα από τη μνήμη και θα δώσει στο iPad σας μια καθαρή εκκίνηση.

Σημείωση : Πολλοί πιστεύουν ότι το iPad απενεργοποιείται όταν πατηθεί το πλήκτρο Sleep / Wake στο επάνω μέρος του iPad ή όταν κλείσει το καπάκι του Smart Cover ή Smart Case, αλλά αυτό θέτει μόνο το iPad σε λειτουργία αναστολής.

Για να επανεκκινήσετε το iPad:

  1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake μέχρι να εμφανιστούν οι οδηγίες για να μετακινήσετε ένα κουμπί για να απενεργοποιήσετε το iPad.
  2. Όταν σύρετε το κουμπί , το tablet θα τερματιστεί και η οθόνη iPad θα σβήσει.
  3. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, εκκινήστε το iPad, κρατώντας ξανά το κουμπί ύπνου / αφύπνισης . Θα δείτε πρώτα το λογότυπο της Apple στην οθόνη και το iPad θα πρέπει να εκκινήσει σύντομα.

Μόλις κάνετε επανεκκίνηση, το iPad σας θα πρέπει να εκτελείται πιο γρήγορα, αλλά εάν ξεκινήσει ξανά να ξαπλώνει, λάβετε υπόψη τις εφαρμογές που εκτελούνται τη δεδομένη στιγμή. Μερικές φορές, μια μεμονωμένη εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει ανεπαρκή απόδοση του iPad.

Το iPad εξακολουθεί να λειτουργεί πιο αργά από ό, τι θέλετε;

Ελέγξτε τη σύνδεση Wi-Fi

Μπορεί να μην είναι το iPad που λειτουργεί αργά. Μπορεί να είναι το δίκτυό σας Wi-Fi . Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα του Internet στο δίκτυο Wi-Fi χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή όπως η ταχύτητα του Ookla. Αυτή η εφαρμογή θα στείλει δεδομένα σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή και έπειτα θα στείλει τα δεδομένα πίσω στο iPad, ελέγχοντας ταυτόχρονα τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης.

Το μέσο δίκτυο Wi-Fi στις ΗΠΑ παίρνει περίπου 12 megabit ανά δευτερόλεπτο (Mbps), αν και δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις ταχύτητες 25+ Mbps. Πιθανότατα δεν θα δείτε μεγάλη επιβράδυνση με τη σύνδεσή σας εκτός αν φτάσει περίπου 6 Mbps ή λιγότερο. Πρόκειται για το εύρος ζώνης που χρειάζεται για τη ροή ταινιών και βίντεο.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τη σύνδεση Wi-Fi, δοκιμάστε να μετακινηθείτε πιο κοντά στον δρομολογητή σας. Εάν η ταχύτητα αυξάνεται, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε την ενίσχυση της εμβέλειας Wi-Fi . Αυτό είναι κοινό σε μεγάλα κτίρια, αλλά ακόμη και ένα μικρό σπίτι μπορεί να έχει προβλήματα.

Βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε την τρέχουσα έκδοση του iOS

Το iOS είναι το λειτουργικό σύστημα που λειτουργεί στο iPad. Ενώ μια σημαντική ενημέρωση μερικές φορές θα επιβραδύνει πραγματικά το iPad κάτω λίγο, είναι πάντα μια καλή ιδέα να τρέξει το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα. Όχι μόνο αυτό θα εξασφαλίσει ότι έχετε τα πιο πρόσφατα τσιμπήματα επιδόσεων, αλλά και εξασφαλίζει ότι έχετε τις πιο πρόσφατες διορθώσεις για τυχόν προβλήματα ασφαλείας.

Μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση του iOS που τρέχετε μεταβαίνοντας στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις", πατώντας Γενικές ρυθμίσεις και πατώντας στην επιλογή Ενημέρωση λογισμικού. Εάν είστε νέοι στο iPad ή το iOS, μπορείτε να αναβαθμίσετε την τελευταία έκδοση του iOS .

Εγκαταστήστε έναν αποκλεισμό διαφημίσεων

Εάν παρατηρείτε κυρίως επιβράδυνση κατά την περιήγηση στον ιστό στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, αλλά η ταχύτητα του Internet σας δεν είναι αργή, μπορεί να είναι περισσότερο ένα σύμπτωμα των σελίδων που περιηγείστε από το ίδιο το iPad.

Όσο περισσότερες διαφημίσεις σε μια ιστοσελίδα, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί να φορτωθεί. Και αν κάποια από αυτές τις διαφημίσεις σταματήσει, μπορεί να μένετε αναμονή για την εμφάνιση της ιστοσελίδας.

Μια λύση σε αυτό είναι να εγκαταστήσετε έναν αποκλεισμό διαφημίσεων . Αυτά τα γραφικά στοιχεία ενισχύουν το πρόγραμμα περιήγησης Safari απορρίπτοντας τις διαφημίσεις για φόρτωση στην ιστοσελίδα. Κάνουν τόσο για ευκολότερη ανάγνωση όσο και για γρήγορη φόρτωση. Τοποθεσίες όπως αυτό κάνουν χρήματα από διαφημίσεις, γι 'αυτό είναι μια ισορροπία που πρέπει να παλέψετε.

Απενεργοποίηση ανανέωσης εφαρμογής ανασκόπησης φόντου

Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να σας εξοικονομήσει κάποια διάρκεια ζωής της μπαταρίας καθώς και να κρατήσει iPad σας άπαχο και σημαίνει. Η εφαρμογή Ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο επιτρέπει στις εφαρμογές να ανανεώνουν το περιεχόμενό τους ακόμα και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Με αυτόν τον τρόπο, το Facebook μπορεί να φτάσει και να ανακτήσει τις θέσεις στον τοίχο σας ή μια εφαρμογή ειδήσεων μπορεί να φέρω τα πιο πρόσφατα άρθρα.

Ωστόσο, αυτό χρησιμοποιεί λίγο από την ταχύτητα επεξεργασίας και τη σύνδεσή σας στο Internet, έτσι ώστε το iPad να μπορεί να τρέξει λίγο πιο αργά. Αυτό συνήθως δεν είναι η κύρια αιτία, αλλά αν βρίσκετε συχνά το iPad να λειτουργεί αργά (και ειδικά εάν η μπαταρία αποστραγγίζεται γρήγορα), θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την Ανανέωση της εφαρμογής στο παρασκήνιο.

Για να απενεργοποιήσετε την ανανέωση της εφαρμογής για το φόντο:

  1. Παω σε τις ρυθμίσεις του iPad σας .
  2. Επιλέξτε Γενικά από το αριστερό μενού πλοήγησης.
  3. Πατήστε Ανανέωση εφαρμογής φόντου .
  4. Πατήστε το ρυθμιστικό on / off στο επάνω μέρος της οθόνης.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε αργές ταχύτητες, υπάρχει ακόμα ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε.

Εκκαθάριση χώρου αποθήκευσης

Εάν εκτελείτε απελπιστικά χαμηλό χώρο αποθήκευσης, η εκκαθάριση ενός επιπλέον δωματίου για το iPad μπορεί να βελτιώσει ορισμένες φορές την απόδοση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη διαγραφή εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείτε πλέον , ειδικά παιχνιδιών που δεν παίζετε πια.

Είναι εύκολο να δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του iPad σας:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις .
  2. Επιλέξτε Γενικά από το αριστερό μενού πλοήγησης.
  3. Πατήστε Αποθήκευση & χρήση iCloud.
  4. Πατήστε Διαχείριση αποθήκευσης (κάτω από την επάνω περιοχή αποθήκευσης). Αυτό θα σας δείξει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο.

Μπορείτε επίσης να επιταχύνετε το Safari διαγράφοντας τα cookies και το ιστορικό ιστού σας , αν και αυτό θα σας κάνει να επιστρέψετε σε οποιονδήποτε ιστότοπο που έχει αποθηκεύσει τις πληροφορίες σύνδεσής σας.

Θέλετε περισσότερες συμβουλές σαν αυτό; Ελέγξτε τα κρυμμένα μυστικά μας που θα σας μετατρέψουν σε μια ιδιοφυΐα iPad .