Μπορώ να βρω Flash για iPhone;

Ο Flash Player της Adobe ήταν κάποτε ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εργαλεία για την παροχή ήχου, βίντεο και κινούμενων εικόνων στο Internet. Αλλά η συσκευή αναπαραγωγής Flash για iPhone είναι εμφανώς απόντη. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Flash στο iPhone;

Κακά νέα Οπαδοί φλας: Η Adobe έχει σταματήσει επίσημα την ανάπτυξη του Flash για όλες τις κινητές συσκευές. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να αισθανθείτε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο 100% ότι το Flash δεν θα έρθει ποτέ στο iOS. Στην πραγματικότητα, το Flash είναι σχεδόν βέβαιο ότι βρίσκεται παντού. Για παράδειγμα, η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αρχίσει να εμποδίζει το Flash από προεπιλογή στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Οι ημέρες του Flash είναι απλά αριθμημένες.

Ο Ένας τρόπος για να λάβετε το Flash στο iPhone

Ακριβώς επειδή δεν μπορείτε να κάνετε λήψη του Flash για το iPhone σας και το Safari δεν το υποστηρίζει, υπάρχει ακόμα ένας τρόπος να χρησιμοποιήσετε το Flash. Υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές προγράμματος περιήγησης ιστού με δυνατότητα Flash που μπορείτε να κάνετε λήψη από το App Store για πρόσβαση στο περιεχόμενο Flash.

Δεν εγκαθιστούν Flash στο iPhone σας. Αντ 'αυτού, σας επιτρέπουν να έχετε τον έλεγχο ενός προγράμματος περιήγησης σε έναν άλλο υπολογιστή που υποστηρίζει το Flash και στη συνέχεια να μεταφέρετε αυτήν την περίοδο περιήγησης στο τηλέφωνό σας. Τα προγράμματα περιήγησης έχουν ποικίλα επίπεδα ποιότητας, ταχύτητας και αξιοπιστίας, αλλά αν είστε απελπισμένοι να χρησιμοποιήσετε το Flash σε iOS, είναι η μόνη σας επιλογή.

Γιατί η Apple Blocked Flash από το iPhone

Παρόλο που ποτέ δεν κυκλοφόρησε δημοσίως το Flash player για iPhone, αυτό δεν οφείλεται στο ότι δεν υπήρχε ή δεν είναι τεχνικά εφικτό (η Adobe δημιούργησε το λογισμικό). Είναι επειδή η Apple αρνήθηκε να επιτρέψει το Flash στο iOS. Δεδομένου ότι η Apple ελέγχει τι μπορεί και δεν μπορεί να εγκατασταθεί στο iPhone μέσω του App Store , αυτό θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό.

Η Apple χρέωσε ότι το Flash χρησιμοποιεί υπολογιστές και πηγές μπαταρίας πολύ γρήγορα και ότι είναι ασταθές, γεγονός που την οδηγεί σε αιφνίδια διακοπή λειτουργίας του υπολογιστή που η Apple δεν ήθελε ως μέρος της εμπειρίας του iPhone.

Το κλείδωμα της Apple από το Flash player για iPhone ήταν ένα πρόβλημα για τυχόν παιχνίδια με βάση το web που χρησιμοποιούσαν το Flash ή υπηρεσίες όπως το Hulu , το οποίο μεταδίδει βίντεο σε απευθείας σύνδεση χρησιμοποιώντας Flash player (τελικά ο Hulu κυκλοφόρησε μια εφαρμογή που λύνεται αυτό το πρόβλημα). Χωρίς Flash για το iPhone, αυτές οι τοποθεσίες δεν λειτουργούσαν.

Η Apple δεν έχασε τη θέση της, επιλέγοντας αντ 'αυτού να περιμένει τα πρότυπα Flash χωρίς HTML5 για να αντικαταστήσει μερικά από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η Flash στις ιστοσελίδες. Τελικά, η απόφαση αυτή έχει αποδειχθεί σωστή, δεδομένου ότι η HTML5 έχει γίνει κυρίαρχη, οι εφαρμογές έχουν ταιριάξει με πολλές λειτουργίες που σχετίζονται με το Flash και τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης αποκλείουν το Flash από προεπιλογή.

Η ιστορία του Flash και του iPhone

Η στάση του αντιπάλου της Apple ήταν αμφιλεγόμενη από την αρχή. Αναστάτωσε τόσο πολλή συζήτηση ότι ο ίδιος ο Steve Jobs έγραψε μια επιστολή εξηγώντας την απόφαση στην ιστοσελίδα της Apple. Οι λόγοι του Steve Jobs για άρνηση της Apple να επιτρέψει το Flash στο iPhone ήταν:

  1. Το φλας δεν είναι ανοιχτό, όπως λέει το Adobe, αλλά είναι ιδιόκτητο.
  2. Ο επιπολασμός του βίντεο h.264 σημαίνει ότι το Flash δεν απαιτείται πλέον για βίντεο στο διαδίκτυο.
  3. Το φλας είναι ανασφαλές, ασταθές και δεν λειτουργεί καλά σε κινητές συσκευές.
  4. Το φλας αποβάλλει πάρα πολύ τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
  5. Το Flash έχει σχεδιαστεί για χρήση με πληκτρολόγιο και ποντίκι, όχι με τη διεπαφή αφής του iOS.
  6. Η δημιουργία εφαρμογών στο Flash σημαίνει ότι οι προγραμματιστές δεν δημιουργούν εγγενείς εφαρμογές για iPhone.

Παρόλο που μπορείτε να συζητήσετε για κάποιους από αυτούς τους ισχυρισμούς, είναι αλήθεια ότι το Flash έχει σχεδιαστεί για ένα ποντίκι και όχι για ένα δάκτυλο. Αν έχετε ένα iPhone ή iPad και έχετε περιηγηθεί σε παλαιότερους ιστότοπους που χρησιμοποιούν αναπτυσσόμενα μενού που δημιουργήθηκαν στο Flash για πλοήγηση, ίσως το έχετε δει και εγώ. Πατάτε ένα στοιχείο πλοήγησης για να πάρετε το μενού, αλλά ο ιστότοπος ερμηνεύει αυτό το κτύπημα ως επιλογή αυτού του στοιχείου, αντί να ενεργοποιήσει το μενού, το οποίο σας μεταφέρει σε λάθος σελίδα και σας δυσκολεύει να φτάσετε στο σωστό. Αυτό είναι απογοητευτικό.

Επιχειρησιακά, η Adobe βρισκόταν σε δύσκολη θέση. Για τις περισσότερες από τις δεκαετίες του 2000, η ​​εταιρεία κυριαρχούσε ουσιαστικά στον τομέα του ήχου και του διαδικτύου και είχε μεγάλο μερίδιο στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδων χάρη στο Flash. Καθώς το iPhone σηματοδότησε τη μετάβαση σε κινητές και μητρικές εφαρμογές, η Apple απείλησε αυτή τη θέση. Ενώ το Adobe έφτασε στο Google με το Google για να αποκτήσει Flash το Android , από τότε έχουμε δει ότι η προσπάθεια αποτυγχάνει.

Όταν το Flash στο κινητό εξακολουθούσε να φαίνεται σαν μια πιθανότητα, υπήρξαν κάποιες εικασίες σχετικά με το αν η Adobe θα χρησιμοποιήσει το άλλο λογισμικό της ως μόχλευση για να πάρει Flash στο iPhone. Το Adobe Creative Suite-Photoshop, Illustrator, InDesign, κλπ. -περιέχει τις εφαρμογές πρεμιέρας στους χώρους τους, βασικές εφαρμογές για πολλούς ιδιοκτήτες Mac.

Κάποιοι υποθέτουν ότι η Adobe θα μπορούσε να αποσύρει το Creative Suite από το Mac ή να δημιουργήσει μια διαφορά χαρακτηριστικών μεταξύ Mac και Windows για να αναγκάσει το Flash στο iPhone. Αυτό θα ήταν μια απελπιστική και επικίνδυνη κίνηση, αλλά όπως βλέπουμε τώρα με την εκ των υστέρων, θα μπορούσε να ήταν μάταιη.