Μην κλείσετε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο!

Κάνοντας κλικ στο "Όχι" μπορεί να σημαίνει "Ναι"

Ακόμα και με τα νέα προγράμματα περιήγησης και την τεχνολογία ασφάλειας που αποσκοπούν στη μείωση ή την εξάλειψη ενοχλητικών αναδυόμενων διαφημίσεων, φαίνεται ότι μερικοί ακόμα καταφέρνουν να γλιστρήσουν μερικές φορές. Πολλοί χρήστες κλείνουν απλά το αναδυόμενο παράθυρο και συνεχίζουν με αυτό που κάνουν. Αλλά, το "κλείσιμο" του pop-up box μπορεί να είναι απλώς μια πρόσκληση για να κατεβάσετε κάποιο είδος ιού ή άλλο κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας.

Οι αναδυόμενες διαφημίσεις εμφανίζονται συνήθως ως τυποποιημένα πλαίσια μηνυμάτων, τα οποία χρησιμοποιούν οι χρήστες των λειτουργικών συστημάτων Microsoft Windows. Συνήθως περιέχουν ένα σύντομο μήνυμα ή μια ειδοποίηση κάποιου είδους και έχουν ένα κουμπί ή κουμπιά στο κάτω μέρος. Ίσως να σας ρωτάει αν θέλετε να σαρώσετε το σύστημά σας για spyware και περιλαμβάνει κουμπιά "Ναι" και "Όχι" για να εισαγάγετε την επιλογή σας. Ή, ίσως είναι απλά μια ειδοποίηση κάποιου είδους με ένα κουμπί στο κάτω μέρος για να "κλείσει" το παράθυρο.

Μην εμπιστεύεστε τα pop-up

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται αρκετά αθώος. Η αναδυόμενη διαφήμιση είναι ελαφρώς ενοχλητική, αλλά τουλάχιστον όποιος το έφτιαξε και το έστειλε στον υπολογιστή σας ήταν αρκετά καλό για να σας δώσει έναν απλό τρόπο να το ξεφορτωθείτε, έτσι; Λοιπόν, μερικές φορές αυτό είναι αλήθεια, αλλά όχι πάντα. Προφανώς, εάν ο δημιουργός της αναδυόμενης διαφήμισης είχε πραγματικά υψηλά ηθικά και δεοντολογικά πρότυπα, δεν θα έπρεπε να παίρνετε την pop-up διαφήμιση στην πρώτη θέση.

Σε πολλές περιπτώσεις, το κουτί ή το κουμπί που φαίνεται να είναι η προφανής επιλογή για να ξεφορτωθεί γρήγορα το pop-up είναι στην πραγματικότητα ένας σύνδεσμος για να κατεβάσετε κάποιο είδος ιού , λογισμικού υποκλοπής spyware ή άλλου malware στο σύστημά σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Όχι" ή "Κλείσιμο", μπορεί να κάνετε κατά λάθος λήψη κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Ασφαλής κλείσιμο αναδυόμενων διαφημίσεων

Για να αποφύγετε τυχαία να μολύνετε τον υπολογιστή σας, ορισμένοι ειδικοί ασφαλείας συστήνουν να κάνετε κλικ στο "X" στην επάνω δεξιά γωνία του αναδυόμενου παραθύρου αντί να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά μέσα στο αναδυόμενο παράθυρο. Ωστόσο, μερικά από τα πιο κακόβουλα αναδυόμενα παράθυρα ενδέχεται να έχουν συγκαλύψει ακόμη μια λήψη κακόβουλου λογισμικού για να μιμηθούν αυτά τα "X" και πάλι ίσως να αρχίσετε να κατεβάζετε παρά να κλείσετε την αναδυόμενη διαφήμιση.

Για να το παίξετε πραγματικά ασφαλές, θα πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στην αναδυόμενη διαφήμιση στη γραμμή εργασιών σας και να επιλέξετε "Κλείσιμο" από το μενού. Εάν έχετε μια αναδυόμενη διαφήμιση η οποία δεν περιλαμβάνεται στη γραμμή εργασιών σας, ίσως χρειαστεί να κάνετε κατάδυση στο Task Manager για να τερματίσετε την εφαρμογή ή τη διαδικασία πίσω από την αναδυόμενη διαφήμιση. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Task Manager, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών στο κάτω μέρος της οθόνης και να επιλέξετε Task Manager από το μενού.