Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τον Διακοσμητικό Τύπο στην Έκδοση Desktop

Οι γραμματοσειρές δέσμης ενεργειών, οι γραμματοσειρές με ακραίες λειτουργίες, όπως τα swaths ή οι υπερβολικές σειρές και οι τυχόν γραμματοσειρές που έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε μεγέθη μεγαλύτερου μεγέθους από το σώμα μπορούν να περιγραφούν ως διακοσμητικά .

Επίσης αναφέρεται ως τύπος οθόνης , οι διακοσμητικές γραμματοσειρές χρησιμοποιούνται συνήθως για τίτλους και τίτλους και για μικρές ποσότητες κειμένου σε μεγάλα μεγέθη όπως σε ευχετήριες κάρτες ή αφίσες. Ορισμένοι διακοσμητικοί τύποι είναι σχεδιασμένοι με το χέρι ή μπορούν να δημιουργηθούν από ψηφιακό τύπο που έχει επεξεργαστεί σε πρόγραμμα επεξεργασίας γραμματοσειρών ή γραφικών ώστε να ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο σκοπό όπως μια πινακίδα τύπου του ενημερωτικού δελτίου ή ένα λογότυπο .

Οι διακοσμητικές γραμματοσειρές δεν είναι συνήθως κατάλληλες για κείμενο που έχει μέγεθος μεγέθους σώματος (τυπικά 14 και μικρότερο), επειδή τα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν διακριτικά και διακοσμητικά μπορούν να επηρεάσουν την αναγνωσιμότητα σε μικρότερα μεγέθη σημείων. Τα ακραία στο x-ύψος , οι καβαλέτες ή οι ανερχόμενες, καθώς και οι γραμματοσειρές που ενσωματώνουν γραφικά στοιχεία, ξεχειλίζουν και ακμάζουν, είναι χαρακτηριστικά διακοσμητικού τύπου. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι γραμματοσειρές που εμφανίζονται ή είναι κατάλληλες για τίτλους είναι απαραίτητα διακοσμητικές. Ορισμένες γραμματοσειρές εμφάνισης είναι απλά βασικές γραμματοσειρές serif ή sans serif που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς ή για χρήση σε όλα τα κεφαλαία γράμματα (που ονομάζονται επίσης τίτλοι γραμματοσειρών).

Επιλογή και χρήση διακοσμητικού τύπου

Αυτά δεν είναι σκληροί και γρήγοροι κανόνες αλλά γενικές οδηγίες για την επιτυχή ενσωμάτωση διακοσμητικών γραμματοσειρών στα έγγραφά σας.

Περισσότερες συμβουλές επιλογής γραμματοσειράς