Πώς να αφαιρέσετε το iTunes για τα Windows 7 και Vista

Αποφύγετε τα ενοχλητικά σφάλματα του iTunes με πλήρη απομάκρυνση και επανεγκατάσταση

Μπορεί να υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες η πλήρης κατάργηση (και στη συνέχεια η επανεγκατάσταση) ενός προγράμματος λογισμικού είναι η μοναδική σας προσφυγή. Εάν έχετε δοκιμάσει κάθε συμβουλή καθορισμού σφαλμάτων που μπορείτε να βρείτε για το συγκεκριμένο σας πρόβλημα iTunes χωρίς επιτυχία, τότε θα χρειαστεί να εξετάσετε την επιλογή αυτής της «τελευταίας λύσης».

Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows XP, διαβάστε το σεμινάριό μας σχετικά με την Πλήρης κατάργηση του iTunes από μια μηχανή Windows XP για έναν λεπτομερή οδηγό σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε πριν κάνετε αυτό είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της βιβλιοθήκης iTunes. Ίσως έχετε ήδη αποθηκεύσει ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, για παράδειγμα. Ωστόσο, αν δεν έχετε πραγματοποιήσει κάποια δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή δεν είστε σίγουροι για το πώς να το κάνετε, ακολουθήστε το εκπαιδευτικό μας εγχειρίδιο σχετικά με την Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της βιβλιοθήκης iTunes σε εξωτερική αποθήκευση . Αυτός ο οδηγός όχι μόνο θα σας δείξει πώς να δημιουργήσετε γρήγορα αντίγραφα ασφαλείας στη φορητή σας λύση αποθήκευσης, αλλά και πώς να ενοποιήσετε τη βιβλιοθήκη σας - αυτό διασφαλίζει ότι όλα στη βιβλιοθήκη σας βρίσκονται σε ένα σημείο και όχι σε πολλές τοποθεσίες.

Εάν η εγκατάστασή σας στο iTunes δεν λειτουργεί καθόλου, τότε θα χρειαστεί να χάσετε το τμήμα ενοποίησης του εκπαιδευτικού μας εφεδρικού αρχείου. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, εφόσον ακολουθείτε τον υπόλοιπο οδηγό.

Σύνολο Αφαίρεση iTunes για Windows 7 και Vista

Για να καταργήσετε το iTunes με επιτυχία από τη μηχανή Windows 7 ή Vista , θα πρέπει να γνωρίζετε με ποια σειρά πρέπει να απεγκατασταθεί κάθε στοιχείο iTunes. Βεβαιωθείτε ότι το iTunes δεν εκτελείται και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καταργήσετε πλήρως το πρόγραμμα και όλες τις εφαρμογές υποστήριξης.

  1. Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου - Μπορείτε να πάρετε αυτό κάνοντας κλικ στο Windows Start Orb και, στη συνέχεια, επιλέγοντας Control Panel .
  2. Εκκινήστε τη μικροεφαρμογή Προγράμματα και λειτουργίες - κάντε κλικ στο σύνδεσμο Απεγκατάσταση προγράμματος (στο μενού Προγράμματος ) ή σε λειτουργία Κλασική προβολή, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προγράμματα και δυνατότητες .
  3. Καταργήστε την εγκατάσταση του προγράμματος iTunes - βρείτε την καταχώρηση του iTunes στη λίστα και κάντε κλικ πάνω του για να τον επισημάνετε. Κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης (πάνω από τη στήλη Όνομα). Ένα παράθυρο διαλόγου θα εμφανιστεί στην οθόνη με το ερώτημα εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να καταργήσετε το πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας - κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να απεγκαταστήσετε. Εάν βλέπετε άλλες αναφορές του iTunes (συμπεριλαμβανομένου του iPod Updater), τότε απεγκαταστήστε και αυτές με τον ίδιο τρόπο.
  4. Κατάργηση εφαρμογών υποστήριξης - απεγκαταστήστε τις παρακάτω εφαρμογές (με τη σωστή σειρά) με τον ίδιο τρόπο όπως στο βήμα 3.
    • QuickTime.
    • Ενημέρωση λογισμικού της Apple.
    • Υποστήριξη κινητών συσκευών της Apple
    • Καλημέρα.
    • Υποστήριξη εφαρμογών της Apple (θα δείτε αυτήν την καταχώρηση εάν έχετε εγκαταστήσει iTunes 9 ή νεότερη έκδοση).
  5. Επανεκκινήστε τα Windows - κλείστε το παράθυρο " Προγράμματα και λειτουργίες" και κάντε επανεκκίνηση των Windows.

Όταν τα Windows λειτουργούν και πάλι, μπορείτε τώρα να εγκαταστήσετε ένα καινούργιο αντίγραφο του iTunes στο σύστημά σας - λάβετε την τελευταία έκδοση του iTunes, μεταφορτώνοντάς την από την επίσημη ιστοσελίδα του iTunes.