Δείγμα επιστολής εγγύησης για κάμερες

Καταγγελίες αρχείων σε επιστολή αιτήσεως επίσημης εγγύησης

Εάν η καινούργια κάμερά σας καταρρεύσει, μπορεί να είναι αηδιαστικό συναίσθημα. Κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει την προσπάθεια να πείσει έναν μεγάλο κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών ότι δεν κάνατε τίποτα λάθος στη χρήση της φωτογραφικής μηχανής. Αυτό είναι όπου μια επιστολή επιστολής εγγύησης για μια ελαττωματική κάμερα μπορεί να σας βοηθήσει να μετακινήσετε τη διαδικασία μαζί.

Μη διστάσετε να αντιγράψετε και να χρησιμοποιήσετε αυτό το δειγματοληπτικό γράμμα κατά την κατάθεση επίσημης καταγγελίας από έναν κατασκευαστή κάμερας κατά τη διάρκεια διαφωνίας σχετικά με την τιμητική εγγύηση . Η εύρεση πληροφοριών επαφής για τον κατασκευαστή της φωτογραφικής σας μηχανής είναι εύκολη.

Σύνταξη της επιστολής σας

Για να συντάξετε το γράμμα, απλώς συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία στις τολμηρές περιοχές.

Οι πληροφορίες επικοινωνίας σας

Στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας (Εάν μπορείτε να απευθύνετε την επιστολή καταγγελίας σε ένα συγκεκριμένο άτομο, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να επιλύσετε τη διαφορά σας.)

Ημερομηνία της επιστολής

Αγαπητέ Πρόσωπο Επικοινωνίας :

Αγόρασα μια φωτογραφική μηχανή με αριθμό μοντέλου και εμπορικό σήμα στο όνομα του καταστήματος κατά την ημερομηνία αγοράς και άλλες σχετικές πληροφορίες αγοράς .

Δυστυχώς, αυτό το μοντέλο φωτογραφικής μηχανής δεν έχει εκτελέσει όπως αναμένεται και πιστεύω ότι η ελαττωματική φωτογραφική μηχανή πρέπει να αντικατασταθεί σύμφωνα με την εγγύηση. Τα προβλήματα με τη φωτογραφική μηχανή περιλαμβάνουν Λίστα ελαττωμάτων .

Για να επιλύσουμε ικανοποιητικά αυτό το πρόβλημα, θα εκτιμούσα μια φωτογραφική μηχανή αντικατάστασης, μια επιστροφή χρημάτων, μια επισκευή, πίστωση προς ένα άλλο μοντέλο ή άλλη μια συγκεκριμένη ενέργεια . Έχω συμπεριλάβει αντίγραφα όλων των σχετικών εγγράφων σχετικά με την αγορά αυτού του μοντέλου, καθώς και μια λίστα με κλήσεις και αλληλογραφία από τις προηγούμενες προσπάθειές μου να επιλυθεί το θέμα.

Ανυπομονώ για την απάντησή σας σε αυτό το θέμα. Θα περιμένω μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία απάντησης πριν ζητήσω βοήθεια για την επίλυση αυτής της διαφοράς από τρίτο μέρος. Επικοινωνήστε μαζί μου χρησιμοποιώντας τις παραπάνω πληροφορίες.

Με εκτιμιση,

Το όνομα σου

Επιστολή απαιτήσεων εγγύησης

Πριν να στείλετε επιστολή επιστροφής εγγύησης στον κατασκευαστή, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να προσδιορίσετε πού να στείλετε την επιστολή και ποια προσφυγή έχετε για το θέμα αυτό. Ορισμένοι κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών έχουν συγκεκριμένους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να υποβάλετε μια αξίωση εγγύησης, οπότε είναι καλύτερο να κάνετε τα πράγματα σωστά από την αρχή της διαδικασίας, ελπίζοντας ότι επιταχύνετε την επιτυχή επίλυση της αξίωσης εγγύησης.

Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε ορισμένα βήματα κατά την αγορά της φωτογραφικής μηχανής για να σας βοηθήσουμε να έχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, εάν χρειαστεί ποτέ να υποβάλετε μια αξίωση εγγύησης. Για παράδειγμα, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού είναι η απόδειξη για την κάμερα. Καταγράψτε τον έμπορο λιανικής πώλησης από τον οποίο αγοράσατε την κάμερα, καθώς και την ημερομηνία αγοράς. Σημειώστε τον αριθμό σειράς και τον αριθμό μοντέλου της φωτογραφικής μηχανής. Η κατοχή όλων αυτών των πληροφοριών σε μία τοποθεσία θα επιταχύνει τη διαδικασία υποβολής αίτησης εγγύησης.

Η επιμονή πληρώνει

Δυστυχώς, μπορεί να διαπιστώσετε ότι χρειάζονται λίγες προσπάθειες για να επικοινωνήσετε με την εταιρεία πριν λάβετε οποιαδήποτε αποτελέσματα. Αν δεν λάβετε απάντηση χρησιμοποιώντας μια μορφή επικοινωνίας, δοκιμάστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τις τηλεφωνικές κλήσεις, τις συνομιλίες διαδικτυακής συνομιλίας και τα κοινωνικά μέσα.

Κρατήστε αντίγραφα οποιασδήποτε αλληλογραφίας στέλνετε στον κατασκευαστή. Μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπα από τις συνομιλίες ή τις επαφές των κοινωνικών μέσων. Και βεβαίως, κάντε ένα αντίγραφο των αποδείξεων που στέλνετε στον κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών. Μην στείλετε το πρωτότυπο αντίγραφο, καθώς ενδέχεται να μην το λάβετε ξανά.

Να είστε βέβαιος να παρακολουθείτε τις προσπάθειες επικοινωνίας σας. Έχοντας μια λεπτομερή, γραπτή λίστα με τις ώρες που έχετε φτάσει στον κατασκευαστή, καθώς και όποιον έχετε μιλήσει και τυχόν απαντήσεις που λάβατε μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε τελικά τα αποτελέσματα που θέλετε.