Οι κίνδυνοι της υπερφόρτωσης του Facebook

Μπορεί η υπερβολική κοινή χρήση να σας προκαλέσει πρόβλημα;

Πόσα είναι υπερβολικά πολλά στοιχεία όταν πρόκειται για κοινή χρήση στο Facebook; Πότε γίνεται ανταλλαγή απόψεων και πότε γίνεται προσωπικός κίνδυνος για την ασφάλεια; Μερικοί άνθρωποι εκεί έξω στην πραγματικότητα όπως oversharing, και κάποιοι δεν το κάνουν. Ας ρίξουμε μια ματιά τόσο στους εραστές όσο και στους εχθρούς της υπερπλήρωσης:

Οι σκοπευτές αγαπούν την υπερπήδηση

Ας το παραδεχτούμε, το Χρονολόγιο του Facebook είναι σαν ένα λεύκωμα για τους stalkers. Η χρονολογική σειρά παρέχει ένα εύκολο περιβάλλον όπου οι φίλοι σας, και ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, ο καθένας στον κόσμο μπορεί να έχει γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα πράγματα που έχετε δημοσιεύσει στο Facebook. Οι Stalkers πρέπει απλώς να κάνουν κλικ στο έτος και στο μήνα που ενδιαφέρονται και το Timeline του Facebook τους οδηγεί σε αυτό.

Με τις 60 ή καινούργιες εφαρμογές που επιτρέπουν σε όσα εκτελέσεις από το Facebook καλούν "κοινή χρήση χωρίς τριβή", σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής σας είναι πιθανώς στην οθόνη για να ακολουθήσουν οι stalkers.

Από τη μουσική που ακούτε, στο σημείο όπου "ελέγχετε" στον πραγματικό κόσμο, αυτά τα μικρά κομμάτια πληροφοριών μπορούν να βοηθήσουν τον κατακτητή σας να μάθει τα πρότυπά σας, ώστε να μπορούν να ξέρουν πού να σας βρουν.

Είναι καλύτερο να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την κοινή χρήση της τοποθεσίας σας στο Facebook ή να μην το μοιραστείτε καθόλου. Χρησιμοποιήστε λίστες φίλων Facebook για να οργανώσετε τους φίλους σας. Δημιουργήστε μια λίστα με τους πιο αξιόπιστους φίλους σας και ορίστε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας για να επιτρέψετε μεγαλύτερη πρόσβαση για αξιόπιστους φίλους και εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση σε γνωστούς που μπορεί να καταλήξουν να είναι καταδιωκόμενοι.

Οι κλέφτες αγαπούν την υπερπήδηση

Θέλετε να κάνετε τον εαυτό σας έναν εύκολο στόχο για τους κλέφτες; Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να μοιραστείτε τις πληροφορίες τοποθεσίας σας στο Facebook.

Αν απλώς "πραγματοποιήσατε check-in" στο τοπικό γυμναστήριο και το δημοσιεύσατε στο Facebook, τότε οποιοσδήποτε κλέφτης που προχωρά σε προφίλ στο Facebook θα γνωρίζει ότι δεν είστε στο σπίτι. Αυτό θα ήταν μια μεγάλη στιγμή για να σας ληστέψουν.

Μπορεί να έχετε περιορίσει τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook μόνο σε φίλους, αλλά τι γίνεται αν ένας φίλος συνδεθεί σε έναν υπολογιστή που είναι προσβάσιμος στο κοινό, όπως σε μια βιβλιοθήκη, και ξεχνά να αποσυνδεθεί ή να κλέψει το κινητό του τηλέφωνο; Δεν μπορείτε να περιμένετε ότι οι φίλοι σας είναι οι μόνοι που έχουν πρόσβαση στην κατάστασή σας και στην τοποθεσία σας, μόνο και μόνο επειδή οι ρυθμίσεις απορρήτου σας έχουν οριστεί μόνο σε φίλους.

Ορισμένες εφαρμογές του Facebook που μοιράζονται τη θέση σας ενδέχεται να έχουν πιο χαλαρές ρυθμίσεις απορρήτου από ό, τι αισθάνεστε άνετα και ίσως να χτυπάτε τη θέση σας χωρίς να το καταλάβετε.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου και επίσης ελέγξτε για να δείτε ποιες πληροφορίες οι εφαρμογές σας στο Facebook μοιράζονται με τους φίλους σας και τον υπόλοιπο κόσμο. Περιορίστε τους όσο το δυνατόν περισσότερο για να προστατεύσετε την ιδιωτική σας ζωή και την προσωπική σας ασφάλεια. Ποτέ μην δημοσιεύετε ποτέ ότι είστε μόνοι στο σπίτι.

Οι δικηγόροι αγαπούν την υπερπήδηση

Οτιδήποτε κάνετε στο Facebook μπορεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας σε δικαστήριο. Οι δικηγόροι αγαπούν απόλυτα το Facebook επειδή βοηθούν πολύ στην εδραίωση του χαρακτήρα ενός ατόμου και πού και πότε συνέβη κάτι. Το Facebook κάνει πολλά πράγματα που ένας κανονικός ερευνητής θα έπρεπε κανονικά να κάνει, όπως είναι η εκμάθηση του ποιος συνεργάζεται με κάποιον (δηλαδή ποιοι είναι οι φίλοι του).

Είστε στη μέση μιας μάχης επιτήρησης; Η απόσπαση εικόνων στο Facebook του εαυτού σας, που παίρνετε δεξαμενές σε ένα πάρτι, θα μπορούσε να βοηθήσει τον πρώην σύζυγό σας με την υπόθεσή σας εναντίον σας Οι δημοσιεύσεις στο Facebook συχνά αντικατοπτρίζουν τις διαθέσεις μας. Μια αστεία θέση κατάστασης μπορεί να σας επισημάνει επιθετική ή καταχρηστική από δικηγόρο που προσπαθεί να κάνει μια υπόθεση εναντίον σας.

Αποφύγετε την απόσπαση ενώ είστε θυμωμένος ή μεθυσμένος. Αν έχετε επισημανθεί με ετικέτα σε μια εικόνα που μπορεί να θεωρηθεί ακατάλληλη, μπορείτε να "ξεχάσετε" τον εαυτό σας έτσι ώστε η εικόνα να μην συσχετίζεται με το προφίλ σας.

Θυμηθείτε ότι ακόμα και αν καταργήσετε μια ανάρτηση μετά την εμφάνισή της, η ανάρτηση ενδέχεται να έχει ακόμα καταγραφεί σε ένα στιγμιότυπο οθόνης ή να σταλεί σε ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν υπάρχουν εγγυημένες επιστροφές στο Facebook, οπότε πάντα σκεφτείτε πριν δημοσιεύσετε.

Οι εργοδότες μισούν την υπερπήδηση

Ο εργοδότης σας δεν είναι πιθανότατα ένας τεράστιος ανεμιστήρας της υπεραλίευσης. Είτε είστε στη δουλειά είτε όχι, οι ενέργειές σας μπορούν να επηρεάσουν την εικόνα της εταιρείας σας, ειδικά επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν τους οποίους εργάζονται για το προφίλ τους στο Facebook.

Εάν ο εργοδότης σας εξετάζει τη δραστηριότητα του Facebook και βλέπει έναν τόνο αυτού, ενώ υποτίθεται ότι εργάζεστε, ενδέχεται να το χρησιμοποιήσουν ενάντια σε σας κάποια στιγμή. Αν πείτε ότι είστε άρρωστος και στη συνέχεια η τοποθεσία σας στο Facebook σας λέει ότι κάνετε check-in στο τοπικό κινηματογράφο, αυτό μπορεί να ανατρέψει τον εργοδότη σας ότι παίζετε γκρίζα.

Οι πιθανοί εργοδότες μπορούν επίσης να ζητήσουν μια ματιά στο προφίλ σας στο Facebook για να μάθουν περισσότερα για εσάς. Ενδέχεται να εξετάσετε την ανασκόπηση της Γραμμής χρόνου σας για να δείτε αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να αναγκάσει τους να μην σας προσλάβουν.

Ανησυχείτε για τους φίλους σας που δημοσιεύουν κάτι ηλίθιο στον τοίχο σας ή σας επισημαίνουν σε μια ακατανόητη εικόνα που μπορεί να επηρεάσει μια πιθανή προσφορά εργασίας; Ενεργοποιήστε τις λειτουργίες "Επανεξέταση" και "Ανασκόπηση", έτσι ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε τι θα αναρτηθεί σχετικά με εσάς πριν να τεθεί σε λειτουργία μια ανάρτηση.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύσετε στο Facebook . Χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση σας και αναλάβετε την ευθύνη για αυτό που δημοσιεύετε για τον εαυτό σας και τους άλλους.

Ελέγξτε αυτά τα άλλα μέσα ασφαλείας του Facebook:

Top 5 απάτες Facebook για να προσέξετε για
Πώς να πείτε ένα φίλο Facebook από ένα Facebook Hacker
Πώς να ασφαλίσετε το Timeline σας στο Facebook
Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο Facebook