Πώς να διαχωρίσετε σωστά πολλούς παραλήπτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εξοικονομήστε χρόνο στέλνοντας το ίδιο email σε περισσότερους παραλήπτες.

Είναι εύκολο να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περισσότερες από μία διευθύνσεις. Μπορείτε να εισαγάγετε πολλές διευθύνσεις στο πεδίο Προς: κεφαλίδα, ή να χρησιμοποιήσετε τα πεδία Cc: ή Bcc: για να προσθέσετε περισσότερους παραλήπτες. Όταν εισάγετε πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε οποιοδήποτε από αυτά τα πεδία κεφαλίδας, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαχωρίσει σωστά.

Χρησιμοποιήστε ένα κόμμα ως διαχωριστικό

Τα περισσότερα - όχι όλα τα προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απαιτούν να χρησιμοποιείτε κόμμα για να διαχωρίσετε πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε οποιοδήποτε από τα πεδία κεφαλίδας τους. Για αυτούς τους παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο σωστός τρόπος για να διαχωρίσετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα πεδία κεφαλίδας είναι:

EmailExample1 @ gmail.com, Παράδειγμα2 @ iCloud.com, Παράδειγμα3 @ yahoo.com

και ούτω καθεξής. Για εννέα από τα 10 προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα κόμματα είναι ο τρόπος να πάτε. Λειτουργούν καλά εκτός και αν χρησιμοποιείτε το Microsoft Outlook.

Εξαίρεση από τον κανόνα

Το Outlook και οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναζητά ονόματα στο όνομα και τη μορφή του πρώτου ονόματος , όπου το πρόγραμμα χρησιμοποιεί το κόμμα ως οριοθέτη, ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα εάν διαχωρίσετε τους παραλήπτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κόμματα. Τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν κόμματα ως οριοθέτες χρησιμοποιούν τυπικά ερωτηματικά για να διαχωρίσουν πολλές διευθύνσεις στα πεδία κεφαλίδας τους. Στο Outlook, πολλαπλές διευθύνσεις εισάγονται με διαχωριστές τοξοειδούς γραμμής από προεπιλογή.

EmailExample1@gmail.com; Example2@iCloud.com; Example3@yahoo.com

Αλλάξτε τη χρήση του ερωτηματικού ως διαχωριστικό όταν βρίσκεστε στο Outlook και θα πρέπει να είστε εντάξει. Εάν δεν μπορείτε να συνηθίσετε με το διακόπτη ή συχνά ξεχνάτε και δεν μπορείτε να επιλύσετε το όνομα του μηνύματος λάθους, μπορείτε να αλλάξετε τον διαχωριστή του Outlook σε ένα κόμμα μόνιμα.

Αλλαγή του διαχωριστή του Outlook σε ένα κόμμα

Στις εκδόσεις του Outlook που ξεκινούν με το Outlook 2010, μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις για να χρησιμοποιήσετε ένα κόμμα στις κεφαλίδες αντί για ένα ερωτηματικό πηγαίνοντας στο File > Option > Mail > Send messages . Επιλέξτε το τετραγωνάκι που βρίσκεται δίπλα στο στοιχείο Κόμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαχωρίσετε πολλούς παραλήπτες μηνυμάτων και δεν θα χρειαστεί να ενοχλείτε πλέον με ερωτηματικά.

Στο Outlook 2007 και νωρίτερα, μεταβείτε στην επιλογή Εργαλεία > Επιλογές > Προτιμήσεις . Επιλέξτε Επιλογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου > Σύνθετες επιλογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Να επιτρέπεται το κόμμα ως διαχωριστής διεύθυνσης .