Τι είναι ένα παράδειγμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας;

Γιατί υπάρχει η ανεπιθύμητη αλληλογραφία και γιατί είναι κακό;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το spam ακριβώς και γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο μέρος από αυτό στα εισερχόμενά σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Αχ, spam: είτε το έχετε ήδη αντιμετωπίσει είτε δεν χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Εάν το τελευταίο συμβαίνει, το spam είναι ένας καλός λόγος να μην αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο . είναι ίσως ο μόνος λόγος.

Τι είναι το Spam;

Ο ακριβής ορισμός του "spam", αν υπάρχει, πιθανότατα δεν θα συμφωνηθεί από πολλούς. Αυτό συμβαίνει επειδή και γιατί ο ορισμός του μηνύματος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας περιλαμβάνει ένα υποκειμενικό μέρος - "Αναγνωρίζω ανεπιθύμητα μηνύματα όταν το βλέπω!".

είναι ύποπτοι ότι είναι spam.

Τι δεν είναι ανεπιθύμητο;

Τα ενημερωτικά δελτία στα οποία υπογράψατε, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν φίλο φοιτητή και μηνύματα από άτομα που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σας προσωπικά δεν είναι, κατά βάση, ανεπιθύμητα.

Κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητήσατε δεν είναι spam, αλλά δεν είναι όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν ζητήσατε, είναι spam.

Για πρακτικά μέσα, δεν έχει νόημα η σοφιστική εξέταση όλων των λόγων που μπορούν, θα μπορούσαν ή δεν πρέπει να δικαιολογήσουν την κατάσταση σκουπίσματος οποιουδήποτε ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (αν σας αρέσει η σοφιστική άσκηση, προχωρήστε φυσικά).

Συμπληρώσαμε ένα παράδειγμα μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σε αυτό το διάστημα, αλλά θα σας δείξω στα Εισερχόμενά σας ή, εάν είστε χαρισματικά με ένα ισχυρό φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, το φάκελο Spam αντί.

Γιατί υπάρχει το Spam;

Ο λόγος που το spam είναι ακμάζον δεν είναι άλλος από αυτόν που λειτουργεί (για να είναι ένα πυραμιδικό σύστημα spam ήταν εδώ για πάρα πολύ καιρό). Οι άνθρωποι αγοράζουν προϊόντα που διαφημίζονται σε μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Φυσικά, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των παραληπτών ανεπιθύμητων μηνυμάτων. (Αυτό είναι σε αντίθεση με το που θέλετε να συνεχίσετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.)

Πώς, αν κανείς δεν ανταποκρίνεται θετικά στα ανεπιθύμητα μηνύματα, μπορεί να είναι ακόμα κερδοφόρα η αποστολή και η παραγωγή;

Χρειάζεται μόνο ένα μικροσκοπικό ποσοστό των μηνυμάτων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που αποστέλλονται για να δημιουργούν έσοδα για μια επιχείρηση που προκαλεί ανεπιθύμητη αλληλογραφία για να διασχίσει το σημείο εξισορρόπησης.

Χρησιμοποιώντας μέσα που κυμαίνονται από τους φιλικούς προς το spam παρόχους ISP στους υπολογιστές των απλών ανθρώπων μετατρέπονται σε μηχανές spam, οι spammers μπορούν να στείλουν τα σκουπίδια τους με ευκολία. Παράλληλα, ο κίνδυνος να πιαστεί είναι σημαντικός και συνεπάγεται δαπανηρές δαπάνες - προφανώς δεν αρκεί για να αντισταθμιστεί η κερδοφορία της αποστολής ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Γιατί είναι κακό το Spam;

Το spam είναι κάτι περισσότερο από μια ενόχληση. Προκαλεί οικονομική ζημία.

Ως επί το πλείστον, αυτό

Το Spam χρεώνει χρόνο, χρήμα και πόρους για επεξεργασία, φιλτράρισμα ή διαγραφή με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό καθιστά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο λιγότερο ελκυστικό ως μέσο.

Ευτυχώς, το spam δεν κατάφερε να καταστρέψει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τη χρησιμότητά του κοντά σε όλους, και ούτε θα το κάνει.