Marmoset Toolbag Αναθεώρηση λογισμικού

Ανάπτυξη σε πραγματικό χρόνο για τους καλλιτέχνες παιχνιδιών

Στην αρχική σελίδα του Marmoset, ο προγραμματιστής σημειώνει ότι "η εργασία πρέπει να ρέει", πράγμα που συμβαίνει. Το Marmoset είναι ένα πακέτο rendering σε πραγματικό χρόνο, το οποίο παρουσιάζεται στους διαμορφωτές και τους προγραμματιστές παιχνιδιών ως έναν τρόπο γρήγορης και ανώδυνης παράδοσης παραστάσεων εμφάνισης για τα περιουσιακά στοιχεία του παιχνιδιού.

Είναι μια ελαφριά λύση προσανατολισμένη στη ροή εργασίας, όπου η ταχύτητα και η απόδοση είναι βασιλιάς και η φήμη της για κομψά και υψηλής ποιότητας αποτελέσματα έχει προκαλέσει την γρήγορη άνθηση σε μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις stand-alone rendering στην αγορά παιχνιδιών σε πραγματικό χρόνο καλλιτέχνες.

01 από 03

Χαρακτηριστικά και ροή εργασίας

Ήρωες εικόνες / GettyImages

Ο πρωταρχικός στόχος του λογισμικού είναι να εξαλείψει τη μακρόχρονη διαδικασία εξαγωγής ενός περιουσιακού στοιχείου σε μια μηχανή παιχνιδιών, την κατασκευή κηλίδων ή υλικών και στη συνέχεια τη δημιουργία ενός ποιοτικού φωτισμού.

Αντ 'αυτού, το Marmoset παρέχει στον χρήστη μια εύρωστη σειρά προκαθορισμένων υλικών και φωτισμού και συμπυκνώνει τη ροή εργασίας rendering σε μια διαδικασία που είναι τόσο απλή όσο η εισαγωγή των αρχείων σας, η σύνδεση χάρτες και στη συνέχεια η επιλογή ενός σεναρίου φωτισμού βάσει HDR από ένα αναπτυσσόμενο μενού.

Εκτός από τα βασικά εργαλεία της Marmoset, το λογισμικό έρχεται στάνταρ με μια εκτεταμένη λίστα επιπτώσεων μετά την επεξεργασία που περιλαμβάνει την απόφραξη του περιβάλλοντος, το βάθος του πεδίου, την υψηλή ποιότητα φωτός, την ομίχλη βάθους και τη χρωματική εκτροπή, τα οποία μπορούν όλα να τροποποιηθούν σε πραγματικό χρόνο.

Όπως υποσχέθηκε, το βασικό σύνολο χαρακτηριστικών είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και κατανόηση.

Έχω δοκιμάσει πολλά πακέτα λογισμικού κατά τη διάρκεια των ετών, και μπορώ να πω ειλικρινά ότι αυτό είναι ένα από τα πιο απλά εργαλεία CG που έχω δει ποτέ. Όταν εξετάζω το λογισμικό, σκοπεύω να το ξεκινήσω και να το δοκιμάσω πριν διαβάσω οποιαδήποτε τεκμηρίωση ή παρακολουθώ τυχόν μαθήματα.

Είναι μια τέλεια δοκιμή λακτίσματος για τη χρηστικότητα, διότι εάν η διασύνδεση ενός πακέτου λογισμικού είναι προσιτή χωρίς καμία εντολή, τότε ξέρετε ότι χρησιμοποιείτε κάτι που είναι πραγματικά εύκολο να το κρεμάσετε.

Όχι πολλά λογισμικά CG περνούν αυτό το τεστ, και για καλό λόγο - το λογισμικό CG είναι περίπλοκο. Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε Maya ή ZBrush χωρίς καμία οδηγία και αναμένετε να πάρετε πολύ μακριά.

Για να είμαστε δίκαιοι, το Marmoset κάνει πολύ λιγότερα από τα πακέτα που προαναφέρθηκαν, αλλά ένα από τα ωραιότερα πράγματα που μπορώ να πω είναι ότι μπορείτε να ξεκινήσετε λίγο το λογισμικό και αν έχετε βρεθεί γύρω από το CG για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, οι πιθανότητες είναι θα γνωρίζετε διαισθητικά πώς να προχωρήσετε με πολύ λίγες αμφιβολίες.

Φυσικά, υπάρχουν προηγμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που θα αποκαλύψετε μόνο αν συμβουλευτείτε τα έγγραφα, αλλά αυτό συμβαίνει με οποιοδήποτε λογισμικό. Θα ήταν απογοητευτικό αν αυτό δεν συνέβαινε!

Πέρα από τις βασικές λειτουργίες επεξεργασίας και μετα-επεξεργασίας του Marmoset, υπάρχουν εργαλεία για δυναμικό φωτισμό και προσαρμοσμένα στάδια HDR, ανάμειξη υλικών και άλφα, απόδοση σε περιστρεφόμενο δίσκο και ένα μάλλον παραδεκτό shader δέρματος.

02 του 03

Πιθανά μειονεκτήματα

Επειδή το λογισμικό χειρίζεται τα πράγματα όπως η οσφυϊα και η οικοδόμηση του υλικού πολύ διαφορετικά από τις πλήρεις μηχανές παιχνιδιών στην αγορά, ο τρόπος με τον οποίο το μοντέλο σας φαίνεται στο Marmoset δεν είναι απαραίτητα ο τρόπος που θα φανεί όταν τελικά το μεταφέρετε στο UDK, CryEngine, Ενότητα, ή οποιαδήποτε πλατφόρμα που στοχεύουν τελικά τα προτερήματά σας.

Είναι εντάξει.

Το Marmoset δεν διαφημίζεται πραγματικά ως εργαλείο παραγωγής, αλλά περισσότερο από ένα αυτόνομο renderer που προορίζεται να είναι ένας εύκολος τρόπος για την παραγωγή ωραίων εικόνων WIP ή ακόμα και υψηλής ποιότητας φωτογραφιών παρουσίασης για το χαρτοφυλάκιό σας.

Απλά θυμηθείτε ότι αν βρίσκεστε σε αγωγό και χρησιμοποιείτε το Marmoset για ενδιάμεση εμφάνιση στα περιουσιακά σας στοιχεία, όταν τα μεταφέρετε στον κινητήρα, τα πράγματα σχεδόν σίγουρα θα φαίνονται τουλάχιστον κάπως διαφορετικά. Είναι λίγο σαν να κάνεις δοκιμαστικές αποδόσεις στο πρόγραμμα αναπαραγωγής λογισμικού της Maya, όταν σχεδιάζεις την τελική σου εικόνα στο Mental Ray - απλά δεν είναι σοφό.

03 του 03

Αξία και ετυμηγορία

Έχω δει plug-ins ικανά για πολύ λιγότερα που είχαν τιμές αρκετά υψηλότερες και παρόλο που το Marmoset έχει ένα σχετικά περιορισμένο εύρος λειτουργικότητας, κάνει ό, τι σημαίνει να κάνει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο στην αγορά.

Ως ανεξάρτητος επεξεργαστής πραγματικού χρόνου για την ταχεία παραγωγή εικόνων στο επίπεδο χαρτοφυλακίου με πολύ μικρό πονοκέφαλο, το Marmoset είναι κυριολεκτικά τόσο καλό όσο παίρνει. Η ροή εργασίας είναι αρκετά εύκολη, τα αποτελέσματα είναι πανέμορφα και το ευρύ φάσμα επιλογών φωτισμού και μετα-επεξεργασίας σας δίνει ένα αξιοσημείωτο όγκο δημιουργικής ελευθερίας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εμπλουτίζετε την εμφάνισή σας με προσωπικότητα και στυλ προσθέτοντας πολύ λίγα γενικά έξοδα ροή εργασίας.

Όπως αναφέρθηκε, το μικρό μειονέκτημα για το Marmoset είναι ότι δεν μπορείτε πραγματικά να το ονομάσετε εργαλείο παραγωγής, αλλά για την τιμή δεν χρειάζεται να είναι. Διαφημίζεται ως λύση παρουσίασης / χαρτοφυλακίου και, από την άποψη αυτή, είναι ένα πολύ, πολύ καλό λογισμικό.