Πώς να κάνετε αναβάθμιση στο iOS 11

Ενώ είναι εύκολο να δείτε την ανάγκη αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος του iPad όταν η Apple κυκλοφορεί δροσερά νέα χαρακτηριστικά, είναι εξίσου σημαντικό να κάνουμε και τις μικρές αναβαθμίσεις. Όχι μόνο αυτές οι αναβαθμίσεις διορθώνουν τα σφάλματα, αλλά και κλείνουν τρύπες ασφαλείας για να σας κρατήσουν ασφαλείς από τους χάκερ. Μην ανησυχείτε, η Apple έχει κάνει τη διαδικασία αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος στο iPad σας είναι αρκετά εύκολη. Και η ενημέρωση iOS 11 έχει μερικές μεγάλες προσθήκες όπως η νέα λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης που σας επιτρέπει να μεταφέρετε περιεχόμενο όπως φωτογραφίες από μια εφαρμογή σε άλλη και την πρόσφατα επανασχεδιασμένη οθόνη σύνδεσης για την αποβάθρα και το task manager για ευκολότερη πολυλειτουργικότητα.

Αν κάνετε αναβάθμιση από μια έκδοση που προηγείται στο iOS 11.0, η ενημέρωση απαιτεί περίπου 1,5 GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου στο iPad, παρόλο που το ακριβές ποσό θα εξαρτηθεί από το iPad σας και από την τρέχουσα έκδοση του iOS. Μπορείτε να ελέγξετε τον διαθέσιμο χώρο σας στις Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Χρήση. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον έλεγχο της χρήσης και την εκκαθάριση του χώρου αποθήκευσης.

Υπάρχουν δύο τρόποι αναβάθμισης στο iOS 11: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση Wi-Fi ή να συνδέσετε το iPad στον υπολογιστή σας και να ενημερώσετε μέσω του iTunes. Θα περάσουμε πάνω από κάθε μέθοδο.

Αναβάθμιση σε iOS 11 Χρήση Wi-Fi:

Σημείωση: Εάν η μπαταρία του iPad σας είναι μικρότερη από 50%, θα πρέπει να συνδέσετε τον φορτιστή σας κατά την εκτέλεση της ενημέρωσης.

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του iPad. ( Μάθετε πώς .. )
  2. Εντοπίστε και πατήστε "Γενικά" από το μενού στα αριστερά.
  3. Η δεύτερη επιλογή από την κορυφή είναι η "Ενημέρωση Λογισμικού". Αγγίξτε αυτό για να μετακινηθείτε στις ρυθμίσεις ενημέρωσης.
  4. Πατήστε "Λήψη και εγκατάσταση". Αυτό θα ξεκινήσει την αναβάθμιση, η οποία θα διαρκέσει αρκετά λεπτά και θα κάνει επανεκκίνηση του iPad σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Εάν το κουμπί Λήψη και Εγκατάσταση είναι γκρι, προσπαθήστε να καθαρίσετε λίγο χώρο. Ο χώρος που απαιτείται από την ενημέρωση είναι ως επί το πλείστον προσωρινός, οπότε θα πρέπει να κερδίσετε το μεγαλύτερο μέρος του μετά την εγκατάσταση του iOS 11. Μάθετε πώς να απελευθερώσετε τον απαιτούμενο χώρο αποθήκευσης.
  5. Μόλις εγκατασταθεί η ενημερωμένη έκδοση, μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσετε τα αρχικά βήματα της ρύθμισης του iPad σας ξανά. Αυτό γίνεται για λογαριασμό νέων λειτουργιών και ρυθμίσεων.

Αναβάθμιση χρησιμοποιώντας το iTunes:

Πρώτα, συνδέστε το iPad με τον υπολογιστή σας ή το Mac χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο όταν αγοράσατε τη συσκευή σας. Αυτό θα επιτρέψει στο iTunes να επικοινωνεί με το iPad σας.

Θα χρειαστείτε επίσης την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes. Μην ανησυχείτε, θα σας ζητηθεί να κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης κατά την εκκίνηση του iTunes. Αφού εγκατασταθεί, μπορεί να σας ζητηθεί να ρυθμίσετε το iCloud συνδεόμενοι στο λογαριασμό σας στο iTunes. Εάν διαθέτετε υπολογιστή Mac, μπορεί να σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε ή όχι το χαρακτηριστικό Find my Mac.

Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδικασία:

  1. Αν αναβαθμίσετε το iTunes νωρίτερα, προχωρήστε και ξεκινήστε το. (Για πολλούς, θα ξεκινήσει αυτόματα όταν συνδέετε το iPad.)
  2. Μόλις ξεκινήσει το iTunes, θα πρέπει αυτόματα να ανιχνεύσει ότι υπάρχει μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος και να σας ζητήσει να κάνετε αναβάθμιση σε αυτό. Επιλέξτε Ακύρωση . Πριν από την ενημέρωση, θα θέλετε να συγχρονίσετε το iPad σας χειροκίνητα για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ενημερωμένα.
  3. Αφού ακυρώσετε το παράθυρο διαλόγου, το iTunes θα πρέπει να συγχρονίζεται αυτόματα με το iPad σας.
  4. Εάν το iTunes δεν συγχρονίζεται αυτόματα, μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα επιλέγοντας το iPad σας μέσα στο iTunes, κάνοντας κλικ στο μενού File και επιλέγοντας Sync iPad από τη λίστα.
  5. Αφού το iPad σας έχει συγχρονιστεί με το iTunes, επιλέξτε το iPad σας μέσα στο iTunes. Μπορείτε να το βρείτε στο αριστερό μενού κάτω από το στοιχείο Συσκευές .
  6. Από την οθόνη iPad, κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση .
  7. Αφού επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να ενημερώσετε το iPad σας, η διαδικασία θα ξεκινήσει. Χρειάζονται λίγα λεπτά για την ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος, κατά την οποία το iPad μπορεί να επανεκκινήσει μερικές φορές.
  8. Μετά την ενημέρωση, ενδέχεται να σας ζητηθούν μερικές ερωτήσεις όταν η συσκευή σας εκκινήσει τελικά. Αυτό γίνεται για λογαριασμό νέων ρυθμίσεων και λειτουργιών.

Έχετε προβλήματα με το iTunes που αναγνωρίζει το iPad σας; Ακολουθήστε αυτά τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων .