Σφάλματα δικτύου Netflix: Τι πρέπει να ελέγξετε

Η Netflix έχει καταστεί μία από τις πιο δημοφιλείς σε απευθείας σύνδεση εφαρμογές του κόσμου, streaming βίντεο σε συνδρομητές σε όλο τον κόσμο. Ενώ πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν Netflix, η εμπειρία παρακολούθησης βίντεο δεν είναι πάντα τόσο ευχάριστη όσο θα μπορούσε να είναι. Μερικές φορές, τα προβλήματα δικτύωσης είναι φταίξιμα.

Εύρος Bandwidth για αναπαραγωγή βίντεο στο Netflix

Το Netflix απαιτεί ελάχιστη ταχύτητα σύνδεσης (βιώσιμο εύρος ζώνης δικτύου ) 0,5 Mbps (500 Kbps) για την υποστήριξη streaming video. Ωστόσο, η υπηρεσία συνιστά τουλάχιστον 1,5 Mbps για να διατηρήσει αξιόπιστη αναπαραγωγή βίντεο χαμηλής ανάλυσης και υψηλότερες ταχύτητες για streaming βίντεο καλύτερης ποιότητας:

Όπως ισχύει για άλλα είδη εφαρμογών στο διαδίκτυο, η καθυστέρηση του δικτύου μπορεί επίσης να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα των ροών βίντεο Netflix ανεξάρτητα από το διαθέσιμο εύρος ζώνης. Εάν η υπηρεσία Διαδικτύου δεν μπορεί να προσφέρει τακτικά τις επιδόσεις που απαιτούνται για την εκτέλεση του Netflix, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε τους παρόχους. Οι σύγχρονες συνδέσεις στο Διαδίκτυο είναι συνήθως αρκετά ικανές, ωστόσο, και πιο συχνά τα ζητήματα προκαλούνται από προσωρινή επιβράδυνση.

Εάν πρέπει να εργαστείτε στο δικό σας δίκτυο, διαβάστε τι πρέπει να κάνετε όταν η σύνδεση στο Internet στο σπίτι σας υποβαθμιστεί, για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε και να επιλύσετε το πρόβλημα.

Δοκιμές ταχύτητας Netflix

Οι τυπικές δοκιμές ταχύτητας Internet μπορούν να σας βοηθήσουν να μετρήσετε τη συνολική απόδοση του δικτύου σας και υπάρχουν αρκετά πρόσθετα εργαλεία που σας βοηθούν να παρακολουθείτε τις συνδέσεις Netflix συγκεκριμένα:

Θέματα Ρύθμισης σε Netflix

Για να αποφύγετε περιπτώσεις όπου η αναπαραγωγή βίντεο σταματάει επειδή μια σύνδεση δικτύου δεν μπορεί να διαβιβάσει δεδομένα αρκετά γρήγορα, το Netflix χρησιμοποιεί προσωρινή αποθήκευση δεδομένων . Η αποθήκευση δεδομένων βίντεο σε μια ροή δικτύου συνεπάγεται την επεξεργασία και την αποστολή μεμονωμένων πλαισίων βίντεο στη συσκευή λήψης σε κάποιο χρονικό διάστημα, όταν πρέπει να εμφανίζονται στην οθόνη. Η συσκευή αποθηκεύει αυτά τα πλαίσια δεδομένων στην προσωρινή αποθήκευση (ονομάζεται "buffer") έως ότου εμφανιστεί η σωστή ώρα (συνήθως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα).

Δυστυχώς, η προσωρινή αποθήκευση βίντεο δεν εμποδίζει πάντοτε τους σταθμούς αναπαραγωγής. Εάν η σύνδεση δικτύου εκτελείται πολύ αργά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως το κενό buffer του προγράμματος αναπαραγωγής Netflix γίνεται κενό. Ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος είναι η αλλαγή (υποβάθμιση) των ρυθμίσεων ποιότητας βίντεο σε χαμηλότερη ανάλυση, η οποία με τη σειρά της μειώνει την ποσότητα δεδομένων που πρέπει να επεξεργαστεί το δίκτυο. Μια άλλη επιλογή: Προσπαθήστε να προγραμματίσετε το βίντεο που παρακολουθείτε σε ώρες εκτός αιχμής όταν το φορτίο τόσο στο Netflix όσο και στον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου σας είναι μικρότερο.

Όπου μπορείτε και δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε Netflix

Ορισμένοι συνδρομητές Netflix έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του Virtual Private Network (VPN) για να παρακάμψουν τους περιορισμούς περιεχομένου στη χώρα κατοικίας τους. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο στις Ηνωμένες Πολιτείες συνδεθεί σε ένα VPN που προσφέρει μια δημόσια διεύθυνση IP που φιλοξενείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τότε ο κάτοικος των ΗΠΑ θα μπορούσε ενδεχομένως να συνδεθεί στο Netflix και να αποκτήσει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη περιεχομένου που συνήθως περιορίζεται μόνο στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή η πρακτική φαίνεται να παραβιάζει τους όρους συνδρομής της υπηρεσίας Netflix και μπορεί να οδηγήσει σε παρεμπόδιση πρόσβασης στο λογαριασμό ή σε άλλες συνέπειες.

Πολλά είδη συσκευών δικτύου υποστηρίζουν ροή Netflix, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών υπολογιστών, tablet και smartphones, Apple TV, Google Chromecast , Sony PlayStation , Microsoft Xbox , διάφορα κουτιά Roku , μερικές συσκευές Nintendo και μερικούς δίσκους BluRay.

Η Netflix καθιστά διαθέσιμη την υπηρεσία ροής σε όλη την Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη, αλλά όχι και σε άλλα μέρη του κόσμου.