Πώς να δοκιμάσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook

Μπορείτε να τα ορίσετε, αλλά πώς ξέρετε αν δουλεύουν ή όχι;

Το Facebook φαίνεται να αλλάζει διαρκώς τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζει τις ρυθμίσεις απορρήτου των χρηστών. Ποιος ξέρει, μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις δύο φορές προτού τελειώσετε ακόμη και να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Οι ρυθμίσεις απορρήτου είναι πραγματικά τόσο σημαντικές; Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι είναι. Εάν ορίσετε εσφαλμένα, θα μπορούσατε να καταλήξετε να δώσετε στους εγκληματίες και στους πιθανούς κατακτητές κάθε είδους χρήσιμες πληροφορίες. Σκεφτείτε το Facebook ως ένα τεράστιο πάγκο λουτρών στον οποίο ο κόσμος έχει πρόσβαση και στη συνέχεια σκεφτείτε να δημοσιεύσετε κάθε είδους προσωπικές πληροφορίες στους τοίχους αυτού του περιπτέρου. Εντάξει, ίσως δεν ήταν η καλύτερη αναλογία, αλλά προσπαθήστε να απολαύσετε το γεύμα σας ούτως ή άλλως.

Πώς γνωρίζετε τις ρυθμίσεις απορρήτου που έχετε ορίσει για τα "πράγματα", όπως το Facebook θέλει να το ονομάσει, έχουν οριστεί όπως εσείς σκοπεύατε; Πώς ξέρετε εάν οι ρυθμίσεις απορρήτου σας λειτουργούν καθόλου ή δεν έχουν αλλάξει κατά λάθος στο δημόσιο; Αυτό ακριβώς πρόκειται να ακολουθήσουμε σε αυτό το άρθρο. Ας το φτάσουμε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τι μοιάζουν με τις θέσεις και το προφίλ μας στο Facebook ως κάποιος άλλος.

Για να δείτε την σελίδα σας στο Facebook ως κάποιος άλλος:

1. Συνδεθείτε στο Facebook.

2. Κάντε κλικ στο όνομά σας στη γωνία για να δείτε τη χρονογραμμή σας.

3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ακριβώς κάτω από την φωτογραφία εξωφύλλου και κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Προβολή ως".

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα μπορείτε να δείτε πώς το προφίλ σας εμφανίζεται στο ευρύ κοινό. Αυτό θα σας ενημερώσει εάν οι ρυθμίσεις απορρήτου που πιστεύετε ότι ισχύουν έχουν ρυθμιστεί σωστά και λειτουργούν όπως εσείς επιθυμούσατε. Επιπλέον, μπορείτε να εισάγετε το όνομα ενός ατόμου στο παρεχόμενο κενό και θα σας δείξει τι μπορεί να δει το συγκεκριμένο άτομο. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε τις άδειες ατόμων που έχετε τοποθετήσει σε "ειδικές" λίστες ή έχετε αποκλείσει.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επιστρέψετε στο Timeline για να δείτε αν υπάρχουν στοιχεία που είναι πιο δημόσια από όσα θέλετε να είναι.

Εάν συναντήσετε πολλά αντικείμενα που φαίνεται να είναι δημόσια και προτιμάτε να μην αφιερώσετε χρόνο για να περάσετε χρόνια και έτος αξίας μηνυμάτων στο Facebook, αλλάζοντας τα δικαιώματα για καθένα από αυτά, μπορείτε να επιλέξετε να αλλάξετε δικαιώματα για όλες τις παρελθόντες θέσεις.

Για να αλλάξετε τα δικαιώματα απορρήτου σε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις:

1. Συνδεθείτε στο Facebook

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο που βρίσκεται δίπλα στο όνομά σας και επιλέξτε "Ρυθμίσεις".

3. Από το μενού στην αριστερή άκρη της οθόνης, επιλέξτε "Απόρρητο".

4. Εντοπίστε την ενότητα που λέει "Ποιος μπορεί να δει τα πράγματα μου;" και στη συνέχεια επιλέξτε "Περιορισμός του κοινού για αναρτήσεις που μοιράζονται με φίλους φίλων ή δημόσιων"

5. Επιλέξτε "Περιορισμός παλαιών μηνυμάτων".

Όπως επισημαίνει ο ιστότοπος υποστήριξης του Facebook, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί αυτής της λειτουργίας. Εάν χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένα δικαιώματα σε μια παλιά δημοσίευση, τότε αυτά τα δικαιώματα δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να ακυρώσετε αυτή τη σφαιρική αλλαγή μόλις δεσμευθείτε σε αυτήν. Αλλάζοντας τα δικαιώματα σε όσα ήταν (ή σε κάτι άλλο) στις προηγούμενες αναρτήσεις, θα χρειαστεί να αλλάξετε τα δικαιώματα σε κάθε θέση που θέλετε να κάνετε περισσότερα (ή λιγότερο) δημόσια. Τα άτομα που έχουν επισημανθεί στις προηγούμενες αναρτήσεις και τα άτομα που επισημαίνουν θα έχουν ακόμα πρόσβαση στις παλιές αναρτήσεις. Ομοίως, τα δικαιώματα προβολής για τις αναρτήσεις στις οποίες έχετε επισημανθεί, ελέγχονται από το tagger της εν λόγω ανάρτησης.

Όπως είπαμε στην αρχή αυτού του άρθρου, το Facebook είναι διάσημο για τις καθαρές αλλαγές στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και τις επιλογές ασφαλείας, επομένως είναι μάλλον καλή ιδέα να ελέγξετε τις ρυθμίσεις σας για προστασία της ιδιωτικής ζωής περίπου μία φορά το μήνα για να δείτε αν έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές που μπορεί να θέλετε να το ελέγξετε.

Ελέγξτε μερικά από τα άλλα περιεχόμενα που σχετίζονται με το Facebook για περισσότερες συμβουλές για το πώς να πω ασφαλές στο μεγάλο μπλε κοινωνικό δίκτυο.

Ψάχνετε για ακόμα περισσότερη βοήθεια σχετικά με την ασφάλεια στο Facebook; Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εξασφαλίσετε το Timeline σας στο Facebook να σας δείξει 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύσετε σε κοινωνικά δίκτυα και επίσης να σας διδάξουμε πώς εύκολα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο Facebook. Δείτε ακόμα πιο χρήσιμες συμβουλές στους παρακάτω συνδέσμους: