Πώς να Booby Trap το smartphone σας για την πρόληψη της κλοπής

Κάνε τους κακούς να σκέφτονται δύο φορές για να κλέψουν το τηλέφωνό σου.

Έτσι, στέκεστε στην πλατφόρμα του μετρό και προσπαθείτε να σχεδιάσετε την Lady Gaga στην εφαρμογή Draw Something και ένας κλέφτης αρπάζει το iPhone σας από τα χέρια σας, προτού μπορέσετε να τελειώσετε με το κοκτέιλ φόρεμα της κας Gaga.

Αυτό που ο κλέφτης δεν ξέρει είναι ότι έχετε παγιδευτεί το smartphone σας και πρόκειται να πάρει 'pwned' όπως λένε τα παιδιά. Όλοι αγαπάμε να βλέπουμε τους κακούς να παίρνουν τα επιδόρπια τους, αλλά ποια είναι τα μη θανατηφόρα επιλογές smartphone-παγίδευσης smartphone σε αυτή την εποχή;

Πολλοί λαοί δεν θα χρησιμοποιούν ακόμη και τα τηλέφωνά τους στο κοινό από το φόβο μήπως τους έχουν αφαιρεθεί από τα χέρια τους. Ένα απλό διορθωτικό για αυτό είναι να αγοράσετε μια θήκη smartphone με ένα λουράκι καρπού, παρόμοια με αυτά που βρίσκονται στους ελεγκτές Nintendo Wii που υποτίθεται ότι σας εμποδίζουν να χτυπήσετε τυχαία τον ελεγκτή σας στην τηλεόραση επίπεδης οθόνης σας.

Εάν ένας κλέφτης πηγαίνει για το τηλέφωνό σας για μια γρήγορη αρπαγή-και-αρπάξει, πιθανότατα δεν θα σκέφτονται ότι έχετε το δεμένο στον καρπό σας. Αυτό μπορεί να τους προκαλέσει και να τους προκαλέσει σύγχυση και πιθανότατα να προχωρήσουν. Η άλλη πιθανότητα είναι ότι μπορεί να τραβήξουν τον καρπό σας ενώ προσπαθούν να κλέψουν το τηλέφωνό σας. Μπορεί να έχετε σπασμένο καρπό αλλά τουλάχιστον δεν θα μείσετε ένα ακριβό smartphone. Αποκτήστε ένα για τα καλά παιδιά!

Εάν οι θήκες για τα κορδόνια που τσαλακώνουν το χέρι δεν είναι η τσάντα σας, σκεφτείτε μία από τις πολλές εφαρμογές συναγερμού κλοπής στην αγορά. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα για iPhone και Android. Εδώ είναι μερικά από τα πιο αξιολογημένα αυτά:

Για το iPhone:

Prey Anti Theft
Γκότσα! Pro Συναγερμός

Για αντρόιντ:

Prey Anti Theft

Πολλές από τις εφαρμογές συναγερμού τηλεφώνου θα σας επιτρέψουν να προσαρμόσετε το αρχείο ήχου συναγερμού που παίζεται κατά τη διάρκεια της κλοπής. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας θόρυβο συναγερμού ή μπορείτε να καταγράψετε τη φωνή σας λέγοντας κάτι απειλητικό ή δυσάρεστο

Εδώ είναι τρεις φράσεις που θα μπορούσατε να καταγράψετε με τη δική σας φωνή, ως μέρος του συναγερμού που αναπαράγεται όταν κάποιος κλέβει το τηλέφωνό σας.

1. "Προσοχή ο καθένας στο μετρό Ο άνθρωπος που κρατάει αυτό το τηλέφωνο μόλις τον έκλεψε από τον εαυτό μου τρέχει επειδή φοβάται ότι θα τον πιάσω Τώρα ο ίδιος επιβραδύνει για να μην τραβήξει την προσοχή Τώρα τρέχει και πάλι Θα σας δώσω $ 100 εάν αντιμετωπίσετε αυτό το άτομο και επιστρέψετε το τηλέφωνό μου σε μένα. "Σας ευχαριστώ, αυτό είναι όλο".

2. "Δεν έχω πάντα κλεμμένα το τηλέφωνό μου, αλλά όταν το κάνω, αυτός είναι ο τύπος που τον κλέβει, παρακαλώ κρατήστε αυτό το τράνταγμα και πάρτε το τηλέφωνό μου πίσω σε μένα.

3. "Προσοχή, απλά κλέψατε αυτό το τηλέφωνο, θα πρέπει να ντρέπεστε τον εαυτό σας, παρακαλώ γυρίστε στην αστυνομία αμέσως, αν δεν το πράξετε, τότε η ενοχή και η ντροπή της κατάχρησης σας θα σας στοιχειώσει για το υπόλοιπο τη ζωή σας και θα έρθω στο σπίτι σας και θα καθίσετε στο πρωινό σας.

Lo-Jack το Smartphone σας

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το Lo-Jacking του smartphone σας πριν από την κλοπή, ώστε να μπορείτε να το παρακολουθήσετε μετά το γεγονός.

Αν έχετε iPhone τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη εφαρμογή Find My iPhone του iOS για να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας. Μην ξεχάσετε να ορίσετε ένα κλείδωμα κωδικού πρόσβασης για το τηλέφωνό σας και θα πρέπει επίσης να κλειδώσετε αλλαγές στις ρυθμίσεις στις Υπηρεσίες τοποθεσίας έτσι ώστε ο κλέφτης να μην μπορεί να απενεργοποιήσει το φάρους GPS στο τηλέφωνό σας.

Εάν διαθέτετε τηλέφωνο Android, μπορείτε να βρείτε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση συσκευής Android για να εντοπίσετε το κλεμμένο τηλέφωνο.

Να είστε έξυπνοι για το πότε και πού βγάζετε το smartphone σας. Μπορεί να έχετε πληρώσει τη νέα ή ανανεωμένη σύμβαση επιδοτούμενη τιμή των 199 δολαρίων για το iPhone σας, αλλά η αντικατάσταση μετά την απώλεια ή κλοπή της δικής σας θα σας κοστίσει πάνω από 3 φορές (649 δολάρια). Εάν το τηλέφωνό σας κλαπεί, αναφέρετε αμέσως στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας για να αποφύγετε να πληρώσετε για τις κλήσεις που ο κλέφτης πιθανώς κάνει στη γιαγιά του στο εξωτερικό.