Οι 8 χειρότερες ρυθμίσεις απορρήτου για να παραμείνουν ενεργοποιημένες

Μερικές φορές βλέπω ένα περιβάλλον ιδιωτικότητας και αναρωτιέμαι ποιος θα το επιτρέψει ποτέ; Γιατί κάποιος θα ήθελε να προσφέρει πολλές προσωπικές πληροφορίες σε άγνωστους ξένους ή σε κάποια μεγάλη εταιρεία;

Οι δημιουργοί εφαρμογών τρίτων μερών θέλουν μερικές φορές να δοκιμάσουν τα όρια για να δουν τι μπορούν να αποφύγουν, πριν αποφασίσουν οι χρήστες να απενεργοποιήσουν ένα χαρακτηριστικό επειδή δεν είναι άνετα με το ποσό των προσωπικών δεδομένων που παρέχονται ή το κοινό που μοιράζεται με.

Καταρτίσαμε μια λίστα των κορυφαίων 8 ρυθμίσεων απορρήτου που μας κάνουν να ξύνουμε τα κεφάλια μας και να αναρωτηθούμε γιατί κάποιος θα τους αφήσει ενεργοποιημένους:

Οι κορυφαίες 8 χειρότερες ρυθμίσεις απορρήτου για να αφήσετε το Enabled

1. Γεωγραφικές εικόνες (εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής του τηλεφώνου σας)

Ακολουθεί μια φωτεινή ιδέα: Προσθέστε ετικέτες σε κάθε φωτογραφία που τραβήξαμε στο τηλέφωνό μας με τις ακριβείς συντεταγμένες GPS εκεί που τραβήξαμε τη φωτογραφία και ενσωματώσαμε τα δεδομένα στην εικόνα. Τι θα μπορούσε ενδεχομένως να πάει στραβά;

Πολλά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Οι Stalkers θα μπορούσαν να μάθουν πού ζείτε διαβάζοντας τα μεταδεδομένα από μια φωτογραφία που δημοσιεύσατε online για ένα πράγμα. Θα πρέπει να εξετάσετε τη δυνατότητα απενεργοποίησης αυτής της λειτουργίας στην πηγή (στις ρυθμίσεις της εφαρμογής της φωτογραφικής σας μηχανής). Αν έχετε φωτογραφίες που έχουν ήδη αυτά τα δεδομένα σε αυτά, διαβάστε την επιλογή Πώς να αφαιρέσετε τα Geotags από τις φωτογραφίες σας .

2. Κοινή χρήση τοποθεσίας κοινών χρηστών στο Facebook Μέσω "Μέχρι να σταματήσω"

Ξέρεις τι πραγματικά θέλω να κάνω; Θέλω να πω στους φίλους μου την ακριβή τοποθεσία μου και έπειτα θέλω να κλειδώσω τη ρύθμιση έτσι ώστε να επιτρέπει συνεχή ενημέρωση. Ακούγεται σαν μια καλή ιδέα, έτσι; Μάλλον όχι.

Εάν δεν βρίσκετε την προοπτική να αφήσετε τους φίλους σας να μάθουν πού βρίσκεστε όλη την ώρα, τότε ίσως θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή Facebook του τηλεφώνου σας δεν επιτρέπει κάτι αυτού του είδους. Κάντε κλικ στο εικονίδιο πυξίδας δίπλα σε κάποιον στον οποίο έχετε μοιραστεί την τοποθεσία σας στην ενότητα " Εμπνευσμένοι φίλοι " της εφαρμογής και βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επιλεγεί η επιλογή "Μέχρι να σταματήσω".

3. Πρόσβαση στο μικρόφωνο του τηλεφώνου σας

Ορισμένες εφαρμογές ζητούν πρόσβαση στο εσωτερικό μικρόφωνο του τηλεφώνου σας για εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών. Βρίσαμε αυτό το χαρακτηριστικό να είναι ανατριχιαστικό. Στο iPhone δεν υπάρχει καμία ρύθμιση που να επιτρέπει την πρόσβαση μόνο όταν η εφαρμογή είναι σε χρήση, οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πότε η εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο, πράγμα που αποτελεί επίσης ανησυχία.

4. Συγχρονισμός ροής φωτογραφιών σε όλες τις συσκευές

Παρόλο που ίσως να μην σκεφτείτε συγχρονισμό ροής φωτογραφιών ως ζήτημα ιδιωτικού απορρήτου, η πρώτη φορά που παίρνετε μια προκλητική selfie και τελειώνει συγχρονισμός στην Apple TV σας στο σαλόνι και εμφανίζεται στην προφύλαξη οθόνης ενώ η γιαγιά είχε παύσει μια ταινία, Θα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το χαρακτηριστικό έχει επιπτώσεις στην ιδιωτική ζωή.

Ενδέχεται να θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία αν έχετε πολλές συσκευές που μοιράζονται τον ίδιο λογαριασμό iCloud και ενδέχεται να καταλήξουν σε λάθος χέρια. Διαβάστε το άρθρο μας: Πώς μπορείτε να προστατέψετε τις φωτογραφίες σας από παλιές φωτογραφίες για μερικές συμβουλές για την αποφυγή της κατάστασης που περιγράφεται παραπάνω.

5. Ρύθμιση κοινής χρήσης "Κοινή χρήση απεριόριστης διάρκειας" του iMessage

Διαπιστώνουμε ότι όλες οι επιλογές εφαρμογής κοινής χρήσης τοποθεσίας είναι ανατριχιαστικές. Παρόμοια με το Facebook, η κοινή χρήση τοποθεσίας iMessages είναι ακόμα πιο τρομακτική, διότι αν κάποιος έσφιξε το ξεκλείδωτη τηλέφωνο σας, θα μπορούσε να ορίσει την επιλογή "Μετοχή απεριόριστα" στην κοινή χρήση τοποθεσίας για τον αριθμό και ενδεχομένως να σας εντοπίσει χωρίς να το γνωρίζετε.

Για να δείτε αν μοιράζεστε πληροφορίες τοποθεσίας με κάποιον, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο> Υπηρεσίες τοποθεσίας> Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου και , στη συνέχεια, εξετάστε αν υπάρχει μια λίστα ατόμων με τα οποία μοιράζεστε την τοποθεσία σας.

6. Επιτρέψτε στο κοινό τίποτα στο Facebook

Η επιλογή "Δημόσια" στο Facebook δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε στον κόσμο να δει τι έχετε ρυθμίσει σε αυτό το κοινό. Χρησιμοποιήστε αυτή την επιλογή με ελάχιστο ή καθόλου τρόπο, αν δεν χρειάζεται.

7. iMessage "Να επιτρέπεται η ανάγνωση των εγγραφών"

Εάν θέλετε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ακριβώς πότε διαβάζετε και αγνοείτε το κειμενικό τους μήνυμα, τότε με κάθε τρόπο αφήστε αυτή τη ρύθμιση ενεργοποιημένη. Εάν όχι, απενεργοποιήστε τις στις ρυθμίσεις της εφαρμογής iMessage

8. Ιστορικό τοποθεσίας στο Facebook

Η λειτουργία παρακολούθησης κοντινών φίλων του Facebook απαιτεί να ενεργοποιείτε την "πάντα ενεργή" καταγραφή ιστορικού τοποθεσίας στο Facebook, πράγμα που σημαίνει ότι το Facebook καταγράφει παντού και αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες. Ναι, πιστεύουμε ότι είναι πολύ ανατριχιαστικό επίσης και συνιστούμε να μην ενεργοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό.