Πώς η περιήγηση στο Internet μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σώμα σας

Αισθάνεστε τις επιπτώσεις του πολύ καιρού που ξοδεύετε online;

Μια αναφορά 2014 από τη Nielson αποκάλυψε ότι ο μέσος χρόνος που δαπανάται στο διαδίκτυο ήταν σχεδόν 27 ώρες κάθε μήνα ανά άτομο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η χρήση κινητής συσκευής αντιστοιχούσε σε πάνω από 34 μηνιαίες ώρες ανά άτομο. Αυτό είναι πολύ περιήγηση στο Διαδίκτυο για τον μέσο άνθρωπο, αλλά τι πραγματικά θεωρείται πάρα πολύ;

Οποιαδήποτε ποσότητα χρήσης ιστού που επηρεάζει αρνητικά τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική υγεία ενός ατόμου θα μπορούσε να θεωρηθεί υπερβολική. Εάν μπορείτε να αναφέρετε κάποια από τις καταστάσεις που παρατίθενται παρακάτω, ίσως είναι καιρός να μειώσετε το χρόνο που δαπανάτε online.

1. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τορόντο διαπίστωσε ότι η συνεδρίαση για 8 έως 12 ώρες ή περισσότερες ημερησίως οδηγεί σε περισσότερη νοσηλεία, καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και πρόωρο θάνατο - ακόμα κι αν ασκείτε τακτικά. Είτε εργάζεστε στο γραφείο είτε στο σπίτι στον καναπέ, η περιήγηση στο Web συμβαδίζει συχνά με το καθιστικό. Αυτό που είναι πραγματικά συγκλονιστικό για τα ευρήματα της μελέτης από τον κίνδυνο υπερβολικής καθιστικής θέσης είναι ότι ακόμη και μια μικρή διάρκεια χρόνου από την ημέρα σας για να χτυπήσει το γυμναστήριο δεν μπορεί να αναιρέσει τη ζημιά της.

Τα μόνιμα γραφεία και τα γραφικά γραφεία που χρησιμοποιούνται τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι είναι μεταξύ μερικών από τους νέους και μοντέρνους τρόπους που μπορείτε να συνεχίσετε να κινείστε όλη την ημέρα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής ή να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο με χρονοδιακόπτη και συναγερμούς για να σηκωθείτε, να βγείτε μακριά από τον υπολογιστή και να περπατήσετε για δύο λεπτά περίπου κάθε μισή ώρα.

2. Optometric ιατρός και Expert Vision Expert Dr. Troy Bedinghaus γράφει ότι "ψηφιακή μάτι στέλεχος" που προκαλείται από μπλε φωτοεκπομπές οθόνες από τηλεοράσεις, υπολογιστές και smartphones μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Η αϋπνία σας ή η τοποθέτηση και η περιστροφή τη νύχτα μπορεί να οφείλεται στο να κοιτάζετε τις οθόνες για να πλησιάσετε τον ύπνο. Ο Δρ. Bedinghaus εξηγεί τη σχέση μεταξύ του μπλε φωτός και της ορμόνης ύπνου μελατονίνης, επισημαίνοντας ότι καταλήγετε να αισθάνεστε πιο ξύπνιοι το βράδυ από την έκθεση σε μπλε φως επειδή στέλνει ένα μήνυμα για να κάνει το σώμα σας να πιστεύει ότι είναι ακόμα ημέρα.

Η απλή (αλλά όχι απαραίτητα εύκολη) λύση για αυτό το πρόβλημα είναι να περιορίσετε την έκθεση σε οθόνες εκπομπής φωτός κοντά στην ώρα για ύπνο. Εάν έχετε έναν σκληρό χρόνο να εγκαταλείψετε την ώρα της οθόνης τη νύχτα, σκεφτείτε να κάνετε ό, τι κάνω - φορέστε ένα ζευγάρι μπλε πορτοκαλί φθοριούχα γυαλιά που μπλοκάρουν το φως, ενώ περιηγείστε στο φορητό σας υπολογιστή, tablet ή τηλέφωνο τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το κρεβάτι.

3. Μια έκθεση έρευνας στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η κλίση του κεφαλιού σας για να κοιτάξετε προς τα κάτω το smartphone σας δίνει περισσότερη πίεση στο λαιμό σας, η οποία μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή για να προκαλέσει μόνιμη βλάβη. Μια νέα τάση που αναφέρεται ως "λαιμός κειμένου" χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον πόνο στον αυχένα ή τους πονοκεφάλους που οι άνθρωποι βιώνουν από παρατεταμένες χρονικές περιόδους, ανεβάζοντας τα κεφάλια τους σε αφύσικες γωνίες, για να κοιτάξουν προς τα κάτω το smartphone τους με δισκία. Σύμφωνα με την έκθεση, το κεφάλι του μέσου ατόμου ζυγίζει 10 έως 12 λίβρες όταν κρατιέται φυσιολογικά όρθιο, αλλά όταν κλίνει προς τα κάτω σε γωνία 60 μοιρών, η πίεση του βάρους στην σπονδυλική στήλη αυξάνεται στα 60 λίβρες.

Η έρευνα συνιστά να προσπαθείτε να κοιτάτε τις συσκευές σε ουδέτερη θέση όσο το δυνατόν συχνότερα, να χρησιμοποιείτε φωνητική αναγνώριση και να κάνετε τηλεφωνικές κλήσεις αντί για κείμενο ή τουλάχιστον να κάνετε διαλείμματα και να αποφεύγετε να αφιερώνετε πολύ χρόνο στο τηλέφωνο σας . Όπως συμβαίνει με σχεδόν όλη την τεχνολογία που συναγωνίζεται για τις ώρες της προσοχής μας, η κακή στάση συχνά αποτελεί πάντα μια ανησυχία.

4. Πολλές μελέτες έχουν δείξει συνδέσμους μεταξύ της χρήσης κοινωνικών μέσων και του άγχους ή ακόμα και της κατάθλιψης. Πραγματοποιούνται σήμερα όλες οι μελέτες για να μετρηθεί ο αντίκτυπος των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στην ψυχολογική και συναισθηματική ευημερία των χρηστών. Ενώ μερικές μελέτες δείχνουν ότι οι βαριές χρήστες των κοινωνικών μέσων αναφέρουν αυξημένα συναισθήματα μοναξιάς και λιγότερο χρόνο με πρόσωπο με πρόσωπο, άλλες αναφορές δείχνουν ότι τα κοινωνικά μέσα μπορούν επίσης να έχουν θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους - όπως τα χαμηλότερα επίπεδα στρες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση Pew.

Σε ακραίες περιπτώσεις, η χρήση σοβαρών κοινωνικών μέσων μπορεί να οδηγήσει ή να επιδεινώσει τις επιδεινούμενες σχέσεις, τα ζητήματα αυτοσεβασμού, το κοινωνικό άγχος και ακόμη και τον κυβερνο-εκφοβισμό. Αν νομίζετε ότι μπορεί να υποφέρετε από αυτά τα πράγματα, σκεφτείτε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία που μπορεί να σας βοηθήσει, να μειώσει τον χρόνο που περνάτε online, να καθαρίσετε τα κοινωνικά σας δίκτυα από φίλους ή συνδέσεις που μπορεί να είναι «τοξικές» και να περάσετε περισσότερο χρόνο να κάνεις ό, τι αγαπάς με τους ανθρώπους που σου αρέσει να είσαι γύρω σου.

Επόμενη συνιστώμενη ανάγνωση: 5 λόγοι για να κάνετε ένα διάλειμμα από το Internet