Ρυθμίσεις διακομιστή IMAP του Outlook.com

Το πρωτόκολλο πρόσβασης μηνυμάτων Internet (γνωστό πιο συχνά από το ακρωνύμιό του IMAP) είναι ένα πρωτόκολλο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση σε email σε διακομιστή απομακρυσμένης αλληλογραφίας. Είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πλαίσια αλληλογραφίας για την ανάκτηση μηνυμάτων και υποστηρίζεται από τη Microsoft για την πρόσβαση σε λογαριασμούς του Outlook.com.

Ρυθμίσεις διακομιστή IMAP του Outlook.com

Οι ρυθμίσεις διακομιστή IMAP του Outlook.com είναι οι εξής:

Για να στείλετε αλληλογραφία χρησιμοποιώντας ένα λογαριασμό Outlook.com από ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσθέστε τις ρυθμίσεις διακομιστή SMTP του Outlook.com . Το IMAP μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο σε μηνύματα. πρέπει να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις του πρωτοκόλλου Simple Mail Protocol ξεχωριστά, εάν θέλετε τα μηνύματά σας να ξεκινούν.

Σκέψεις

Ωστόσο, προτού δεσμευθείτε να χρησιμοποιήσετε το IMAP για να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Outlook.com, εξετάστε την πρόσβαση Exchange για τον λογαριασμό σας Outlook.com . Κάνει ό, τι IMAP μπορεί να σας αφήσει να στείλετε και να λάβετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να συγχρονίσετε τις επαφές σας, τα ημερολόγιά σας, τα στοιχεία και τις σημειώσεις που χρειάζεστε. Ιδιαίτερα με το Microsoft Outlook (το desktop πρόγραμμα) και τις κινητές εφαρμογές όπως το Mail στο iOS, η προσθήκη ενός λογαριασμού στο Outlook.com μέσω του Exchange ανοίγει περισσότερες λειτουργίες από το να βασίζεται στο IMAP.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο Outlook.com χρησιμοποιώντας POP ως εναλλακτική λύση για το IMAP. Το Post Office Protocol είναι μια πολύ παλιά μέθοδος ανάκτησης μηνυμάτων που κατεβάζουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στη συνέχεια το διαγράφουν από το διακομιστή. Το POP έχει μια έγκυρη επιχειρηματική περίπτωση - για παράδειγμα, για την ανάκτηση μηνυμάτων για να συμπεριληφθεί στο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων μιας εταιρείας - αλλά οι περισσότεροι οικιακοί χρήστες θα πρέπει να τηρούν το IMAP μέσω POP.

Συγχρονισμός IMAP

Επειδή το IMAP συγχρονίζει τα συνδεδεμένα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το διακομιστή του παρόχου αλληλογραφίας σας, οτιδήποτε κάνετε σε ένα λογαριασμό με δυνατότητα IMAP θα συγχρονιστεί σε όλα τα συνδεδεμένα προγράμματα. Για παράδειγμα, εάν δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο στο Outlook, στο Thunderbird, στο KMail, στο Evolution, στο Mac Mail ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, ο φάκελος αυτός θα εμφανιστεί στον διακομιστή και στη συνέχεια θα μεταδοθεί σε όλες τις άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο συγκεκριμένο λογαριασμό.