Πώς να βρείτε τα πρότυπα του Microsoft Word Online

Αποκτήστε πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη προτύπων του Microsoft Office για το Word online.

Το Microsoft Office περιλαμβάνει πολλά πρότυπα έτοιμα προς χρήση. Ωστόσο, αν ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο στυλ ή διάταξη για το έγγραφό σας, αλλά δεν μπορείτε να το βρείτε ανάμεσα στα πρότυπα που περιλαμβάνονται στο Word, μην ανησυχείτε - δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα από το μηδέν.

Ο ιστότοπος του Microsoft Office Online είναι ένας εξαιρετικός πόρος στην αναζήτησή σας για το σωστό πρότυπο. Η Microsoft προσφέρει μια ποικιλία πρόσθετων προτύπων του Word στον ιστότοπο του Office.

Η πρόσβαση στα online πρότυπα του Microsoft Office ενσωματώνεται στο Word. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εντοπίσετε και να κάνετε λήψη προτύπων (σημειώστε ότι ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε την έκδοση του Office για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρότυπα μέσα από το Word):

Word 2010

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο στο επάνω μενού.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Νέο για να ξεκινήσετε ένα νέο έγγραφο.
  3. Στην ενότητα Office.com Templates, επιλέξτε το πρότυπο ή το φάκελο για τον τύπο του προτύπου που θέλετε.
  4. Όταν βρείτε ένα πρότυπο, κάντε κλικ σε αυτό. Στα δεξιά, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη κάτω από το πρότυπο που έχετε επιλέξει.

Word 2007

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί του Microsoft Office στο επάνω αριστερό μέρος του παραθύρου.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Νέο για να ξεκινήσετε ένα νέο έγγραφο.
  3. Στο παράθυρο Νέο έγγραφο, στο Microsoft Office Online, επιλέξτε τον τύπο του προτύπου που αναζητάτε.
  4. Στα δεξιά θα δείτε μια συλλογή προτύπων. Κάντε κλικ στο πρότυπο που θέλετε.
  5. Στα δεξιά της γκαλερί θα δείτε μια μεγάλη μικρογραφία του προτύπου που επιλέξατε. Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Το πρόγραμμά σας θα μεταφορτωθεί και θα ανοίξει ένα νέο μορφοποιημένο έγγραφο, έτοιμο προς χρήση.

Word 2003

  1. Πατήστε Ctrl + F1 για να ανοίξετε το παράθυρο εργασιών στην δεξιά πλευρά του παραθύρου.
  2. Κάντε κλικ στο βέλος στο επάνω μέρος του παραθύρου εργασιών για να ανοίξετε ένα αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Νέο έγγραφο .
  3. Στην ενότητα Πρότυπα, κάντε κλικ στην επιλογή Πρότυπα στο Office Online * .

Word στο Mac

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο στο επάνω μενού.
  2. Κάντε κλικ στο στοιχείο Νέα από το πρότυπο ...
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα προτύπων και κάντε κλικ στο κουμπί ONLINE Templates.
  4. Επιλέξτε την κατηγορία του προτύπου που θέλετε. Στα δεξιά θα δείτε τα διαθέσιμα πρότυπα για λήψη.
  5. Κάντε κλικ στο πρότυπο που θέλετε. Στα δεξιά θα δείτε μια μικρογραφία του προτύπου. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Το πρότυπο θα κατεβάσει και θα ανοίξει ένα πρόσφατα διαμορφωμένο έγγραφο έτοιμο προς χρήση.

Λήψη πρότυπων από τον ιστότοπο του Office Online

Ανάλογα με την έκδοση του Word, το πρόγραμμα περιήγησης στο Web θα εμφανίσει πρότυπα μέσα στο Word ή θα ανοίξει τη σελίδα προτύπων του Office στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

* Σημείωση: Αν έχετε σε μια παλαιότερη έκδοση του Word που δεν υποστηρίζεται πλέον από τη Microsoft, όπως το Word 2003, ενδέχεται να εμφανιστεί μια σελίδα σφάλματος όταν το Word επιχειρεί να ανοίξει τη σελίδα του Office Online στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στη σελίδα πρότυπων υπηρεσιών του Office.

Μόλις είστε εκεί, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση κατά πρόγραμμα του Office ή ανά θέμα. Όταν κάνετε αναζήτηση ανά πρόγραμμα, σας δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης βάσει τύπου εγγράφου.

Όταν βρείτε ένα πρότυπο που ταιριάζει στις ανάγκες σας, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λήψη τώρα. Θα ανοίξει για επεξεργασία στο Word.

Τι είναι ένα πρότυπο;

Εάν είστε νέοι στο Word και δεν είστε εξοικειωμένοι με τα πρότυπα, εδώ είναι ένα γρήγορο αστάρι.

Ένα πρότυπο του Microsoft Office σε έναν τύπο αρχείου εγγράφου που έχει διαμορφωθεί εκ των προτέρων και δημιουργεί ένα αντίγραφο του ίδιου όταν το ανοίγετε. Αυτά τα ευέλικτα αρχεία σας βοηθούν να δημιουργείτε γρήγορα έγγραφα που συνήθως χρειάζονται οι χρήστες, όπως φυλλάδια, ερευνητικά έγγραφα και βιογραφικά χωρίς χειροκίνητη μορφοποίηση. Τα αρχεία προτύπων για το Microsoft Word έχουν τις επεκτάσεις .dot ή .dotx, ανάλογα με την έκδοση της λέξης ή το .dotm, τα οποία είναι πρότυπα με δυνατότητα μακροεντολών.

Όταν ανοίγετε ένα πρότυπο, δημιουργείται ένα νέο έγγραφο με ήδη υπάρχουσα μορφοποίηση. Αυτό σας επιτρέπει να ξεκινήσετε αμέσως την προσαρμογή του ανάλογα με τις ανάγκες σας με το περιεχόμενό σας (για παράδειγμα, εισάγοντας τους παραλήπτες σε ένα όνομα φύλλου καλύμματος φαξ). Στη συνέχεια, μπορείτε να αποθηκεύσετε το έγγραφο με το δικό του μοναδικό όνομα αρχείου.