Τι είναι το RuneScape;

Το "RuneScape" του Jagex είναι δημοφιλές εδώ και δεκαπέντε χρόνια, αλλά τι είναι αυτό;

Το RuneScape είναι ένα MMORPG που βασίζεται σε φαντασία και δημιουργήθηκε από τον βρετανό προγραμματιστή βιντεοπαιχνιδιών Jagex Games Studio (ή Jagex Ltd., όπως είναι πιο γνωστό).

Με περισσότερα από 250 εκατομμύρια λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν, πολλαπλά παιχνίδια spin-off, μια σειρά βιβλίων και ένα πολύ αφοσιωμένο fanbase, το RuneScape είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή franchises των online παιχνιδιών ποτέ.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικές από τις περιπλοκές και τα χαρακτηριστικά που κάνουν το RuneScape τι είναι. Θα πάμε επίσης σε κάποια από την ιστορία του παιχνιδιού, ορισμένα στοιχεία σχεδίων και πολλά άλλα. Ας αρχίσουμε!

Το παιχνίδι

Ένας παίκτης στο RuneScape που στέκεται στο Lumbridge. Michael Fulton / RuneScape / Jagex Ltd.

Το RuneScape είναι ένα MMORPG βασισμένο σε κλικ και κλικ στο φανταστικό κόσμο του Gielinor . Οι παίκτες είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν με τους άλλους, καθώς και τους NPC (Χαρακτήρες που δεν είναι παίκτες, δηλαδή χαρακτήρες που ελέγχονται από το παιχνίδι), αντικείμενα και πολλές περιοχές του παιχνιδιού. Αυτό που ο παίκτης αποφασίζει να κάνει εξαρτάται εξ ολοκλήρου από αυτούς, καθώς δεν χρειάζεται τίποτα και όλα είναι προαιρετικά. Εάν ο παίχτης αποφασίσει ότι προτιμούν να εκπαιδεύσουν μια δεξιότητα, να παλέψουν τέρατα, να πάρουν μια αποστολή, να παίξουν ένα μίνι παιχνίδι ή να κοινωνικοποιήσουν με άλλους, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από αυτούς. Κάθε παίκτης αποφασίζει τη μοίρα του και μπορεί να επιλέξει να κάνει ό, τι θέλει.

Μάχη

Ένας παίκτης που είναι έτοιμος να πολεμήσει μερικές αγελάδες !. Michael Fulton, RuneScape, Jagex Ltd.

Όσον αφορά τις μάχες, το RuneScape έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να παίξει με δύο μηχανικούς μάχης. Αυτές οι δύο μέθοδοι μάχης είναι γνωστές ως "Legacy" ή "Regular" (που συνήθως αναφέρεται ως "EOC", που σημαίνει "Evolution of Combat"). Η λειτουργία Legacy περιλαμβάνει την πιο παραδοσιακή και πιο γνωστή έκδοση του παιχνιδιού RuneScape . Η νέα λειτουργία "Εξέλιξη της μάχης" προσφέρει μια νέα αίσθηση στο πρότυπο μάχης του RuneScape και έχει συγκριθεί με άλλα παιχνίδια όπως το MMORPG World of Warcraft της Blizzard, μεταξύ άλλων.

Η λειτουργία κληρονομιών είναι ο βασικός σας μηχανισμός μάχης RuneScape , ο οποίος ουσιαστικά είναι θέμα χτυπήματος με τον ίδιο τρόπο, επιτρέποντας επανειλημμένα σε ένα ποικίλο RNG τι ζημιά θα γίνει. Για πολλούς βετεράνους του παιχνιδιού, η λειτουργία Legacy είναι ο μόνος "αληθινός τρόπος" να παίξει το RuneScape, καθώς το παιχνίδι πυρήνα σχεδιάστηκε αρχικά γύρω από αυτή την πρωταρχική μορφή μάχης.

Το στυλ μάχης "Τακτικών" (EoC) δίνει στους παίκτες μια πληθώρα δυνατοτήτων για να αξιοποιήσουν ανάλογα με τα διάφορα όπλα, αντικείμενα και πανοπλίες που έχουν στη διάθεσή τους. Άλλοι παράγοντες που παίζουν στο EoC μπορούν να επισημανθούν ως το στυλ του ποδοσφαιριστή (Melee, Range, Magic), το επίπεδο που έχουν αποκτηθεί σε μια συγκεκριμένη Δεξιότητα, τις αναζητήσεις που ο παίκτης έχει ολοκληρώσει και άλλα.

Το EoC έχει αυξηθεί εξαρτώμενο από την "Αδρεναλίνη", η οποία μπορεί να περιγραφεί ως μια γραμμή χρήσιμης ενέργειας που θα επανεμφανιστεί όσο περισσότερο ένας παίκτης χρησιμοποιεί τις διάφορες ικανότητές του. Εντούτοις, ορισμένες ικανότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο όταν ο μετρητής αδρεναλίνης βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο και θα αποστραγγίσει το μετρητή σημαντικά μετά την επιλογή του. Για να επαναχρησιμοποιηθεί η ίδια ικανότητα ή άλλοι σαν αυτό, ο παίκτης θα χρειαστεί να ξαναγεμίσει τον μετρητή Αδρεναλίνης και μερικές φορές να περιμένει για ένα cooldown (το οποίο είναι εξαιρετικά εύκολο).

Σε ορισμένα αντικείμενα παρέχονται ικανότητες γνωστές ως "Ειδικές επιθέσεις". Αυτές οι ικανότητες είναι συγκεκριμένες στο αντικείμενο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στους δύο τρόπους μάχης. Ένα παράδειγμα ενός από αυτά τα στοιχεία και επιθέσεις είναι η Saradomin Godsword και η "θεραπευτική λεπίδα" της. Όταν η ικανότητα χρησιμοποιείται με το σπαθί, το Saradomin Godsword θα χτυπήσει σημαντικά υψηλότερη ζημιά, ενώ θα θεραπεύει τα σημεία υγείας και τα σημεία προσευχής του παίκτη. Οι παίκτες συχνά χρησιμοποιούν αυτά τα πλεονεκτήματα για να προωθήσουν την πρόοδό τους στο παιχνίδι ή να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους όταν παλεύουν άλλους παίκτες ή πλάσματα.

Εκπαίδευση των δεξιοτήτων σας

Ένας παίκτης που εκπαιδεύει την ικανότητα Woodcutting !. Michael Fulton, RuneScape, Jagex Ltd.

Όταν ένας παίκτης αποφασίσει ότι θα ήθελε να εκπαιδεύσει, έχουν ένα πολύ μεγάλο εύρος δεξιοτήτων για να διαλέξετε. Οι δεξιότητες στο RuneScape αποδίδονται σε μια εργασία, στην οποία ο παίκτης εκτελεί, για να αποκτήσει μια πείρα για να αποκτήσει νέες ικανότητες στην αντίστοιχη επιλογή κατάρτισης. Οι περισσότερες δεξιότητες διαφέρουν κατά τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύονται, αλλά ακολουθούν την ίδια βασική εντολή. "Να κάνει κάτι, να κερδίσει εμπειρία, να κερδίσει επίπεδα, να αποκτήσει ικανότητες ή επιλογές".

Εάν ένας παίκτης επιλέξει να εκπαιδεύσει την κοπή ξύλου , για παράδειγμα, τα δέντρα που θα κόψουν θα είναι πολύ βασικά και προορίζονται για χαμηλότερα επίπεδα. Καθώς αυτός ή αυτή κερδίζει πείρα στην Δεξιότητα, θα είναι σε θέση να ανεβάσει και σύντομα να κόψει διάφορα άλλα δέντρα. Αυτά τα νέα δέντρα (που ο παίκτης μπορεί να κόψει κάτω) θα προσφέρουν περισσότερη εμπειρία, παρέχοντας ταχύτερη ισοπέδωση, η οποία θα προσφέρει νέα δέντρα να κόψουν. Ο κύκλος δεν τελειώνει μέχρι να φτάσετε στο Επίπεδο "99" σε μια Δεξιότητα (ή στην περίπτωση του Dungeoneering, "120").

Υπάρχουν σήμερα πέντε τύποι Δεξιοτήτων που διατίθενται στους παίκτες στο RuneScape . Αυτοί οι τύποι δεξιοτήτων είναι γνωστοί ως Combat, Artisan, Gathering, Support και Elite. Κάθε τύπος δεξιοτήτων ακολουθεί τις ίδιες βασικές αρχές εκπαίδευσης στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Οι Καταπολεμικές Δεξιότητες είναι γνωστές ως Επίθεση, Άμυνα, Αντοχή, Σύνταγμα, Προσευχή, Μαγεία, Περιοχή και Κλήση. Οι μόνο δύο Δεξιότητες αυτής της κατηγορίας που εκπαιδεύονται πολύ διαφορετικά από τους άλλους συναδέλφους Combat είναι η "Προσευχή" και η "Κλήση". Όλες αυτές οι Δεξιότητες αυξάνουν το επίπεδο μάχης ενός παίκτη, το οποίο είναι η εμφανής αναπαράσταση του παίκτη για το πόση εμπειρία έχουν αποκτήσει συνολικά στις αντίστοιχες Combat Skills.

Οι δεξιότητες του Artisan είναι γνωστές ως Crafting, Cooking, Construction, Runecrafting, Fletching, Herblore, Smithing και Firemaking. Οι δεξιότητες Artisan χρησιμοποιούν στοιχεία πόρων από άλλες δεξιότητες για να εκπαιδεύσουν. Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν η Φωτοβολταϊκή, καθώς θα χρησιμοποιούσατε τα κούτσουρα που αποκτήθηκαν από το Woodcutting για να αποκτήσετε εμπειρία καθώς τα κάψετε.

Οι Δεξιότητες Συλλογής είναι γνωστές ως Ορισμός, Εξόρυξη, Ξυλογραφία, Κυνηγός, Γεωργία και Ψάρεμα. Όλες αυτές οι Δεξιότητες εκπαιδεύονται σχετικά το ίδιο. Ο παίκτης βγαίνει σε μια συγκεκριμένη περιοχή και εργάζεται για στοιχεία πόρων. Όταν λαμβάνεται ένα στοιχείο πόρων, θα αποκτήσουν εμπειρία και το αντικείμενο. Αυτό που αποφασίζουν να κάνουν με το εν λόγω στοιχείο πόρων εξαρτάται εξ ολοκλήρου από αυτούς.

Οι Δεξιότητες Υποστήριξης είναι γνωστές ως Thieving, Dungeoneering, Slayer και Agility. Αυτές οι δεξιότητες βοηθούν τον παίκτη με πολλούς τρόπους. Ο κλέφτης επιτρέπει την απόκτηση χρημάτων, η ευκινησία επιτρέπει στον παίκτη να χρησιμοποιεί συντομεύσεις και να τρέχει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ο Slayer επιτρέπει περισσότερη ποικιλομορφία για την καταπολέμηση τέρατα και η Dungeoneering επιτρέπει στους παίκτες να εκπαιδεύουν τις δεξιότητές τους, να ξεκλειδώσουν τα όπλα και άλλους δικαιούχους. Όλοι, ενώ εκπαιδεύουν αυτές τις δεξιότητες, οι παίκτες κερδίζουν πείρα σε επίπεδο.

Υπάρχει μόνο μία Elite Skill στο RuneScape , και αυτό είναι γνωστό ως Εφεύρεση. Η εφεύρεση απαιτεί το Smithing, Crafting και Divination να είναι στο επίπεδο 80 για να εκπαιδεύσει. Αυτή η Δεξιότητα επιτρέπει στους παίκτες να αναλύουν τα στοιχεία του παιχνιδιού και να κερδίζουν υλικά για να αποκτήσουν εμπειρία και να δημιουργήσουν νέα αντικείμενα και συσκευές που οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο κανονικό τους παιχνίδι για να εκπαιδεύσουν άλλες Δεξιότητες.

Questing

Ένας παίκτης εκτός της αρχικής θέσης σε μια αναζήτηση. Michael Fulton, RuneScape, Jagex Ltd.

Παρόλο που το RuneScape δεν ακολουθεί καμία άμεση ιστορία, έχει μερικές φορές πολύ σημαντικά στοιχεία, όπως την απόλυση ενός χαρακτήρα ή γιατί υπάρχει ένα στοιχείο. Η αναζήτηση στο RuneScape για μεγάλη πλειοψηφία των παικτών είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα και καλύτερες ιδιότητες του RuneScape . Ενώ οι αποστολές των περισσότερων παιχνιδιών διαθέτουν μόνο ένα στόχο και που είναι να αποκτήσουν "x ποσό x", το RuneScape προσφέρει στους παίκτες μια ευχάριστη ιστορία στην οποία ο ελεγχόμενος χαρακτήρας είναι ο κύριος στόχος ή πρωταγωνιστής της αποστολής.

Αυτές οι αποστολές συνήθως τελειώνουν σε μια μεγάλη ώθηση στην εμπειρία, στην ικανότητα να αποκτήσουν ένα στοιχείο ή είναι μερικές φορές ακριβώς εκεί που ο παίκτης μπορεί να απολαύσει μια ιστορία. Με τα χρόνια, πολλές αξιοσημείωτες ιστορίες έχουν κάνει το δρόμο τους στο RuneScape όπως το "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", μεταξύ πολλών άλλων για αναζητήσεις . Εκτός από αυτό, το RuneScape δημιούργησε τις δικές του ιστορίες με μερικούς από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του franchise όπως Guthix, Zamorak, Saradomin και πολλά άλλα.

Κοινωνικοποίηση

Μεγάλη πλειοψηφία των παικτών όλοι στέκονται στο Grand Exchange !. Michael Fulton, RuneScape, Jagex Ltd.

Πάνω από το άψογο gameplay, το RuneScape έχει γίνει ο νονός του socializing και δημιουργώντας ευχάριστες εμπειρίες με άλλους παίκτες. Οι περισσότερες φιλίες καταλήγουν να ζουν έξω από το RuneScape και να αποκτούν τη δική τους ζωή με τη μορφή συνομιλιών μέσω Skype, Discord και άλλων υπηρεσιών Voice over IP.

Πρέπει επίσης να αναφερθούν και οι διάφορες κοινότητες που έχουν δημιουργηθεί από το RuneScape . Πολλές μορφές ηλεκτρονικών σχέσεων έχουν ιδρυθεί σε πολλές πλατφόρμες που περιβάλλουν την κοινότητα RuneScape . Το YouTube RuneScape Music Video του YouTube, το σχόλιο του RuneScape , οι κοινότητες RuneScape Machinima / Comedy και άλλα έχουν αναπτυχθεί για χρόνια στην αντίστοιχη πλατφόρμα τους. Η κοινότητα τέχνης DeviantART και της τέχνης RuneScape του Tumblr έχει επίσης βρεθεί για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει τέχνη για την παραγωγή του παιχνιδιού.

Η Jagex έχει αναγνωρίσει πολλές φορές αυτές τις εμπειρίες και κοινότητες και έχει συνειδητοποιήσει ότι η επιτυχία του RuneScape μπορεί να αποδοθεί στην επιβίωση αυτών των σχέσεων μεταξύ των παικτών.

Άλλες εκδόσεις / περιστροφές

Ένας παίκτης που στέκεται στο παλιό σχολείο RuneScape !. Michael Fulton, RuneScape, Jagex Ltd.

Με τα χρόνια, το RuneScape έχει κάνει πολλές επαναλήψεις του παιχνιδιού διαθέσιμες στους παίκτες για να απολαύσουν. Το " RuneScape 3" είναι αυτό που συζητούμε σε αυτό το άρθρο, καθώς είναι το κύριο και βασικό παιχνίδι.

Πολλοί παίκτες ήθελαν να είναι σε θέση να δοκιμάσουν το RuneScape στις ημέρες δόξας του χωρίς τη χρήση ιδιωτικού εξυπηρετητή, οπότε η Jagex δημιούργησε το "Old School RuneScape" .

Το Old School RuneScape ενεργοποιεί τη μηχανή του χρόνου και επιτρέπει στους παίκτες να απολαμβάνουν μια έκδοση του 2007 του παιχνιδιού. Η κοινότητα του Old School RuneScape έχει αναπτυχθεί, αναμφισβήτητα σε ρυθμό συγκρίσιμο με τον κύριο αγώνα. Πολλοί παίκτες απολαμβάνουν το χρόνο τους σε αυτή την έκδοση του παιχνιδιού, καθώς η Jagex έχει προσθέσει συνεχώς περισσότερο περιεχόμενο σε αυτό, επιτρέποντας στους παίκτες να υπαγορεύουν τι μπαίνει και φεύγει από το παιχνίδι.

Το "RuneScape Classic" είναι η λιγότερο πατημένη έκδοση του RuneScape . Αυτή η έκδοση του παιχνιδιού είναι το RuneScape σε ένα από τα αρχαιότερα κράτη του. Χρησιμοποιώντας γραφικά 2D, το παιχνίδι είναι μόλις αναγνωρίσιμο. Ενώ ορισμένοι παίκτες εξακολουθούν να απολαμβάνουν σθεναρά αυτήν την έκδοση του παιχνιδιού, σχεδόν κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτό.

Το RuneScape είχε πολλά άλλα spin-off τίτλους τα τελευταία χρόνια. Οι στρατοί του Gielinor , Χρονικό: RuneScape Legends , RuneScape: Idle Adventures είναι μερικοί από αυτούς τους διάφορους τίτλους. Οι διάφοροι άλλοι τρόποι παιχνιδιού στους οποίους θα μπορούσε να παιχτεί στο παρελθόν το RuneScape, όπως το DarkScape, το Deadman Mode, το Ironman mode και άλλα, θα μπορούσαν επίσης να χαρακτηριστούν ως spin-offs, αλλά υπάρχουν στα βασικά παιχνίδια.

Συμπερασματικά

Η ικανότητα του Jagex να διαμορφώνει συνεχώς τα παιχνίδια του έχει διαμορφώσει και καθορίσει τι το RuneScape κατάφερε να κάνει από την αρχική εκτόξευση του παιχνιδιού το 2001. Με πάνω από 15 χρόνια κάτω από τη ζώνη τους στο RuneScape , θα φανταζόταν ότι το παιχνίδι τους θα ήταν παλιά νέα και θα ξεχάσαμε πολύ το συνεχώς αυξανόμενο διαδίκτυο. Το RuneScape είναι πιο ισχυρό από ποτέ, με την ανεμιστήρα να επιστρέφει όλο και πιο συχνά. Η κατεύθυνση στην οποία κατευθύνεται το RuneScape είναι πάντοτε υπό αμφισβήτηση και υπήρξε για τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το RuneScape σίγουρα ανεβαίνει από εδώ.