Πώς να αφαιρέσετε Geotags από εικόνες που λαμβάνονται με το iPhone σας

Τα ψηφιακά σας ψίχουλα μπορεί να σας κλέψουν

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, τα κινητά τηλέφωνα δεν είχαν καν καμερες, στις μέρες μας θα δυσκολευτήκατε να βρείτε ένα τηλέφωνο που δεν είχε κάμερα, εμένα, θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα τηλέφωνο που δεν είχε τόσο μια κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός όσο και μια κάμερα που βλέπει προς τα πίσω.

Κάθε φορά που παίρνετε μια φωτογραφία με το iPhone σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταγράφετε επίσης την τοποθεσία όπου τραβήξατε τη φωτογραφία. Δεν θα δείτε τις πληροφορίες τοποθεσίας , γνωστές και ως Geotag, στην ίδια την εικόνα, αλλά εντούτοις ενσωματώνονται στα μεταδεδομένα του αρχείου εικόνας.

Άλλες εφαρμογές μπορούν να διαβάσουν τις πληροφορίες θέσης που περιέχονται στα μεταδεδομένα και να εντοπίσουν ακριβώς από πού πήρατε τη φωτογραφία.

Γιατί οι Geotags μου είναι πιθανός κίνδυνος ασφάλειας;

Εάν τραβήξετε μια φωτογραφία ενός αντικειμένου που θέλετε να πουλήσετε στο διαδίκτυο και οι πληροφορίες geotag που είναι ενσωματωμένες στη φωτογραφία δημοσιεύονται στον ιστότοπο στον οποίο πωλείτε το στοιχείο, ίσως έχετε παράσχει ακούσια ενδεχόμενους κλέφτες με την ακριβή τοποθεσία του στοιχείο που πωλείτε.

Αν βρίσκεστε σε διακοπές και δημοσιεύσετε μια εικόνα με γεωγραφική ένδειξη, ίσως επιβεβαιώσετε ότι δεν είστε σπίτι. Και πάλι, αυτό έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους εγκληματίες να γνωρίσουν την τύχη σας, η οποία θα μπορούσε να τους βοηθήσει σε ληστεία ή και χειρότερα.

Ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε την προσθήκη της θέσης σας στις φωτογραφίες σας και να σας βοηθήσουν να καταργήσετε τους Geotags από φωτογραφίες που έχετε ήδη τραβήξει με το iPhone σας.

Πώς να αποτρέψετε την αποθήκευσή των Geotags όταν τραβήξετε μια φωτογραφία με το iPhone σας

Για να διασφαλίσετε ότι οι πληροφορίες του Geotag δεν θα ληφθούν όταν τραβήξετε φωτογραφίες στο μέλλον, πρέπει να εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Πατήστε το εικονίδιο "Ρυθμίσεις" από την αρχική οθόνη του iPhone σας.

2. Πατήστε το μενού "Απόρρητο".

3. Επιλέξτε "Υπηρεσίες τοποθεσίας" από την κορυφή της οθόνης.

4. Αναζητήστε τη ρύθμιση "Κάμερα" και αλλάξτε την από τη θέση "ON" στη θέση "OFF". Αυτό θα πρέπει να εμποδίσει την καταγραφή δεδομένων γεωγραφικών δεδομένων σε μελλοντικές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί με την ενσωματωμένη εφαρμογή Κάμερας του iPhone σας. Αν έχετε άλλες εφαρμογές φωτογραφικής μηχανής, όπως η κάμερα Facebook ή το Instagram, ίσως θελήσετε να απενεργοποιήσετε και τις υπηρεσίες τοποθεσίας για αυτούς.

5. Πατήστε το κουμπί "Αρχική" για να κλείσετε την εφαρμογή ρυθμίσεων.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αν δεν είχατε προηγουμένως απενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας του iPhone σας για την εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής, όπως φαίνεται παραπάνω, οι φωτογραφίες που έχετε ήδη τραβήξει με το iPhone σας ενδέχεται να έχουν ενσωματωμένες πληροφορίες του Geotag στα μεταδεδομένα EXIF ​​που έχουν αποθηκευτεί με τις φωτογραφίες και περιέχεται μέσα στα ίδια τα αρχεία εικόνων.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τις πληροφορίες γεωγραφικού μήκους από φωτογραφίες που ήταν ήδη στο τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή όπως deGeo (διαθέσιμη από το iTunes App Store). Οι εφαρμογές απορρήτου φωτογραφιών, όπως το deGeo, σας επιτρέπουν να καταργήσετε τις πληροφορίες τοποθεσίας που περιέχονται στις φωτογραφίες σας. Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να επιτρέπουν την επεξεργασία κατά παρτίδες, ώστε να μπορείτε να καταργήσετε πληροφορίες Geotag από περισσότερες από μία φωτογραφίες τη φορά.

Πώς μπορείτε να μάθετε εάν μια φωτογραφία έχει δεδομένα γεωγραφικής θέσης ενσωματωμένα σε αυτήν;

Εάν θέλετε να ελέγξετε εάν μια φωτογραφία έχει γεωγραφικά πληροφορίες στα μεταδεδομένα της που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τη θέση που ελήφθη από εσάς, θα πρέπει να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής προβολής EXIF, όπως Koredoko EXIF ​​και GPS Viewer. Υπάρχουν επίσης επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του υπολογιστή σας, όπως το FireFox, το οποίο θα σας επιτρέψει να κάνετε απλά δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο εικόνας σε έναν ιστότοπο και να μάθετε αν περιέχει πληροφορίες τοποθεσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Geotags και τα σχετικά θέματα απορρήτου τους, ανατρέξτε στα παρακάτω άρθρα στον ιστότοπό μας: