Πώς να ανοίξετε και να χρησιμοποιήσετε το Task Manager του iPad

01 από 02

Πώς να ανοίξετε το Διαχειριστή εργασιών εναλλαγής εφαρμογών του iPad

Screenshot του iPad

Ψάχνετε για έναν εύκολο τρόπο εναλλαγής μεταξύ εφαρμογών στο iPad σας; Ο διαχειριστής εργασιών του iPad είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους εναλλαγής μεταξύ εφαρμογών ή εναλλαγής σε μια εφαρμογή που άνοιξε πρόσφατα. Παρέχει επίσης πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου και σας επιτρέπει να κλείσετε μια εφαρμογή που δεν χρειάζεται πλέον να ανοίξετε.

Ακολουθούν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανοίξετε τον διαχειριστή εργασιών:

Ποια μέθοδος πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Όταν κρατάτε το iPad σε λειτουργία οριζόντιου προσανατολισμού με τον αντίχειρά σας κοντά στο κουμπί Κουμπί "Αρχική", είναι πιο εύκολο να κάνετε διπλό κλικ στο κουμπί. Αλλά όταν κρατάτε το iPad σε άλλες θέσεις, μπορεί να είναι εξίσου εύκολο να σύρετε από το κάτω μέρος της οθόνης.

Τι μπορείτε να κάνετε στην οθόνη διαχείρισης του iPad;

Όταν ανοίξετε την οθόνη του διαχειριστή εργασιών, οι πιο πρόσφατα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές θα εμφανίζονται ως παράθυρα στην οθόνη. Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την οθόνη:

02 του 02

Πώς να αλλάξετε τις εφαρμογές στο iPad

Screenshot του iPad

Η γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξηθεί η παραγωγικότητα, αλλά ενώ ο διαχειριστής εργασιών το καθιστά πολύ εύκολο, δεν είναι πάντα το ταχύτερο. Υπάρχουν δύο άλλες μέθοδοι για τις μεθόδους για γρήγορη μετακίνηση μεταξύ των εφαρμογών.

Πώς να αλλάξετε εφαρμογές χρησιμοποιώντας τη βάση σύνδεσης του iPad

Η βάση σύνδεσης του iPad θα εμφανίσει τις τρεις πιο πρόσφατα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές στη δεξιά πλευρά της αποβάθρας. Μπορείτε να πείτε τη διαφορά μεταξύ μιας κανονικά συνδεδεμένης εφαρμογής και μιας που χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα από την οριζόντια γραμμή που διαιρεί τα δύο.

Η βάση σύνδεσης του iPad εμφανίζεται πάντα στην Αρχική οθόνη, αλλά έχετε επίσης γρήγορη πρόσβαση σε αυτήν εντός των εφαρμογών. Αν σύρετε το δάχτυλό σας από το κάτω άκρο της οθόνης, η αποβάθρα θα αποκαλυφθεί. (Εάν συνεχίσετε να ανεβείτε, θα πάρετε το πλήρες διαχειριστή εργασιών). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αποβάθρα για να ξεκινήσετε μια από τις πιο πρόσφατα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σας ή οποιαδήποτε από τις εφαρμογές που είναι συνδεδεμένες στην αποβάθρα σας.

Πώς να κάνετε Multitask χρησιμοποιώντας το Dock

Η αποβάθρα κάνει επίσης multitasking ένα αεράκι , δίνοντάς σας ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο για την εμφάνιση πολλαπλών εφαρμογών στην οθόνη την ίδια στιγμή. Πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα iPad Pro, iPad Air ή iPad Mini 2 για να εμφανίσετε πολλές εφαρμογές στην οθόνη. Αντί να αγγίξετε ένα εικονίδιο εφαρμογής στην αποβάθρα για να το κλειδώσετε, πατήστε και κρατήστε το εικονίδιο της εφαρμογής και, στη συνέχεια, σύρετέ το στο κέντρο της οθόνης.

Δεν υποστηρίζονται πολλές εφαρμογές πολλαπλών εργασιών. Αν η εφαρμογή εμφανίζεται ως τετράγωνο παρά αντί για οριζόντιο ορθογώνιο όταν το σύρετε προς το μέσο της οθόνης, δεν υποστηρίζει πολυδιατάξεις. Αυτές οι εφαρμογές θα ξεκινήσουν σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Πώς να αλλάξετε εφαρμογές χρησιμοποιώντας χειρονομίες πολλαπλών εντολών

Γνωρίζατε ότι το iPad υποστηρίζει χειρονομίες που θα σας βοηθήσουν σε πολλαπλούς στόχους; Αυτές οι χειρονομίες είναι ένα από τα πολλά κρυφά μυστικά που χρησιμοποιούν οι χρήστες για να αξιοποιήσουν στο έπακρο το iPad τους .

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις κινήσεις για εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών κρατώντας τέσσερα δάχτυλα κάτω στην οθόνη του iPad και μετακινώντας το αριστερό ή το δεξί για να περιηγηθείτε ανάμεσα στις πρόσφατα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές. Μπορείτε επίσης να σύρετε το δάχτυλό σας με τέσσερα δάχτυλα για να αποκαλύψετε τον διαχειριστή εργασιών.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις χειρονομίες πολλαπλών εντολών, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένες ανοίγοντας τις ρυθμίσεις του iPad , επιλέγοντας Γενικά από το αριστερό μενού και πατώντας την επιλογή Multitasking & Dock . Ο διακόπτης χειρονομίες θα ενεργοποιήσει ή θα απενεργοποιήσει τις χειρονομίες πολλαπλών εντολών.