Πώς να δημιουργήσετε εύκολα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο Facebook

Έχετε δημοσιεύσει τη ζωή σας στο Facebook: Τώρα θα πρέπει να το Back Up

Πού φυλάσσονται όλα τα αρχεία σας στο Facebook; Δεν ξέρετε πραγματικά, έτσι; Το θέμα είναι: εάν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο Facebook και ο λογαριασμός σας έχει καταστραφεί, απενεργοποιηθεί ή διαγραφεί, τότε θα μπορούσατε να χάσετε πολλά πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς.

Μπορεί να έχετε κάποια από αυτά που υποστηρίζονται, όπως οι φωτογραφίες σας, αλλά υπάρχουν πολλές ιστορικές (και πιθανώς υστερικές) θέσεις που ίσως θελήσετε να κρατήσετε για τα γενέθλια. Είναι επίσης καλό να έχετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο Facebook για νομικούς λόγους, σε περίπτωση που εμπλέκεστε ποτέ σε μια διαμάχη όπου κάποιος δημοσίευσε κάτι δυσφημιστικό στον τοίχο σας και στη συνέχεια διαγράφηκε. Αν κάνατε αντίγραφο ασφαλείας πριν να αφαιρέσουν την ανάρτηση για να καλύψουν τα κομμάτια τους, τότε θα έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν μόνο όσα βρίσκονται στον ζωντανό ιστότοπο και όχι ό, τι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας.

Οι μάγοι στο Facebook έδωσαν έναν τρόπο να αρχειοθετήσουν όλα τα πράγματα που εσείς και σε πολλές περιπτώσεις οι φίλοι σας, έχετε δημοσιεύσει ποτέ στο Facebook σας. Σύμφωνα με το Facebook, αυτό το περιεχόμενο περιλαμβάνει:

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας στο Facebook

Ακολουθεί μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των στοιχείων που αναφέρονται παραπάνω:

1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook (από τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας)

2. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού σε σχήμα τριγώνου που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της μπλε ράβδου στη σελίδα σας στο Facebook.

3. Κάντε κλικ στο "Ρυθμίσεις".

4. Από την καρτέλα "Ρυθμίσεις", αναζητήστε τη γραμμή στο κάτω μέρος της σελίδας που λέει "Κατεβάστε ένα αντίγραφο των πληροφοριών σας στο Facebook" και κάντε κλικ στο σύνδεσμο.

5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Έναρξη του αρχείου μου" στη σελίδα που ακολουθεί.

Αφού κάνετε κλικ στο "Έναρξη του αρχείου μου", θα σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μήνυμα στο Facebook που δηλώνει ότι συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες σας σε ένα αρχείο μορφοποίησης ZIP για να το κατεβάσετε. Το μήνυμα λέει ότι μπορεί να πάρει λίγο χρόνο και ότι θα σας στείλουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν το αρχείο είναι έτοιμο για λήψη.

Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την κατασκευή του αρχείου αρχείου θα εξαρτηθεί από το πόσα δεδομένα (βίντεο, εικόνες κ.λπ.) που έχετε καταχωρίσει στο λογαριασμό σας. Για ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Facebook εδώ και αρκετά χρόνια, αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγες ώρες ή και περισσότερο. Το ορυχείο μου πήρε περίπου 3 ώρες πριν είπε ότι ήταν έτοιμο για λήψη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας για να αποθηκεύσετε το αρχείο δεδομένων που πρόκειται να κατεβάσετε.

Πριν μπορέσετε να κατεβάσετε το αρχείο δεδομένων σας στο Facebook, το Facebook θα σας αναγκάσει να αποδείξετε την ταυτότητά σας μέσω κάποιων μέτρων ασφαλείας, όπως η εισαγωγή του κωδικού πρόσβασής σας και ο προσδιορισμός ορισμένων φίλων σας από τις εικόνες τους. Αυτά τα μέτρα ασφαλείας συμβάλλουν στην αποτροπή της απόκτησης του αντιγράφου ασφαλείας από τους χάκερ που θα τους παράσχει βασικά ένα ψηφιακό φάκελο της ζωής σας στο Facebook για να τα βγάλουν εκτός σύνδεσης.

Προσθέστε τη διαδικασία αντιγράφων ασφαλείας του Facebook στην κανονική ρουτίνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου σας στο Facebook κάθε λίγες εβδομάδες ή μήνες.