Βέλτιστες πρακτικές για πιο αποτελεσματικές παρουσιάσεις σχεδίου στο Web

Χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση των παρουσιάσεών σας στο web design σε πελάτες

Δεν είναι όλες οι δεξιότητες σχεδιασμού ιστοσελίδων τεχνικές. Εκτός από την αυστηρή αντίληψη των τεχνικών πτυχών του σχεδιασμού και της ανάπτυξης ιστοτόπων, υπάρχουν και άλλες ικανότητες που βοηθούν πολύ στην επιτυχή σταδιοδρομία. Μία από αυτές τις δεξιότητες είναι η ικανότητα να παρουσιάσετε αποτελεσματικά την εργασία σας στους πελάτες.

Δυστυχώς, πολλοί σχεδιαστές είναι πιο άνετοι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή τους απ 'ό, τι μπροστά στους πελάτες και οι παρουσιάσεις τους υποφέρουν εξαιτίας αυτής της δυσφορίας. Ακολουθώντας μερικές βέλτιστες πρακτικές, ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε το επίπεδο άνεσής σας και να αυξήσετε τις παρουσιάσεις σας στο web design.

Δημόσιες Ομιλίες Καλές Πρακτικές

Μιλώντας στους πελάτες, είτε ξεκινάτε ένα έργο είτε παρουσιάζετε εργασία που έχετε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια αυτής της δέσμευσης, είναι μια άσκηση στην δημόσια ομιλία. Ως εκ τούτου, ισχύουν και οι βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν για όλες τις ευκαιρίες δημόσιας ομιλίας. Αυτές οι βέλτιστες πρακτικές περιλαμβάνουν:

Μπορείτε να εξασκήσετε αυτές τις συμβουλές παρουσιάζοντας σε άλλους στην οργάνωσή σας ή μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα όπως η Toastmasters International και να αποκτήσετε εμπειρία με την ομιλία σας σε αυτό το φόρουμ. Με την αύξηση της άνεσης με τη δημόσια ομιλία στο σύνολό της, θα θέσει τον εαυτό σας όμορφα για να βελτιώσει τις παρουσιάσεις σας web design.

Παρουσιάστε στο Πρόσωπο

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια εκπληκτική μορφή επικοινωνίας, αλλά πολύ συχνά οι σχεδιαστές ιστοσελίδων βασίζονται στην ευκολία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μοιραστούν την εργασία σχεδίασης ιστοσελίδων με τους πελάτες. Ενώ είναι πράγματι πιο εύκολο να στείλετε στον πελάτη ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν σύνδεσμο για να αναθεωρήσετε ένα σχέδιο, τόσο πολύ χάνεται όταν παρουσιάζετε εργασία με αυτόν τον τρόπο.

Να είστε σε θέση να παρουσιάσετε την εργασία σας προσωπικά και να απαντήσετε αμέσως σε τυχόν ερωτήσεις ή ανησυχίες που μπορεί να έχει ο πελάτης σας για καλύτερη γενική επικοινωνία. Επίσης, σας καθιερώνει ως τον εμπειρογνώμονα για άλλη μια φορά, η οποία θα βοηθήσει στην αιτία σας αν έρθει η ώρα όταν πρέπει να κατευθύνετε τους πελάτες σας μακριά από τη λήψη αποφάσεων που δεν θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους online στόχους τους. Με το να είστε μπροστά στους πελάτες σας, ενισχύετε τη στάση σας στα μάτια σας και τη συνολική σχέση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πελάτες σας ενδέχεται να μην είναι τοπικοί σε εσάς, οπότε η παρουσίαση στο πρόσωπο μπορεί να μην είναι εφικτή. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, μπορείτε να μεταβείτε σε λογισμικό τηλεδιάσκεψης. Εφόσον σας δοθεί η ευκαιρία για κάποια στιγμή με τους πελάτες σας και την ευκαιρία να εξηγήσετε την εργασία σας (περισσότερο σε σύντομο χρονικό διάστημα), η παρουσίαση του σχεδίου σας θα ξεκινήσει στο δεξί πόδι.

Ανακεφαλαίωση στόχων

Πριν ξεκινήσετε να παρουσιάζετε το έργο που έχετε κάνει, διαλέξτε λίγα λεπτά για να ανακεφαλαιώσετε τους στόχους του έργου. Αυτό είναι χρήσιμο σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος στη συνάντηση που μπορεί να μην ήταν μέρος των αρχικών συνομιλιών σχετικά με αυτούς τους στόχους. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο για αυτό που ο καθένας πρόκειται να δει και παίρνει όλοι στην ίδια σελίδα.

Μην δώσετε μόνο μια περιήγηση στο σχέδιο

Πολύ συχνά σχεδιασμός παρουσιάσεων γίνεται μια "περιοδεία" του σχεδιασμού. Ο πελάτης σας μπορεί να δει πού είναι το λογότυπο ή πού βρίσκεται η πλοήγηση. Δεν χρειάζεται να επισημάνετε κάθε πτυχή του σχεδίου στον πελάτη σας. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να εστιάζετε στο πώς αυτός ο σχεδιασμός θα τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους τους και γιατί κάνατε τις αποφάσεις που κάνατε. Σε αυτή τη σημείωση ...

Εξηγήστε γιατί κάνατε τις αποφάσεις που κάνατε

Η επισήμανση των περιοχών του ιστότοπου, όπως η πλοήγηση, ως μέρος της περιοδείας είναι άσκοπη. Εάν εξηγείτε γιατί εξηγούσατε την πλοήγηση με τον τρόπο που κάνατε και, ακόμα καλύτερα, πώς αυτή η απόφαση θα βοηθήσει τελικά την επιτυχία του ιστότοπου ή την επίτευξη των δηλωμένων στόχων του έργου, προσφέρετε πολύ περισσότερη ουσία στην παρουσίασή σας.

Εξηγώντας τις αποφάσεις που κάνατε και πώς συνδέονται με τους πραγματικούς επιχειρηματικούς στόχους ή με τις βέλτιστες πρακτικές του σχεδιασμού ιστοσελίδων ( ανταποκρινόμενη υποστήριξη πολλαπλών συσκευών , βελτιωμένη απόδοση, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης κ.λπ.), αποτρέπετε τους πελάτες να κάνουν φαινομενικά αυθαίρετες αποφάσεις για το τι μπορεί ή μπορεί να μην χρειάζεται να αλλάξει. Θυμηθείτε, οι πελάτες σας θα σας δώσουν τη γνώμη τους και εάν δεν έχουν περιεχόμενο, αυτές οι απόψεις ενδέχεται να μην είναι καλά ενημερωμένες. Γι 'αυτό είναι δική σας δουλειά να τους ενημερώσετε. Όταν εξηγείτε το σκεπτικό πίσω από τις επιλογές σας, θα διαπιστώσετε ότι οι πελάτες είναι πολύ πιο πιθανό να σεβαστούν αυτές τις αποφάσεις και να υπογράψουν την εργασία σας.

Να έχεις μια συζήτηση

Τελικά, μια παρουσίαση σχεδίου είναι μια συζήτηση. Θέλετε να μιλήσετε για το έργο και να δώσετε το σκεπτικό πίσω από τις επιλογές σας, αλλά θέλετε επίσης ενημερωμένη ανατροφοδότηση από τους πελάτες σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να παρουσιάσετε το έργο προσωπικά (ή μέσω τηλεδιάσκεψης) αντί να βασίζεστε σε ένα νήμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν βρίσκεστε στο δωμάτιο μαζί και συζητάτε το έργο, κάνετε το μέρος σας για να διασφαλίσετε ότι δεν χάνονται τίποτα στη μετάφραση και όλοι εργάζονται για έναν κοινό στόχο - την καλύτερη δυνατή ιστοσελίδα.

Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard την 1/15/17