Πώς να αλλάξετε τον ήχο του νέου μηνύματος στα Windows

Λειτουργεί με το Outlook, το Windows Mail, το Windows Live Mail και το Outlook Express

Όλοι οι ήχοι των Windows που μπορείτε να αλλάξετε προσαρμόζονται μέσω του Πίνακα Ελέγχου , πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον ήχο που κάνει ο πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας όταν φτάσει ένα νέο μήνυμα.

Σημείωση: Στα Windows 10, μπορείτε επίσης να αλλάξετε ορισμένους ήχους μέσω του Κέντρου ειδοποιήσεων , το οποίο ίσως έχετε ακούσει και το "Κέντρο δράσης". Η προσαρμογή αυτών των ρυθμίσεων θα καθορίσει εάν, ποια και πόσες ειδοποιήσεις προγράμματος παρέχονται.

Τα Windows περιλαμβάνουν αρκετούς ενσωματωμένους ήχους στους οποίους μπορείτε να μεταβείτε, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για άλλα πράγματα στα Windows, όπως Recycle, Restore, Shutdown, Startup, Unlock, κλπ. Ωστόσο, επειδή αυτά μπορεί να μην είναι αυτό που ακολουθείτε όταν έρχεται για να σας ειδοποιήσει για ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε ακόμη να επιλέξετε το δικό σας προσαρμοσμένο ήχο από οποιοδήποτε αρχείο ήχου που έχετε.

Ακολουθούν τα απαραίτητα βήματα για την επιλογή ενός προσαρμοσμένου ήχου για νέα μηνύματα σε οποιοδήποτε από τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft, όπως το Outlook, το Windows Mail, το Windows Live Mail και το Outlook Express.

Πώς να αλλάξετε τον ήχο του νέου μηνύματος στα Windows

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου
    1. Ο πιο γρήγορος τρόπος στα Windows 10 και τα Windows 8 είναι μέσω του μενού Power User (Πατήστε το πλήκτρο Windows + + ή κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη). Άλλες εκδόσεις των Windows μπορούν να εντοπίσουν τον πίνακα ελέγχου στο μενού "Έναρξη".
  2. Μεταβείτε στα μεγάλα εικονίδια ή στην κλασική προβολή και στη συνέχεια ανοίξτε το στοιχείο Ήχοι ή ήχοι και συσκευές ήχου , ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε.
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα Ήχοι .
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην καταχώριση "Νέα αλληλογραφία " στην περιοχή " Πρόγραμμα εκδηλώσεων ".
  5. Επιλέξτε έναν ήχο από τη λίστα ήχων στο κάτω μέρος του παραθύρου ή χρησιμοποιήστε το κουμπί Αναζήτηση ... για να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμοσμένο ήχο.
    1. Συμβουλή: Οι ήχοι πρέπει να είναι στη μορφή ήχου WAV , αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων ήχου εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα MP3 ή κάποια άλλη μορφή ήχου ως νέο ήχο αλληλογραφίας στα Windows.
  6. Κάντε κλικ ή πατήστε OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να βγείτε από το παράθυρο. Μπορείτε επίσης να κλείσετε τον Πίνακα Ελέγχου.

Συμβουλές

Αν δεν μπορείτε να ακούσετε τον ήχο του νέου μηνύματος ακόμη και μετά την απαραίτητη αλλαγή στον Πίνακα Ελέγχου, είναι πιθανό ότι ο υπολογιστής-πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει ήχους απενεργοποιημένους. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε ότι:

  1. Μεταβείτε στο μενού Αρχείο> Επιλογές .
  2. Στην καρτέλα " Αλληλογραφία ", αναζητήστε την ενότητα " Άφιξη μηνύματος " και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή Αναπαραγωγή ήχου .

Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε αυτή την επιλογή, κοιτάξτε αντ 'αυτού στο μενού Εργαλεία> Επιλογές , στην καρτέλα Γενικά , για τον ήχο Αναπαραγωγή όταν φθάνουν τα νέα μηνύματα . Βεβαιωθείτε ότι έχει ελεγχθεί.

Άλλοι υπολογιστές-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δικό τους σύνολο ήχων για να σας ενημερώσουν για ένα νέο μήνυμα, αλλά κάποιοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν πραγματικά τους ενσωματωμένους ήχους στα Windows. Αν ναι, μπορείτε να προσαρμόσετε τον νέο ήχο αλληλογραφίας στα προγράμματα αυτά χρησιμοποιώντας τα ίδια βήματα που εμφανίζονται παραπάνω.

Για παράδειγμα, στο Mozilla Thunderbird, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού Εργαλεία> Επιλογές και την καρτέλα Γενικά μέσα σε αυτό το μενού για να βρείτε τη ρύθμιση Ρύθμιση ήχου . Όταν ο προεπιλεγμένος ήχος συστήματος για νέα μηνύματα είναι επιλεγμένος, το πρόγραμμα θα αναπαράγει τον ήχο που επιλέχθηκε μέσω των παραπάνω βημάτων. Ωστόσο, εάν επιλέξατε τη χρήση της ακόλουθης επιλογής αρχείου ήχου του Thunderbird, θα μπορούσατε να επιλέξετε έναν εντελώς διαφορετικό ήχο για να παίξετε όταν ο Thunderbird λάβει ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.