Οι Top 10 Διαδικτυακές και ηλεκτρονικές απάτες

01 από 10

Ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (Phishing)

erhui1979 / Getty Images

Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη απάτη στο διαδίκτυο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σήμερα. Είναι η σύγχρονη ημέρα "τσίμπημα" con παιχνίδι. Το " ηλεκτρονικό ψάρεμα " είναι το σημείο όπου οι ψηφιακοί κλέφτες σας παρασύρουν να σας αποκαλύψουν τα στοιχεία του κωδικού πρόσβασης μέσω πειστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιστοσελίδων. Αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος και οι ιστοσελίδες μοιάζουν με νόμιμες πιστωτικές αρχές όπως η Citibank, eBay ή το PayPal. Σας φοβίζουν ή σας προσελκύουν να επισκεφτείτε μια ψεύτικη ιστοσελίδα και να εισαγάγετε το αναγνωριστικό και τον κωδικό πρόσβασής σας. Συνήθως, το πρόσχημα είναι επείγουσα ανάγκη να "επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας". Θα σας προσφέρουν ακόμη και μια ιστορία για το πώς ο λογαριασμός σας έχει επιτεθεί από τους χάκερ για να σας παρασύρει να εισαγάγετε τις εμπιστευτικές πληροφορίες σας.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σας ζητήσει να κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο. Αλλά αντί να σας οδηγήσει στην πραγματική σύνδεση https: site, ο σύνδεσμος θα σας ανακατευθύνει κρυφά σε έναν ψεύτικο ιστότοπο . Στη συνέχεια, εισάγετε αθώα το αναγνωριστικό και τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτές οι πληροφορίες παρεμποδίζονται από τους απατεώνες, οι οποίοι αργότερα έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας και σας στενοχωρούν για αρκετές εκατοντάδες δολάρια.

Αυτό το phishing con, όπως όλα τα μειονεκτήματα, εξαρτάται από τους ανθρώπους που πιστεύουν στη νομιμότητα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και των ιστοσελίδων τους. Επειδή γεννήθηκε από τεχνικές πειρατείας, το "ψάρεμα" λέγεται στιλιστικά "phishing" από τους χάκερ.

Συμβουλή: η αρχή της διεύθυνσης σύνδεσης θα πρέπει να έχει https: //. Τα απομιμήσεις ηλεκτρονικού "ψαρέματος" θα έχουν μόνο http: // (όχι "s"). Εάν εξακολουθείτε να υπάρχει αμφιβολία, τηλεφωνήστε στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για να επαληθεύσετε εάν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι νόμιμο. Εν τω μεταξύ, εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνεται ύποπτο σε εσάς, μην το εμπιστευτείτε. Η ύπαρξη σκεπτικιστών θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει εκατοντάδες χαμένα δολάρια.

02 από 10

Η νιγηριανή απάτη, επίσης γνωστή ως 419

Οι περισσότεροι από εσάς έχετε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ένα μέλος μιας οικογένειας της Νιγηρίας με πλούτο. Είναι μια απελπισμένη κραυγή για βοήθεια για να πάρει ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό από τη χώρα. Μια κοινή παραλλαγή είναι μια γυναίκα στην Αφρική που ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της είχε πεθάνει και ότι ήθελε να αφήσει εκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του σε μια καλή εκκλησία.

Σε κάθε παραλλαγή, ο απατεώνας υπόσχεται μαζικά μεγάλες πληρωμές για μικρά ανειδίκευτα καθήκοντα. Αυτή η απάτη, όπως και οι περισσότερες απάτες, είναι πολύ καλή για να είναι αλήθεια. Ωστόσο, οι άνθρωποι εξακολουθούν να πέφτουν για αυτό το παιχνίδι μεταφοράς χρημάτων.

Θα χρησιμοποιήσουν τα συναισθήματά σας και την προθυμία σας να βοηθήσουν εναντίον σας. Θα σας υποσχεθούν μια μεγάλη περικοπή της επιχείρησής τους ή της οικογενειακής τύχης. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να καλύψετε τις ατελείωτες "νομικές" και άλλες "αμοιβές" που πρέπει να καταβληθούν στους ανθρώπους που μπορούν να αποδεσμεύσουν τα χρήματα του απατεώνα.

Όσο περισσότερο είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε, τόσο περισσότερο θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν το πορτοφόλι σας. Ποτέ δεν θα δείτε κανένα από τα υποσχεθέντα χρήματα γιατί δεν υπάρχουν. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή η απάτη δεν είναι ούτε καινούργια. η παραλλαγή της χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920, όταν ήταν γνωστή ως «ο ισπανός φυλακισμένος» con.

03 από 10

Απάτες λαχειοφόρων αγορών

Οι περισσότεροι από μας ονειρεύονται να χτυπήσουν το μεγάλο τους, να εγκαταλείψουν τις δουλειές μας και να συνταξιοδοτηθούν ενώ είναι ακόμα αρκετά νέοι για να απολαύσουν τα ωραία πράγματα στη ζωή. Οι πιθανότητες είναι ότι θα λάβετε τουλάχιστον ένα ενδιαφέρον email από κάποιον που λέει ότι κερδίσατε πράγματι ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Τα οράματα ενός σπιτιού των ονείρων, των υπέροχων διακοπών ή άλλων δαπανηρών καλών αγαθών που θα μπορούσατε να αντέξετε οικονομικά με ευκολία, θα μπορούσαν να σας κάνουν να ξεχνάτε ότι δεν έχετε μπει ποτέ ποτέ σε αυτό το λαχείο.

Αυτή η απάτη θα έρχεται συνήθως με τη μορφή ενός συμβατικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα σας ενημερώσει ότι έχετε κερδίσει εκατομμύρια δολάρια και σας συγχαίρω επανειλημμένα. Τα αλιεύματα: πριν να συλλέξετε τα "κέρδη" σας, πρέπει να πληρώσετε την αμοιβή "επεξεργασίας" αρκετών χιλιάδων δολαρίων.

Να σταματήσει! Τη στιγμή που ο κακός παίρνει την εντολή σας, χάνετε. Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κοροϊδεύσει να πληρώσετε $ 3000 σε ένα con con man, έχουν φύγει πολύ με τα χρήματά σας. Μην πέσετε για αυτή την απάτη λαχειοφόρων αγορών.

04 από 10

Προηγμένες αμοιβές που καταβάλλονται για εγγυημένο δάνειο ή πιστωτική κάρτα

Εάν σκέφτεστε να υποβάλετε αίτηση για ένα "προ-εγκριθέν" δάνειο ή μια πιστωτική κάρτα που χρεώνει μια προκαταβολή, αναρωτηθείτε: "γιατί θα το κάνει μια τράπεζα;" Αυτές οι απάτες είναι προφανείς σε ανθρώπους που έχουν χρόνο να εξετάσουν η προσφορά.

Θυμηθείτε: οι αξιόπιστες εταιρείες πιστωτικών καρτών χρεώνουν ετήσια χρέωση, αλλά εφαρμόζονται στο υπόλοιπο της κάρτας, ποτέ κατά την εγγραφή. Επιπλέον, αν νομίμως εκκαθαρίσετε το πιστωτικό σας υπόλοιπο κάθε μήνα, μια νόμιμη τράπεζα συχνά θα κυμαίνεται το ετήσιο τέλος.

Όσο για αυτά τα απίστευτα, προ-εγκριθέντα δάνεια για κατοικίες μισού εκατομμυρίου δολαρίων: χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν εσείς ή την πιστωτική σας κατάσταση, όμως είναι πρόθυμοι να προσφέρουν τεράστια πιστωτικά όρια.

Δυστυχώς, ένα ποσοστό όλων των παραληπτών της "εκπληκτικής" προσφοράς τους θα πάρει το δόλωμα και θα πληρώσει την προκαταβολή. Εάν μόνο ένας στους χίλιους ανθρώπους πέσει για αυτή την απάτη, οι απατεώνες κερδίζουν ακόμα αρκετές εκατοντάδες δολάρια. Δυστυχώς, πάρα πολλά θύματα, πιέζονται από οικονομικά προβλήματα, μπαίνουν πρόθυμα σε αυτή την παγίδα του con man.

05 από 10

Στοιχεία προς πώληση απάτη υπερπληρωμής

Αυτό περιλαμβάνει ένα στοιχείο που ίσως έχετε εισαγάγει προς πώληση, όπως ένα αυτοκίνητο, φορτηγό ή κάποιο άλλο ακριβό αντικείμενο. Ο απατεώνας βρίσκει τη διαφήμισή σας και σας στέλνει μια προσφορά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να πληρώσετε πολύ περισσότερο από την τιμή που ζητάτε. Ο λόγος για την αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσό συνδέεται με τα διεθνή τέλη για την αποστολή του αυτοκινήτου στο εξωτερικό. Σε αντάλλαγμα, πρέπει να του στείλετε το αυτοκίνητο και τα μετρητά για τη διαφορά.

Η εντολή πληρωμής που λαμβάνετε φαίνεται πραγματική, ώστε να την καταθέσετε στο λογαριασμό σας. Σε μερικές ημέρες (ή ο χρόνος που χρειάζεται για να καταργηθεί) η τράπεζά σας ενημερώνει ότι η παραγγελία χρημάτων ήταν πλαστή και απαιτεί να πληρώσετε αυτό το ποσό αμέσως.

Στις πιο τεκμηριωμένες εκδόσεις αυτής της απάτης με εντολή πληρωμής, η χρηματική εντολή ήταν πράγματι ένα αυθεντικό έγγραφο, αλλά δεν είχε ποτέ εγκριθεί από την τράπεζα από την οποία είχε κλαπεί. Στην περίπτωση των ταμειακών επιταγών, είναι συνήθως μια πειστική πλαστογραφία. Τώρα χάσατε το αυτοκίνητο, τα μετρητά που στείλατε με το αυτοκίνητο και χρωστάτε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην τράπεζά σας για να καλύψετε την κακή εντολή χρημάτων ή την επιταγή του ψεύτικου ταμείου.

06 από 10

Απάτη υπερπληρωμής αναζήτησης απασχόλησης

Έχετε δημοσιεύσει το βιογραφικό σας σημείωμα, με τουλάχιστον ορισμένα προσωπικά δεδομένα που είναι προσβάσιμα από δυνητικούς εργοδότες, σε νόμιμο χώρο εργασίας. Λαμβάνετε μια προσφορά εργασίας για να γίνει ένας «οικονομικός αντιπρόσωπος» μιας εταιρείας στο εξωτερικό που ποτέ δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν. Ο λόγος για τον οποίο θέλουν να σας προσλάβουν είναι ότι αυτή η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την αποδοχή χρημάτων από Αμερικανούς πελάτες και ότι χρειάζεται να χειριστείτε αυτές τις πληρωμές. Θα καταβληθεί προμήθεια 5 έως 15% ανά συναλλαγή.

Εάν υποβάλετε αίτηση, θα δώσετε στον απατεώτη τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως πληροφορίες τραπεζικού λογαριασμού, ώστε να μπορείτε να "πληρώσετε". Αντ 'αυτού, θα δείτε κάποια ή όλα τα παρακάτω:

Σύντομα θα χρωστάτε πολλά χρήματα στην τράπεζά σας!

07 από 10

Απάτες ανακούφισης από καταστροφές

Τι έχουν τα 9-11, το Τσουνάμι και η Κατρίνα; Αυτές είναι όλες οι καταστροφές, τα τραγικά γεγονότα όπου οι άνθρωποι πεθαίνουν, χάνουν τους αγαπημένους τους ή ό, τι έχουν. Σε περιόδους όπως αυτές, οι καλοί άνθρωποι τραβούν μαζί για να βοηθήσουν τους επιζώντες με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν, συμπεριλαμβανομένων των online δωρεών. Οι απατεώνες δημιουργούν ψεύτικες ιστοσελίδες φιλανθρωπίας και κλέβουν τα χρήματα που δωροδοτούνται στα θύματα καταστροφών.

Εάν το αίτημά σας για δωρεά ήρθε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπάρχει πιθανότητα να γίνει απόπειρα ηλεκτρονικού "ψαρέματος". Μην κάνετε κλικ στο σύνδεσμο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και εθελοντικά τις πληροφορίες του τραπεζικού σας λογαριασμού ή της πιστωτικής σας κάρτας.

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επικοινωνήσετε απευθείας με τον αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό οργανισμό μέσω τηλεφώνου ή μέσω της ιστοσελίδας του.

08 από 10

Απάτες ταξιδιού

Αυτές οι απάτες είναι πιο ενεργοί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την προσφορά για να πάρετε εκπληκτικά χαμηλές τιμές σε κάποιο εξωτικό προορισμό, αλλά πρέπει να το κρατήσετε σήμερα ή η προσφορά λήγει εκείνο το βράδυ. Αν καλέσετε, θα διαπιστώσετε ότι το ταξίδι είναι δωρεάν, αλλά οι τιμές του ξενοδοχείου είναι εξαιρετικά υπερτιμημένες.

Κάποιοι μπορούν να σας προσφέρουν τιμές κατώτατου βάρους, αλλά να αποκρύψετε ορισμένα υψηλά τέλη έως ότου υπογράψετε τη διακεκομμένη γραμμή. Άλλοι, προκειμένου να σας δώσουν το "δωρεάν" κάτι, θα σας κάνουν να καθίσετε σε μια χρονομεριστική μάζα στον προορισμό. Παρόλα αυτά, άλλοι μπορούν να πάρουν τα χρήματά σας και να μην παραδώσουν τίποτα.

Επίσης, η επιστροφή χρημάτων σας, αν αποφασίσετε να ακυρώσετε, είναι συνήθως μια χαμένη αιτία, συχνά αποκαλούμενη εφιάλτης ή αποστολή - αδύνατη.

Η καλύτερη στρατηγική σας είναι να κλείσετε το ταξίδι σας προσωπικά, μέσω ενός αξιόπιστου ταξιδιωτικού πρακτορείου ή αποδεδειγμένης νόμιμης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, όπως το Travelocity ή το Expedia.

09 από 10

Τα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας "Make Money Fast"

Ένα κλασικό σχέδιο πυραμίδας: θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια λίστα με ονόματα, θα σας ζητηθεί να στείλετε 5 δολάρια (ή έτσι) με το ταχυδρομείο στο πρόσωπο του οποίου το όνομα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, προσθέστε το δικό σας όνομα στο κάτω μέρος και διαβιβάσετε την ενημερωμένη λίστα σε έναν αριθμό άλλων ανθρώπων.

Ο συντάκτης αυτής της επιστολής απάτης εξηγεί με ακρίβεια ότι, αν όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενταχθούν στην αλυσίδα, όταν είναι η σειρά σου για να λάβεις τα χρήματα, μπορεί να γίνει και εκατομμυριούχος!

Έχετε υπόψη ότι, τις περισσότερες φορές, ο κατάλογος των ονομάτων χειρίζεται για να κρατήσει το κορυφαίο όνομα (ο δημιουργός της απάτης, ή οι φίλοι του) στην κορυφή, μόνιμα.

Όπως και με την προηγούμενη κυκλοφορία σαλιγκαριών σε αυτή την αλυσίδα, η έκδοση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι εξίσου παράνομη. Εάν επιλέξετε να συμμετάσχετε, κινδυνεύετε να κατηγορηθείτε για απάτη - σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλετε στο αρχείο σας ή να συνεχίσετε.

10 από 10

"Γυρίστε τον υπολογιστή σας σε μια μηχανή λήψης χρημάτων!"

Παρόλο που δεν είναι μια απλή απάτη, αυτό το πρόγραμμα λειτουργεί ως εξής: Στέλνετε κάποιον χρήματα για οδηγίες σχετικά με το πού να πάτε και τι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας για να το μετατρέψετε σε μηχανή λήψης χρημάτων ... για spammers.

Κατά την εγγραφή, έχετε ένα μοναδικό αναγνωριστικό και πρέπει να τους δώσετε τις πληροφορίες του λογαριασμού PayPal για τις καταθέσεις "μεγάλων χρημάτων" που θα λάβετε "σύντομα". Το πρόγραμμα που υποτίθεται ότι τρέχει, μερικές φορές 24/7, ανοίγει επανειλημμένα πολλαπλά παράθυρα διαφήμισης, δημιουργώντας έτσι έσοδα ανά κλικ για spammers.

Σε ένα άλλο σενάριο, το αναγνωριστικό σας περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο αριθμό κλικ σελίδας ανά ημέρα. Για να κάνετε οποιαδήποτε χρήματα από αυτό το σύστημα, είστε λίγο πολύ αναγκασμένοι να εξαπατήσετε τους spammers κρύβοντας την πραγματική σας διεύθυνση IP με υπηρεσίες proxy στο Internet, όπως το "findnot", ώστε να μπορείτε να κάνετε περισσότερα κλικ σελίδας.

Δεν θα μπω ούτε στη συζήτηση για το τι θα κάνει αυτό το πρόγραμμα με την απόδοση του υπολογιστή σας ... είναι μια πραγματική τραγωδία αν βρεθείτε σε αυτή την απάτη.