Τι είναι ένα καλώδιο patch;

Ένα καλώδιο patch συνδέει δύο διαφορετικές συσκευές μεταξύ τους. Αυτές οι συσκευές ενδέχεται να είναι συσκευές δικτύωσης, όπως υπολογιστές ή άλλο υλικό , ή συσκευές που δεν συνδέονται σε δίκτυο, όπως ακουστικά ή μικρόφωνα.

Επίσης, τα καλώδια patch περνούν από το καλώδιο του ονόματος patch. Ο όρος καλώδιο patch χρησιμοποιείται μερικές φορές επίσης, αλλά συσχετίζεται συχνά περισσότερο με τύπους καλωδίων εκτός δικτύου, όπως για καλωδιακά στερεοφωνικά εξαρτήματα.

Γιατί χρησιμοποιούνται τα καλώδια επιδιόρθωσης

Τα καλώδια αντιστοίχισης είναι τυπικά καλώδια Ethernet CAT5 / CAT5e που συνδέουν έναν υπολογιστή με ένα κοντινό διανομέα , διακόπτη ή δρομολογητή δικτύου ή έναν διακόπτη σε δρομολογητή κ.λπ.

Τα καλώδια patch ethernet είναι χρήσιμα σε εκείνους που κατασκευάζουν οικιακά δίκτυα υπολογιστών αλλά και σε ταξιδιώτες που χρειάζονται ενσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως αυτές που παρέχονται στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Ένα καλώδιο crossover είναι ένας συγκεκριμένος τύπος καλωδίου Ethernet patch που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση δύο υπολογιστών μεταξύ τους.

Τα καλώδια patch που δεν συνδέονται στο δίκτυο ενδέχεται να περιλαμβάνουν καλώδια επέκτασης ακουστικών, καλώδια μικροφώνου, συνδέσεις RCA, καλώδια πίνακα patch κ.λπ.

Patch Cable Physical Description

Τα καλώδια αντιστάθμισης μπορούν να είναι οποιουδήποτε χρώματος και είναι συνήθως μικρότερα από άλλα είδη καλωδίων δικτύωσης επειδή προορίζονται για την "επιδιόρθωση" των συσκευών μαζί, κάτι που συνήθως επιτυγχάνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συνήθως δεν υπερβαίνουν τα δύο μέτρα και μπορεί να είναι ακόμη μικρότερος από μερικά ίντσες. Τα μακρύτερα καλώδια συνήθως είναι παχύτερα ή θωρακισμένα για να αποτρέψουν τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές

Ένα καλώδιο patch είναι συνήθως κατασκευασμένο από ομοαξονικά καλώδια, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι οπτικών ινών, θωρακισμένα ή μη θωρακισμένα καλώδια CAT5 / 5e / 6 / 6A, ή μονόγωνα καλώδια.

Ένα καλώδιο patch έχει πάντα συνδέσεις σε κάθε άκρο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι τόσο μόνιμη μιας λύσης, όπως μερικά καλώδια όπως ένα κορδόνι ή ένα αμβλύ καλώδιο patch . Αυτά είναι παρόμοια με τα καλώδια patch, αλλά προορίζονται να είναι μόνιμα συνδεδεμένα στο ένα άκρο, αφού το άκρο του έχει τα γυμνά σύρματα εκτεθειμένα και συνδεδεμένα απευθείας με ένα τερματικό ή άλλη συσκευή.