Προστασία με κωδικό πρόσβασης και κρυπτογράφηση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στα Windows

Οδηγίες βήμα προς βήμα

Εάν δεν θέλετε άλλα άτομα που έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας - νόμιμη πρόσβαση, φυσικά, επειδή είναι οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες, για παράδειγμα - για να έχετε πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διατηρεί, έχετε ορίσει ένα ξεχωριστό παράθυρο για κάθε χρήστη, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να έχουν τη δική τους ταπετσαρία και έτσι ώστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα έγγραφα να παραμένουν ξεχωριστά. Αυτό είναι πολύ καλό και καλό, αλλά δεν αρκεί για να προστατεύσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Κρατήστε το Email σας ιδιωτικό στα Windows

Για να διατηρήσετε τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία σας - ακόμη και ως αρχεία στο δίσκο - ιδιωτικά από τα μάτια άλλων χρηστών:

Αυτό αποτρέπει όλους τους χρήστες από κάθε πρόσβαση στον φάκελο. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ασφαλές για όσο διάστημα κανείς δεν μπορεί να συνδεθεί στον λογαριασμό σας στα Windows.

Βεβαιωθείτε ότι η Αυτόματη σύνδεση των Windows δεν είναι ενεργοποιημένη

Για τα Windows για να συνδεθείτε σε έναν συγκεκριμένο χρήστη - εσείς - όταν ξεκινά αυτόματα είναι βολικό, αλλά επιτρέπει σε όποιον επανεκκινήσει τον υπολογιστή να φτάσει στο ταχυδρομείο σας. Ακολουθεί ο τρόπος απενεργοποίησης αυτής της συμπεριφοράς:

Κάντε την προστασία οθόνης σας να απαιτεί έναν κωδικό πρόσβασης

Τώρα, βεβαιωθείτε ότι τα Windows σας καταγράφουν (κατά κάποιο τρόπο) ακόμα και όταν δεν το κάνετε. Αν κάποιος ήρθε στον υπολογιστή σας ενώ είστε συνδεδεμένοι αλλά δεν είστε εκεί, θα μπορούσαν άνετα να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφορετικά.

Κρυπτογράφηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η κρυπτογράφηση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύει το απόρρητο του μηνύματος, μετατρέποντάς το από ευανάγνωστο κείμενο σε κρυπτογραφημένο κείμενο κρυπτογράφησης. Μόνο ο παραλήπτης που έχει τον κωδικό πρόσβασης / ιδιωτικό κλειδί που ταιριάζει με το δημόσιο κλειδί που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση του μηνύματος μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα για ανάγνωση.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Κρυπτογραφήστε τα αρχεία αλληλογραφίας και τους φακέλους

Αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω μέθοδο τα αρχεία που χρησιμοποιούνται από το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας:

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, ή θέλετε να είστε πιο ασφαλείς και να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία στο δίσκο:

Θυμηθείτε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν είναι κρυπτογραφημένα προτού αποσταλούν μπορούν να υποκλαπούν και να διαβάζονται. Η προστασία των αρχείων στο δίσκο σας εμποδίζει μόνο τους άλλους να έχουν πρόσβαση στην αλληλογραφία, όπως διατηρείται στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Κρυπτογράφηση στο Outlook Express

Δείτε πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον κωδικό πρόσβασης και να κρυπτογραφήσετε σε Outlook Express , Outlook 2007 και Outlook 2010