Πώς να αποτύχετε στο eBay

Όπου eBay αρχάριοι τραγικά πάει λάθος ...

Με συγγραφέα eBay, Joanna Gil

Θα ήθελα να περιγράψω τις ακόλουθες πληροφορίες ως "κοινή λογική", αλλά δυστυχώς, χιλιάδες νέοι eBayers διαπράττουν αυτά τα λάθη κάθε μέρα. Τι είναι ακόμη χειρότερο: οι ανέντιμοι πωλητές επωφελούνται από τα νέα eBayers που διαπράττουν αυτά τα απλά λάθη. Εάν είστε νέοι στο σύμπαν του eBay, σίγουρα λάβετε υπόψη αυτές τις σημαντικές προειδοποιήσεις. Εδώ είναι τα Top 10 λάθη που έγιναν από τους αρχαρίους του eBay ...

Σχετικές: μοιραστείτε τις ιστορίες φρίκης eBay μαζί μας εδώ ...

01 από 10

Συμμετέχετε σε προσφορές πολέμων

Πώς να αποτύχετε στο eBay. Purestock / Getty

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αρχικό λάθος των νέων eBayers: επανειλημμένα προσφορά για το ίδιο αντικείμενο σε μια λανθασμένη φρενίτιδα για να μείνει μερικές πένες μπροστά από τους άλλους πλειοδότες. Ενώ οι πραγματικές δημοπρασίες μπορούν να λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο, αυτό είναι το αντίθετο από το πώς λειτουργούν οι δημοπρασίες eBay. Βλέπετε, οι πραγματικές δημοπρασίες τερματίζονται από έναν ζωντανό πλειστηριασμό ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει μια φρενίτιδα υποβολής προσφορών. Οι δημοπρασίες eBay, αντιθέτως, τελειώνουν με χρονοδιακόπτη. Οι eBayers που κερδίζουν επιτυχώς τους πλειστηριασμούς είναι εκείνοι οι οποίοι χρονοτριβούν την πρώτη ή τη δεύτερη προσφορά τους για να είναι η τελευταία προσφορά πριν λήξει ο χρονομέτρης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο εμφάνισης των κερδισμένων προσφορών σας, διαβάστε περισσότερα σχετικά με την απόσχιση του πλειστηριασμού εδώ.

02 από 10

Αποτυχία να διαβάσετε προσεκτικά τα στοιχεία της δημοπρασίας

Creative / Getty Images

Διαβάζετε πάντοτε την "εκτύπωση" ή θα καείτε από απροσδόκητες λεπτομέρειες. Δεν θα πρέπει να υπογράψετε συμβόλαιο προτού να διαβάσετε προσεκτικά και να κατανοήσετε όλες τις λεπτομέρειες. Η ίδια καλή λογική ισχύει για τις δημοπρασίες eBay. Ενώ η πλειονότητα των πωλητών είναι ειλικρινείς άνθρωποι που προσφέρουν καλές προσφορές, πάντα θα υπάρχουν αρπακτικά ζώα και οπορτουνιστές που θα σας ταξιδέψουν με χαρά για μια βόλτα σας εξαπατώντας με ωραία εκτύπωση. Ο μεγαλύτερος ένοχος είναι τα έξοδα αποστολής και διεκπεραίωσης, όπου οι πωλητές θα χρεώνουν εξωγήινα τέλη S & H για ένα στοιχείο 3 δολαρίων. Δείτε το επόμενο λάθος για λεπτομέρειες.

03 από 10

Αδυναμία ελέγχου του κόστους αποστολής / χειρισμού

Μάρκα X / Getty Images

"Ναυτιλία" είναι το κόστος της μεταφοράς δεμάτων. "Χειρισμός" είναι κάθε σχετικό κόστος που ο πωλητής μπορεί να επιλέξει να κολλήσει, όπως σας υπερφορτώνει για ένα κουτί ή ακόμα και σας χρεώνει δέκα δολάρια για να "επιθεωρήσει" το στοιχείο πριν από τη ναυτιλία. Αυτή η ομπρέλα S & H είναι αυτό που οι πωλητές των αρπακτικών θα χρησιμοποιούν συχνά για να εξαπολύσουν αγοραστές. Προσέξτε εάν το κόστος αποστολής του στοιχείου δεν είναι καταχωρισμένο για τη χώρα σας ή δεν αναφέρεται καθόλου για αυτό το θέμα. Ελέγξτε αν το S & H παρατίθεται σε οποιοδήποτε σημείο της περιγραφής της δημοπρασίας. Αν όχι, ρωτήστε τον πωλητή πόσο τέτοιο κόστος θα είναι. Δεν θέλετε κακές εκπλήξεις, όπως το να κερδίσετε ένα μικροσκοπικό μικρό στοιχείο 99 λεπτών και να πληρώσετε 19 δολάρια για να σας αποσταλεί σε ένα απλό φάκελο με πραγματική ταχυδρομική αποστολή αξίας 1 δολαρίου.

04 από 10

Προσφορά "πάνω από το κεφάλι σας"

Επιλογή των φωτογράφων / Getty Images

Αυτό το συνηθισμένο λάθος θα σας κοστίσει περισσότερο από ό, τι νομίζετε. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και πάντα να επιλέγετε το όριο των προσωπικών σας τιμών πριν υποβάλλετε προσφορά. Στη συνέχεια: πειτείστε τον εαυτό σας να παραμείνετε κάτω από αυτό το όριο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για δημοπρασίες με χαμηλές αρχικές προσφορές: οι δημοπρασίες πάντα προσελκύουν φρενήρεις και αθέμιτους υποψήφιους. Πολλοί έμπειροι πωλητές επιθυμούν να υποκινούν φρενίτιδα υποβολής προσφορών ως τρόπο να φουσκώσουν τα κέρδη τους - "ξεκινήστε τα χαμηλά και δείτε τι συμβαίνει". Μόλις αρχίσει ένας πόλεμος υποβολής προσφορών και υπερβαίνει το όριο δαπανών σας, πρέπει να μάθετε να περπατάτε αποφασιστικά. ΜΗΝ αφήνετε αδιαθεσία τη διαχείριση των χρημάτων και τον ενθουσιασμό σας. Αν αποφασίσετε να προσφέρετε, σιγουρευτείτε ότι γνωρίζετε τι αξίζει το στοιχείο (τιμή καταχώρησης έναντι τιμής λιανικής, έξοδα αποστολής και διεκπεραίωσης κ.λπ.) και, στη συνέχεια, πειθαρχίστε τον εαυτό σας να υποβάλλετε προσφορές μόνο για όσα πραγματικά μπορείτε να δαπανήσετε.

05 από 10

Μην ελέγξετε τα σχόλια του πωλητή πριν από την υποβολή προσφορών

Οι περισσότεροι από τους πωλητές του eBay είναι ωραία και ειλικρινείς λαϊκοί και δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τις περισσότερες συναλλαγές σας. Αλλά μια φορά κι άλλο, θα συναντήσετε ένα κακό μήλο ... αυτός είναι ο νόμος των στατιστικών και της ανθρώπινης φύσης. Με κάθε νέο πωλητή, είναι πάντα μια καλή επένδυση του χρόνου σας για να διαβάσετε αρκετές σελίδες των σχολίων του πωλητή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν η ανατροφοδότηση είναι λιγότερο από 100% θετική και αν το στοιχείο αξίζει περισσότερο από 25,00 δολάρια. Η ανάγνωση των σχολίων του πωλητή είναι ένας καλός δείκτης "δοκιμής οσφρήματος" εάν το άτομο είναι σκιερό και ανέντιμο. Προσωπικά, προτιμώ να αγοράσω από πωλητές που έχουν περισσότερο από 99% θετική ανατροφοδότηση, αλλά πάντα σαρώνω τις σελίδες ανατροφοδότησης για να πάρω μια αίσθηση του ιστορικού τους εξυπηρέτησης πελατών.

06 από 10

Χρησιμοποιήστε τις κακές δεξιότητες αναζήτησης στο διαδίκτυο

Creative / Getty Images

Όσο πιο λεπτομερή είναι τα κριτήρια αναζήτησής σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Σκεφτείτε το ως εξής: αν πήγετε σε κατάστημα υποδημάτων και ζητήσατε "κόκκινα παπούτσια", ποιες είναι οι πιθανότητες ο πωλητής να σας φέρει ακριβώς αυτό που χρειάζεστε; Αλλά εάν ζητήσατε "κόκκινα τακούνια Manolo Blahnik μέγεθος 9", ο πωλητής θα έχει μια πολύ καλή ιδέα τι θέλετε. Τα ίδια έργα στην αναζήτηση eBay - οι περισσότερες λεπτομέρειες που δίνετε, οι καλύτερες πιθανότητες να τις βρείτε. Να είστε υπομονετικοί, να χρησιμοποιείτε 3 έως 5 λέξεις-κλειδιά στις φράσεις αναζήτησης και να εξετάσετε τη χρήση πολλαπλών καρτελών του προγράμματος περιήγησης για πολλαπλές ταυτόχρονες αναζητήσεις.

07 από 10

Αποτυγχάνετε να "ξέρετε πραγματικά το στοιχείο σας" πριν από την υποβολή προσφορών

Creative / Getty Images

Οι ερασιτέχνες αγοραστές θα αγοράζουν μερικές φορές ένα στοιχείο eBay που θα μπορούσε εύκολα να αγοραστεί σε ένα τοπικό πολυκατάστημα ή αλλού σε απευθείας σύνδεση για λιγότερα. Ναι, το eBay πωλεί σχεδόν τα πάντα, αλλά κάνετε την εργασία σας προτού προχωρήσετε στην προκήρυξη. Μπορείτε να το βρείτε αλλού για φθηνότερα; Πόση είναι η τιμή λιανικής; Μπορείτε να το πάρετε στη χώρα σας χωρίς τελωνειακές αμοιβές; Είναι διαθέσιμο για παραλαβή (δεν υπάρχει καθυστέρηση αποστολής); Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις λογικές ερωτήσεις και δείτε αν οι απαντήσεις θα σας δείξουν ακόμα στο eBay. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να αγοράσετε από το eBay, ελέγξτε την ποιότητα του στοιχείου δημοπρασίας: είναι αυθεντικό / αυθεντικό / πιστοποιημένο ή κάτι σαν; Διαβάστε προσεκτικά τη λεπτή εκτύπωση κάθε δημοπρασίας, ειδικά για αγορές αξίας άνω των $ 25.

08 από 10

Πτώση για απάτες και επιθέσεις phishing

Creative / Getty Images

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που θα ήθελαν απλώς να πάρουν τα χρήματά σας και να σας αφήσουν με τίποτα. Δυστυχώς, το eBay είναι ένας στόχος για τους online αρπακτικούς και τους άνδρες con: ψεύτικες προσφορές δεύτερης ευκαιρίας, πωλητές χωρίς ανατροφοδότηση που πωλούν κλεμμένα, σπασμένα ή απλά ανύπαρκτα αντικείμενα, κακοί άντρες που καταπατούν τα νόμιμα eBay IDs και τα χρησιμοποιούν για την πώληση φανταστικών προϊόντων. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (ψευδαισθήσεις) είναι επίσης κοινές επιθέσεις για άτομα που προσπαθούν να κλέψουν τα διαπιστευτήριά σας στο eBay. Όπως και οπουδήποτε αλλού, θα μπορούσαν να συμβούν κακά πράγματα αν δεν είστε προσεκτικοί. Σίγουρα έρευνα το phishing eBay και άλλες απάτες μοιάζουν, ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις δημοπρασίες όταν τα βλέπετε.

09 από 10

Προσπαθήστε να αποθηκεύσετε σε ένα στοιχείο με την προσφυγή σε σκιερό συμφωνίες μακριά από το eBay

Stockbyte / Getty Images

Βρήκατε το στοιχείο σας και δεν υπάρχουν προσφορές για αυτό. Η δημοπρασία έχει ακόμα 3 ημέρες. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προσφορές, ίσως να πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να αποφύγετε πιθανούς πολέμους προσφορών εάν επικοινωνήσετε με τον πωλητή και ζητήσετε από αυτούς να τερματίσουν νωρίτερα τη δημοπρασία και να σας πουλήσουν το στοιχείο από το eBay. Ενώ αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει και πωλητή λίγα δολάρια, αυτή είναι μια κακή ιδέα! Όχι μόνο χάνετε την προστασία του eBay από τον εγγυητή, ο πωλητής θα μπορούσε επίσης να αναφέρει την αθώα σας ερώτηση στο eBay και τα προνόμια και ο λογαριασμός σας στο eBay θα μπορούσαν να ακυρωθούν. Η πραγματοποίηση οποιωνδήποτε προσφορών προς διαπραγμάτευση εκτός του eBay θεωρείται παράνομη και παραβιάζει τη συμφωνία τελικού χρήστη του eBay. Μην χάσετε τα προνόμια και το ιστορικό του eBay σχετικά με τη δυνατότητα εξοικονόμησης έξι δολαρίων ... αγοράστε τα αντικείμενα μέσω τακτικών καναλιών.

10 από 10

Αφήστε το κακό σχόλιο πριν επικοινωνήσετε πρώτα με τον πωλητή

Επιλογή των φωτογράφων / Getty Images

Είναι ένα μεγάλο faux pas για να φωνάξει πριν προσπαθήσει να επιλύσει φιλικά μια παρανόηση. Δυστυχώς, οι νέοι αγοραστές του eBay και ακόμη και μερικοί βετεράνοι υψηλής ανατροφοδότησης κάνουν αυτό, ειδικά όταν είναι αναστατωμένοι. Θυμηθείτε: Κανείς δεν κερδίζει εάν βιαστείτε και είστε άσχημος. Πάντα επικοινωνήστε πρώτα με τον πωλητή και δώστε του τη δυνατότητα να το διορθώσετε. Μην αφήνετε ποτέ ουδέτερη ή αρνητική ανατροφοδότηση πριν εξαντληθούν όλες οι επιλογές και δεν υπάρχει ανάλυση. Ακόμα κι αν η κατάσταση είναι κακή, αλλά ο πωλητής σας βοηθά να το επιλύσετε, αναγνωρίστε τις προσπάθειες του πωλητή στα σχόλιά σας. Σκεφτείτε το ως "καλό κάρμα eBay".